Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΡΛΕΚΙΝ, Twilight, 9 1/2 εβδομάδες, 50 Shades of Grey, η Λένα και στο βάθος η Σιμόν...



Γράφει η Άννα-Μαρία



 







Με ένα ΑΡΛΕΚΙΝ «ξεχνιέσαι». Με δύο γράφεις ένα κι εσύ. Αν ρίξεις μέσα βρικόλακες το λες «ΧΑΡΑΥΓΗ».

 
 

 
Ρίξε ένα βιτσιόζο χρηματιστή και το λες «9 1/2 εβδομάδες».

 

 

 
Πάρε κόσμε:
 








« .........εκείνος δεν ήταν όμορφος, είχε όμως εκείνη τη γοητεία στο θεληματικό του πηγούνι και καθώς την κοίταζε με τα μικρά γεμάτα σκληρότητα μάτια του, εκείνη ένοιωθε ηλεκτρικό ρεύμα να τη χτυπάει και η ανατριχίλα να τσιτώνει τη μπλούζα από το πλούσιο στήθος της και το τζιν της σα να τη στένευε παραπάνω απ' το κανονικό. Και ήταν όμορφη ακόμα κι όταν της έσπαγαν τα νύχια και ξυπνούσε χωρίς μακιγιάζ κι εκείνος την έπαιρνε τρυφερά… Έβαζε το χέρι του αργά, βασανιστικά μέσα απ’ το δαντελένιο σλιπάκι της και ξαφνικά το έσκιζε πιέζοντας έτσι τη λεπτή γραμμή....................»

Γράφει η ΑΜ (με τόλμη και θράσος, soft αρχή και πολλά υποσχόμενη συνέχεια).

αχ αχ αχ...........

Αυτός, πάντα, σκέτα γοητευτικός κι αυτή, πάντα, κούκλα...


Βρίσκομαι ανάμεσα σε χάρτινα ανόμοια κουτιά. Είναι κι εκείνα εδώ μαζί μου, για να ανοιχθούν εκ νέου στο ίδιο σημείο που κλείστηκαν. Τόσο λάθος τοποθετημένα που αν ένα καταποντιστεί θα κλείσει την είσοδο ή θα σπάσει τον αυχένα μου (ελπίζω στο τυχαίο δεύτερο). Σφραγίζοντας έχασα λάμψεις επικαιρότητας. Τι ανόητη, νόμιζα πως όλα είναι θάλασσα και ήλιος. Ανούσια αισιοδοξία και τα φλας έσβησαν.

«Σερφάροντας» λοιπόν σε αδιέξοδα, ανέσυρα από τάφους συναισθημάτων το «Μονόγραμμα» του Ελύτη. Σκόνταψα σε πολιτική, μουσικές, κουλουράκια και αστειότητες. Και ξαφνικά μια λάσπη, λάκκος με λάσπη. Και μόνοι οι τίτλοι περί σκουπιδιού, σαδομαζό Άρλεκιν, κακογραμμένο, soft porno μυθιστόρημα (οι βρετανοί το αποκαλούν mummy porn). Απέλπιδες οι προσπάθειες να μην ενδώσω στον εσώτερο κιτρινισμό που με διακατέχει. Συνέχισα βαθαίνοντας, με το φόβο να καραδοκεί: «Αν» κολυμπώντας με τα σκατά, παίρνεις κάτι απ’ την οσμή τους; Το ρισκάρω και ορκίζομαι στην ομορφιά μου, τουλάχιστον να μην τους μοιάσω.

 

«50 Shades of Grey»


 
Τριλογία (που να φτάσει ένα να καλύψει καταπιεσμένες ορμές). Αν και είναι το ίδιο κομμένο στα τρία…

 

Απόλυτο best seller σε Αμερική και Ευρώπη, βιβλίο-φαινόμενο των τελευταίων ετών - τους πρώτους τρεις μήνες κυκλοφορίας του στις μεγάλες Αγγλόφωνες αγορές πούλησε περίπου 31 εκατομμύρια αντίτυπα, δηλαδή περισσότερα από όσα πούλησαν σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα ο «Χάρι Πότερ», ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», το «Κορίτσι Με Το Τατουάζ». Εκατομμύρια γυναίκες διαβάζουν αυτό το βιβλίο που ήδη μεταφράζεται σε 37 γλώσσες – κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά από τον Πατάκη.

