Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος που δίνει χρώμα στην πόλη με τα Lego του

Για κάποιους είναι απλά ένα παιχνίδι. Για τον Jan Vormann όπως θα δεις είναι μια μορφή τέχνης.
 Αν δεν θυμάσαι τον εαυτό σου να παίζει με Lego, μάλλον είσαι ένα θάυμα της φύσης και γεννήθηκες κατευθείαν 15 χρονών. Κι αυτό γιατί τα Lego είναι από τα πρώτα παιχνίδια που πιάνει στα χέρια του ένα παιδί για να μάθει να παίζει αλλά και να αντιλαμβάνεται τη σχέση των αντικειμένων μεταξύ τους. Είτε μιλάμε για Lego που κατασκευάζουν ένα κάστρο είτε Lego που κατασκευάζουν ένα όχημα.
Ο Jan Vormann έχει περάσει προ πολλού την παιδική ηλικία. Ακόμα όμως παίρνει μαζί του σε μια σακούλα τα Lego του και φροντίζει να χρωματίζει και να ομορφαίνει κάθε γωνιά της πόλης του που είναι κατεστραμμένη.


Λείπει ένα τούβλο από τον τοίχο; Ο Jan θα το αντικαταστήσει. Έχει δημιουργηθεί ένα ρήγμα στο πέτρινο τείχος; Ο Jan θα το χτίσει. Με τα Lego του. Δίνοντας έτσι τόσο μια αίσθηση αρτιστικής διάθεσης στην πράξη του όσο και ωραίο χρώμα στα κατά τα άλλα μουντά κτίρια. Εκείνος το ονομάζει Dispatchwork. Εμείς το λέμε τέχνη.


  Γιατί είναι πολύ όμορφο να μπορείς με κάτι τόσο απλό όσο ένα παιχνίδι να αλλάξεις τη διάθεση στην πόλη σου. Μπορείς κι εσύ να κάνει κάτι τέτοιο για την πόλη σου. Ή απλά να πάρεις ένα Lego και να παίξεις στο σπίτι σου. Και τα δύο θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

 
 

Video of the day | Street art à la Lego από deutschewelle

http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/sto_rafi/o-anthrwpos-poy-dinei-xrwma-sthn-polh-me-ta-lego-toy.1555678.html

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...