Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σκούτερ πύραυλος…

Ένας 31χρονος υδραυλικός από το Στάνφορντ κατάφερε να φτιάξει το πιο γρήγορα σκούτερ στο κόσμο, το οποίο φτάνει τελική ταχύτητα τα 111 χιλιόμετρα.
Ο Κόλιν Φέρτζ εργαζόταν επί 3 μήνες για να μετατρέψει τη μηχανή μιας μοτοσικλέτας σε πραγματικό σίφουνα.

Το πετρελαιοκίνητο όχημά του μπορεί να συναγωνιστεί άνετα τα αυτοκίνητα σε έναν εθνικό δρόμο αφού είναι σχεδόν εννέα φορές πιο γρήγορο από ένα μέσο σκούτερ.
"Είναι λίγο τρομακτικό όταν πατάω τέρμα το γκάζι καθώς κανονικά έχει σχεδιαστεί για να πηγαίνει με χαμηλότερες ταχύτητες", αναφέρει ο 31χρονος προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αφήνεις το βλέμμα σου λεπτό από το δρόμο καθώς οι απότομες κινήσεις μπορεί να το κάνουν να ντελαπάρει εύκολα.
Ο επίδοξος υδραυλικός αποφάσισε να φτιάξει το πιο γρήγορο σκούτερ στο κόσμο και να κάνει αίτηση για το βραβείο Γκίνες. Μάλιστα του είχαν πει ότι έπρεπε η εφεύρεσή του να φτάνει τουλάχιστον τα 98.9 χιλιόμετρα χωρίς ωστόσο να αλλάξει την εμφάνιση του παραδοσιακού σκούτερ.
Στην αρχή πειραματίστηκε θέτοντάς το σε λειτουργία μέσω μπαταρίας αλλά η μέγιστη ταχύτητα που του έδωσε ήταν τα 48.3 χλμ.
Έτσι, έβγαλε τη μηχανή από τη μοτοσικλέτα του και τη τοποθέτησε στο σκούτερ. Τώρα ελπίζει για μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες ενώ έχει βάλει στόχο τα 112.7 χιλιόμετρα.


http://news247.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...