Δεν χρειάζεται να κάνω παρουσίαση του βιβλίου. Δεν το έχω καν διαβάσει. Και ούτε πρόκειται. Ρωτήστε μία γυναίκα που μόλις διάβασε ένα άρλεκιν, για την υπόθεση. Δεν τη ξέρει. Διάβασε μόνο την αρχή και μετά έκανε fast forward για να βρει τα καλυμμένα με μπούρκα καυτά στιγμιότυπα. Το ίδιο έκανε βλέποντας το «9 1/2 εβδομάδες», χωρίς κάλυψη αυτή τη φορά. Ένα άλλο σκουπίδι υγρών ονείρων. Το τέλος, βέβαια, ήταν ανάλογο της εποχής. Η κρίση ήταν δεκαετίες μπροστά και η γυναίκα μπορούσε να κάνει την επιλογή αφού είχε χρήματα, καριέρα, ομορφιά για να στείλει το γκόμενο στον κόσμο του. Αυτό δεν το θυμάται καμία. Όμως, κάτω στο υπόγειο τα βρεγμένα κορμιά τους στα όρθια; Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα μέλια και το κολασμένο σεξ με ανοιχτό το ψυγείο; Ξεχνιέται;

Είμαστε σε άλλη εποχή πια. Η οικονομική κρίση είναι εδώ. Η γυναίκα δεν θ’ αφήσει κανέναν άντρα, πόσο μάλλον φραγκάτο και γόη, να της ξεφύγει. Το τέλος πρέπει να είναι γάμος για να φύγει το κορίτσι – βάρος. Οι σύγχρονοι πρίγκιπες σε άσπρο ή μαύρο άλογο είναι πάλι το όνειρο και μέσα σ’ αυτό έρχεται η σημερινή έφηβη, αυριανή αμόρφωτη ενήλικη, να πλάσει το δικό της παραμύθι. Κι αν δεν είναι πρίγκιπας, ας είναι βρικόλακας. Αν όχι, αρκεί να τάξει πως θα την έχει βασίλισσα, πως θα την αγαπά για πάντα. Αχ άμοιρο αρσενικό, έρχονται ώρες δύσκολες για σένα. Πρέπει να ξαναπάρεις στους ώμους σου το φορτίο μας.

 
Να γνωρίσουμε κάποιες κυρίες λοιπόν:

 

 
Είναι η Έρικα Λέοναρντ, η οποία την ιστορία του βιβλίου ξεκίνησε να τη γράφει για ένα forum που απευθυνόταν σε fans του Twilight. Είναι 48 ετών και τότε έγραφε με το ψευδώνυμο «Snowqueens Icedragon».  Δεν θέλει να της αλλοιώσει τη ζωή η δόξα και το χρήμα, γι’ αυτό δεν παραλείπει να μαγειρεύει και να βάζει πλυντήριο κάθε μέρα…

 

 

 
.... Και αυτή είναι η δικιά μας. Η Λένα Μαντά. Ηλικία, κάπου κοντά με την Έρικα. Με την ιδανική χαρωπή ζωή. Αυτός που ελέγχει καθημερινά τα γραπτά της, είναι φυσικά ο τέλειος σύζυγός της. Κάνει τις διορθώσεις και αν κάποια μέρα δεν τα έχει πάει πολύ καλά, εκείνη του απαντά παιχνιδιάρικα: «Είχα δύσκολο φαγητό να φτιάξω σήμερα. Νιάου.»… Ακόμη είναι και σοφέρ της, καθώς όπως αποκαλύπτει το σκοτεινό σημείο της (έτσι το λέω εγώ), είναι που έχει το αγεωγράφητο η γλυκιά και χάνεται.


