Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Hands off Syria

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια δυναμικής αντιπολεμικής διαδήλωσης που έλαβε χώρα χτες από τις 12 το μεσημέρι και κρατάει ακόμα. Το πάθος ξεχείλιζε όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, η συγκεκριμένη μάλιστα θεωρείται φαβορί για το βραβείο Πούλιτζερ.

Η ειρηνική διαμαρτυρία γρήγορα εξελίχθηκε σε κλεφτοπόλεμο στα στενά γύρω από το αγγλικό κοινοβούλιο με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, πλαστικών και κανονικών σφαιρών καθώς και αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πυραύλων. Σύμφωνα με μαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών, εθεάθη ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος και ένας έφιππος αστυνομικός με σπαθί κατάνα.
Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση με τον Μπαν-Κι-Μουν να δηλώνει χαρακτηριστικά "Μην αφήσετε την Μεγάλη Βρετανία να γίνει Συρία". Ο πρωθυπουργός της χώρας κος Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κο Ομπάμα Μισέλ, και καταστρώνουν από κοινού τα σχέδια για την αντιμετώπιση των ταραξιών. Μεταξύ αυτών, εξετάζονται η προσφορά δουλειάς και ενός καλού μισθού σε μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ώστε αυτή η λαοθάλασσα που κατέβηκε στη διαδήλωση να βγάλει το σκασμό επιτέλους. 
Για Σύριους αυτονομιστές εντός Αγγλικού εδάφους κάνει λόγο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χομεϊνί και απειλεί να πλήξει με πυραύλους την Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν γιατί είναι δίπλα του και οι πύραυλοι του Ιράν δεν φτάνουν μακρύτερα. 
Έκκληση για ηρεμία και από τον Πούτιν, ο οποίος προσέφερε ένα επίλεκτο τάγμα του Ρώσικου στρατού στον δήμαρχο του Λονδίνου αναφέροντας ότι " αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο με τους διαδηλωτές, αυτοί οι νέοι Ρώσοι ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν"
Σε πλειστηριασμό σκέφτεται να βγάλει ο κος Στουρνάρας τους Έλληνες διαδηλωτές καθώς "είδαμε όλοι τι μπορεί να προκαλέσει η υπερσυγκέντρωση διαδηλωτών" ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύουν οι νέοι διαδηλωτές παρά μόνο οι παλιοί οι οποίοι τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται το δικαίωμα στη διαδήλωση χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...