Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Περπάτησε 70 χιλιόμετρα για να φέρει πίσω τον μπαμπά του


Share

Εβδομήντα χιλιόμετρα περπάτησε ένα αγοράκι 12 ετών στη νοτιοδυτική Κολομβία, προκειμένου να ζητήσει την απελευθέρωση του πατέρα του, που κρατείται σε φυλακές ανταρτών του Farc.



Ο ανήλικος Γιόχαν Μαρτίνεζ, περπατούσε επί δύο ημέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο, έχοντας βάλει ως στόχο να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται ο μπαμπάς του, ο οποίος είναι σήμερα ο πιο παλιός κρατούμενος του Farc, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας.

«Αγαπημένε μου μπαμπά, ολοκλήρωσα σήμερα μια πορεία για να ζητήσω από την Παναγία να σε βοηθήσει να γυρίσεις γρήγορα στο σπίτι και να είμαστε μαζί», είπε ο μικρός Γιόχαν, φτάνοντας στην πόλη Ανκούγια, 850 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπογκοτά.

Ο Γιόχαν Μαρτίνεζ, που δεν έχει γνωρίσει τον πατέρα του, αφού απήχθη πριν εκείνος γεννηθεί, ξεκίνησε την Παρασκευή από την πόλη Πάστο, πρωτεύουσα του νομού Ναρίνο, μαζί με 60 συγγενείς και φίλους του. Τον περασμένο Μάιο είχε επαναλάβει αυτό το ταξίδι, διανύοντας εκείνη τη φορά 100 χιλιόμετρα, χωρίς όμως να πετύχει το στόχο του. «Έχω παλέψει πολύ για τον μπαμπά μου. Όμως θα συνεχίσω να παλεύω» δήλωσε ο μικρός Γιόχαν.

Ο πατέρας του 12χρονου είναι ο λοχαγός Λίμπιο Μαρτίνες. Απήχθη από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας τον Δεκέμβριο του 1997, κατά τη διάρκεια επίθεσης των ανταρτών σε στρατώνα. Η οργάνωση κρατά ως ομήρους 20 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ζητά να τους ανταλλάξει με 500 φυλακισμένα μέλη της.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...