*****
 
Έπλασα όνειρα. Μπορώ! Ναι μπορώ! Θα πετάξω τα περιττά. Θα πετάξω τις αναμνήσεις απ’ τις κούτες. Θα σπάσω τα πινέλα μου (αν τα βρω), θα κάψω τους καμβάδες μου. Θα γράψω «αισθηματικό» μυθιστόρημα για έφηβες που δε ξέρουν πώς σκληραίνουν οι σκούρες κηλίδες στο στήθος τους, που βρίσκεται η κλειτορίδα τους και το σημαντικό νέο, πως το σημείο G δεν υπάρχει. Ήταν μία παραπληροφόρηση για να απενοχοποιηθούν εκείνοι οι άντρες που δεν ικανοποιούσαν τις άπληστες γυναίκες… Θα το διαβάσουν και μεσήλικες, κρυμμένες πίσω από γυαλιά πρεσβυωπίας της δήθεν κουλτούρα τους.

 
Και ξαφνικά κάτι άστραψε, έτσι μόνο για να μου θυμίζει. Και το βρήκα. Διαβάστε:

 «Αγάπη μου .. μου είχες πει κάποτε ότι μ’ αγαπάς επειδή με κάνεις ευτυχισμένη (ίσως να μην το θυμάσαι, λες τόσα πολλά ανόητα πράγματα) λοιπόν αυτή την στιγμή θα πρέπει να μ’ αγαπάς πολύ, γιατί μ’ έκανες ακόμη πιο ευτυχισμένη. Υπερκέρασες ακόμη και το πόσο δυστυχισμένο έκανα τον εαυτό μου εξ’ αιτίας σου.

Σ’ ευχαριστώ, είναι τόσο γλυκό να σ’ αγαπάει κανείς, σήκωσες ένα βάρος από την καρδιά μου και τώρα αρχίζω πάλι να ταξιδεύω προς το μέρος σου αργά αλλά σταθερά. Η σκέψη να νοικιάσουμε ένα εξοχικό σπίτι μ’ αρέσει πάρα πολύ.

Θα είμαι τόσο ευγενική και καλή, θα δεις, θα σφουγγαρίζω το πάτωμα, θα σου μαγειρεύω όλα τα γεύματα, θα γράφω το βιβλίο σου μαζί με το δικό μου, θα σου κάνω έρωτα δέκα φορές κάθε νύχτα κι άλλες τόσες κάθε μέρα, ακόμη κι αν αισθάνομαι λίγο κουρασμένη. Αγάπη μου.. είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν έκανες κάποιον τόσο ευτυχισμένο όσο έκανες εμένα.

Μπορείς να είσαι περήφανος. Φαίνεσαι πια τόσο κοντά, αν γυρίσω το κεφάλι μου θα σε δω αναπαυτικά ξαπλωμένο στο κρεβάτι μου, μισοκοιμισμένο και ζεστό, μου φαίνεται ότι μπορώ όποτε θέλω, να πάω να ξαπλώσω δίπλα σ’ αυτό το ζεστό και δυνατό σώμα. Το λαχταρώ.

Αγαπημένε μου, που είναι τόσο γλυκό να σ’ αγαπώ».

 
Αυτή ήταν η ερωτική επιστολή της Σιμόν ντε Μπωβουάρ στον αγαπημένο της Ζαν Πολ Σαρτρ!!!!!! Δεν ανήκαν ο ένας στον άλλον. Ήταν ένας έρωτας βαθιά πνευματικός που δεν βασιζόταν στη σεξουαλική αποκλειστικότητα.  Όταν όμως το ήθελε ο ένας απ’ τους δυο, ήταν μαζί. Με λατρεία.

Η συγγραφέας, φιλόσοφος που τόσο άξια επιχειρηματολογεί μέσω ενός φεμινιστικού υπαρξισμού στο «Δεύτερο Φύλο», μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένα πρότυπο ανθρώπου, μα πάνω απ’ όλα μιας γυναίκας που γράφει, απλά, λέξεις αγάπης κι έρωτα. Γιατί τον είχε ανάγκη και του το ζητούσε, αποδεικνύοντας σε όλους εμάς πως η χειραφέτηση του γυναικείου φύλλου δεν προϋποθέτει αποποίηση των σαγηνευτικών χαρακτηριστικών του.

Για το ζευγάρι αυτό, ο γάμος ήταν ανήθικος και η συμβίωση εκφυλιστική ρουτίνα. Αρνήθηκαν τη μονογαμία, αντιπροτείνοντας ελευθερία και σταθερότητα, περιστασιακές σχέσεις και δέσμευση άλλου τύπου. Διεκδίκησαν την απόλυτη ατομική ελευθερία και συμφώνησαν να μη στερήσουν από τους εαυτούς τους δευτερεύουσες και παρορμητικές σχέσεις, κυνηγώντας τις εμπειρίες ακόμα και του “τυχαίου” έρωτα. Για να μη ζήσουν “την μόνιμη δυσαρέσκεια των εραστών”.

Στην αρχή…..


 























και στο μετά….

 

 















*****
 
 

Το πρόβλημά μου θα είναι πάντα το τέλος ενός βιβλίου. Δε βρίσκω happy end. Κάποιος θα φύγει, θα πεθάνει, θα τρελαθεί, πάντως γάμο δε θα έχουμε…

Οι κούτες μου με κοιτούν, με περιμένουν. Ο παπαγάλος μου με κοιτά, με μιμείται.


«Ποτέ δεν πίστεψα ότι μια επιλογή μπορεί να είναι αμετάκλητη. Μια επιλογή επιλέγεται συνεχώς

Σιμόν ντε Μπωβουάρ

 

17 σχόλια :

  1. Εγώ στο έχω πει! Έλα να πάρουμε τα φράγκα, δεν μ’ ακούς. Θα σου φτιάξω ένα προφίλ που θα το ζηλεύουν όλοι! Και κιλά να μην έχεις, ώσπου να τυπωθεί το αριστούργημα, θα σ’ έχω κάνει φράπα. Τα περιττά κιλά πουλάνε πολύ σ’ αυτές τις περιπτώσεις! Είσαι σε καλό δρόμο, το ξαναλέω!

    Όσο για το άρθρο… είσαι πολύπλευρο ταλέντο. Θα πουλήσουμε σου λέω! Πίστεψέ το μόνο, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι κούτες μου με κοιτούν, με περιμένουν. Ο παπαγάλος μου με κοιτά, με μιμείται." .... Den eimaste me ta sosta mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλύτερο κομμάτι είναι αυτό δικέ μου!
    Γενικότερα κλείνει καλά η κοπελιά.
    Τώρα αν υπάρχει και παπαγάλος... Παίρνει άλλες διαστάσεις!!

    mathepeze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τη ζυγαριά που δεν ανεβαίνεις γιατί αν έχεις πάρει κιλά θ' αυτοκτονήσεις... Ανέβηκα! Έχω πάρει 2 ολόκληρα κιλά. Από αύριο αμαρτάνω με ηδονικές γευσικές απολαύσεις τύπου γλύκας (σοκολάτα, μιλφέιγ, κοκάκια κ.λ.π.) αλλά και αλμύρας (μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες, πίτσες κ.λ.π.) χωρίς ενοχές. Mathepeze, 22 κιλά θα πάρω και θα γίνω η πιο γλυκιά πολύπλευρη φράπα που έχεις γνωρίσει. Υπόσχομαι να ενισχύσω το προφίλ που φαντασιώνεσαι, ελπίζοντας να μη σε απογοητεύσω ψάχνοντας την αρχή. Μη χάσω το τέλος.

    Ομολογώ πάντως πως με ξαφνιάσατε! Πίστευα πως θα επακολουθούσε συζήτηση, με υποκριτική αγορίστικη αδιαφορία φυσικά, σχετικά με το μύθο του σημείου G. Πολύ ψάξιμο για το τπτ. Κρίμα, κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλαμοδόντα. Έτσι ονομάζουν οι κάτοικοι της Αρκαδικής υπαίθρου ένα ανθρωποειδές πλάσμα ή δαίμονα, που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλα δόντια, τα οποία προεξέχουν από το στόμα του. (Συνοδεύει πολύ ωραία ουζάκι ή τσίπουρο)

    Coco de Fiongo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς εδώ μέσα δεν ασχολείται με το G.
    O Badstuber έχει εξηγήσει σε όλους μας το "κόλπο"!!!

    Έχω φάει καλαμοδόντα το 2003, σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη λίμνη Τάκα.
    Μείναμε το βράδυ σε κάτι σπιτάκια στον Κάνδαλο, πιάσαμε δύο - εντελώς τυχαία μη μακρηγορώ – και φάγαμε τη μία για φρονηματισμό… έτσι για να χρησιμοποιούμε και λέξεις που διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Υποκριτική αγορίστικη αδιαφορία".......
      (για το πρώτο σκέλος του σχολίου)

      Για το δεύτερο σκέλος... πες μου τη γεύση είχε. Γλυκιά ή αλμυρή. χαχαχα

      Διαγραφή
  7. Έλα ρε φίλε! Εσύ είσαι; Θυμάσαι που σου πούλησα ένα κολλιέ από δόντια Καλαμοδόντα; Έδειχνες λίγο ζαλισμένος από τα της εκδρομής, αλλά θυμάμαι ότι ενθουσιάστηκες και μου άφησες και τα ρέστα. Είσαι καλά; Να ξέρεις αν ξαναβρεθείς απ' τα μέρη μας, έχω νέο εμπόρευμα, μεταξύ άλλων και μάλλινα σκουφάκια από τρίχες σουρλουλούς. Εννοείται ότι θα σου κάνω καλύτερη τιμή. (καλύτερη για μένα φυσικά)

    ΥΓ. Πρέπει να ξέρετε ότι είχα πελάτες και τη χοντρή με το νάνο με τα πατομπούκαλα (τους είχα πουλήσει κάτι κουμπιά που τα είχαν περάσει για βιάγκρα), γι αυτό και το σχόλιο στο ποστ.

    Α! Μην το ξεχάσω, επί τέλους, ο γάμος μεταξύ τριών ατόμων, είναι πια γεγονός. Η συμβολαιογράφος του Σάο Πάολο Claudia do Nascimento Domingues επικύρωσε με την βοήθεια του συνεργάτη και δικηγόρου Nathaniel Santos Batista Junior την πολιτική ένωση τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, εκτιμώντας ότι πρέπει να έχουν τα ίδια οικογενειακά δικαιώματα. «Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε τρία άτομα» δήλωσε η ίδια.

    Η απόφασή της προκάλεσε φυσικά σφοδρές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες μιλούν για «παράλογη και παράνομη απόφαση».

    Τα τρία άτομα που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ζουν μαζί εδώ και τρία χρόνια.

    Μάλιστα, όπως δηλώνει η ίδια στον τύπο, το τριολέ μοιράζεται ήδη από την αρχή της συμβίωσής του όλα τα έξοδα του νοικοκυριού, αλλά και έναν τραπεζικό λογαριασμό. «Άλλωστε κανένας νόμος δεν απαγορεύει τίποτε από αυτά. Πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία που αλλάζει. Και αποκτά νέες φόρμες».

    Coco de Fiongo. Υπεύθυνος για τη διεύρυνση της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε σεις!!!!! Τώρα εξηγούνται όλα. Είμαστε απολύτως συνδεδεμένοι εδώ μέσα!
    Coco de Fiongo!!! Εσύ είσαι λοιπόν το χωριατάκι με τους χρωματιστούς φακούς επαφής (βιολετί, αν η μνήμη δεν με απατά)? Τι γλυκός! Θυμάσαι ένα 24ωρο στο χωριό... που δεν θυμάσαι. Το προηγούμενο βράδυ πουλούσες μαγικές συνταγές για βασιλίσκο, ενώ είχες κορόιδεψει μια χοντρή κι ένα νάνο με τα κουμπιά. Εκεί παραδίπλα ήμουν κι εγώ, όταν νόμιζα πως ήταν ιδέα μου το φύσημα της σκόνης στο προσωπό σου από ένα ρηχό κουτάκι που κρατούσε εκείνη.

    *********
    "Η ανάσα του διαβόλου" στην Κολομβία: Ένα ναρκωτικό με απίθανες ιδιότητες

    Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση, ενώ μπορεί να διαγράψει τη μνήμη των "θυμάτων" του. Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως "devil’s breath", κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Κολομβίας. Και φέρει δικαίως τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.

    Προερχόμενη από το δέντρο Borrachero που συναντάται συχνά στη Νότια Αμερική, η ουσία Scopolamine έχει γίνει ευρέως γνωστή και ως "devil’s breath", "η ανάσα του διαβόλου". Μη σε ξεγελά η ομορφιά των λευκών και κίτρινων ανθών του.

    Οι δυνάμεις αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας μοιάζουν υπερφυσικές.

    Ο δράστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να φυσήξει το ναρκωτικό στο πρόσωπο του θύματός του. Είναι άγευστο και άοσμο.Στη συνέχεια το θύμα μετατρέπεται σε ένα άβουλο "ζόμπι" και υπακούει στις εντολές του δράστη, με συνέπεια να κάνει ακραία και εκτός ελέγχου πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζουμε προσεχτικά κείμενο και σχόλια. Πόσες φορές θα το πούμε.
    Είναι ξεκάθαρος ο πληθυντικός στο σχόλιο μου. Άρα… άρα; Μη τα λέω όλα εγώ, δεν είναι πρέπον.
    mathepeze. Αρμόδιος για το φαινόμενο της αναρρίχησης.

    Κοπελιά, πραγματικά και δίχως σάλια, με εντυπωσίασες. Ήταν ο πιο σωστός τρόπος ν’ αποδείξεις πως ένα τόσο έξυπνο εύρημα καταντάει γελοίο όταν επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν διάβασα τα 5 τελευταία σχόλια, έκανα ένα σκιμ θρου όμως. Αναμένετε(ναι εσείς, γι'αυτό και το αναμένετε είναι με ε στο τέλος) άρθρο για το σημείο G. Δυστυχώς λόγω εξεταστικής και επειδή διαβάζω, άστα να πάνε πόσο διαβάζω, κάθε μέρα διαβάζω, λογικά θα αργήσει. Ο ρε πούστη μου έχω διάβασμα. Α και αν νομίζετε ότι θα γράφετε μόνοι σας ακαταλαβίστικα, περιμένετε να δείτε. Απο τώρα ξεκινάω και εγώ.

    Ξεκινάμε με μια ιστορία:

    Ήταν ο μπόμπος που η μαμά του του είχε πει να μην πηγαίνει δίπλα στο φράχτη γιατι λέει είχε φίδια. Ο μπόμπος σαν καλό παιδί δεν πήγαινε στον φράχτη και μια μέρα μέσα στο σπίτι τον δάγκωσε ένα φίδι. Η μητέρα του ήταν στον φράχτη εκείνη την ώρα και γκάριζε. Ο γείτονας είχε βρει το σημείο της (G) την ώρα που ο πατέρας του μπόμπου έβρισκε τρούφες γιατί αυτό ήταν το επάγγελμά του. Τον μπόμπο τον βρήκε ένα τραγικό τέλος. Η μητέρα του εκέινη την ώρα ούρλιαζε και ο πατέρας του ήταν για "τρούφες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποκλίνομαι!!!!!!
      Αναμένω (εγώ!!!!)
      Κλαίω.......... (ούτε ο Έντγκαρ Αλαν Πόε δε θα σκότωνε τον μπόμπο)

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Πράγματι υπάρχει διευθυντής! Δεν είναι φήμη.

      [[[Steve... Που είσαι??? Άντε κι έχω καινούριες συνταγές για σοκολατόπιτα.]]]

      Διαγραφή
    2. Καλή μου ΑΜ όπως έγραψα και στο chat έχω διάβασμα και δεν προλαβαίνω να συμμετέχω πάρα πολύ στα μπλογκικά δρώμενα..παρόλα αυτά εκτοξεύω τις Καλτσες στα social media με κάθε τρόπο..

      Διαγραφή
    3. Ουαου......social media!!!
      Καλό διάβασμα με ανοιχτό και καθαρό νου. ;)

      Διαγραφή
  12. Εεεε ναι ρε!!!

    Το λέμε για να λέμε έχει τη χάρη του δε λέω, αν όμως συνεχώς λέμε για να λέμε, δε λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...