Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ας σοβαρευτούμε...

H εκπομπή ξεκινά με το αριστουργηματικό soundtrack του αριστηργηματικότερου Oldboy.  Tι Κιούμπρικ, τι Θεοδωράκης?

13 σχόλια :

  1. Κάθε φορά που βλέπω το Θεοδωράκη μου φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερος, αλλά πάντα την επόμενη φορά με διαψεύδει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω χωρίς να πλατιάσω. Θα παραπέμψω όποιον ενδιαφέρεται, στη συζήτηση που συντόνισε ο εν λόγω, με το συγγραφέα του 'Συνδεδεμένοι', Νικόλα Χρηστάκη. Όλες του οι εκπομπές όμως, (αυτές που έχω δει εγώ, αλλά μπορεί κανείς να κρίνει), δείχνουν έναν εξυπνάκια (μπορώ να τον αναγνωρίσω γιατί είμαι και εγώ εξυπνάκιας, αλλά πιο πετυχημένος) που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθεί να μιμηθεί την ιδιόλεκτο των συνεντευξιαζόμενων, χωρίς ποτέ να το πετυχαίνει, ενώ ποτέ δεν καταφέρνει να αγγίξει έστω την ουσία του ζητήματος. Εν ολίγοις, το είδος μπορεί να ταξινομηθεί ως δημοσιογραφικός λαϊκισμός.
    Δείτε αντίστοιχα ρεπορτάζ του Αυγερόπουλου, ή του Βαξεβάνη για σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα γράψω και στα ελληνικά γιατί έχω προσέξει ότι σε ενοχλούν τα greeklish.Σε μια ελληνική τηλεόραση που οι διαφημήσεις είναι ότι πιο ποιοτικό μπορείς να δείς και που η ενημέρωση πλεον είναι προπαγάνδα όλα αυτά που ανέφερες διαλέγω να τα αγνοήσω.Εχουμε μάθει να ζούμε στον μικροκοσμό μας και οτιδήποτε μας ενοχλει να το περιθωριοποιούμε και να το αγνοούμε.Οπότε δεν με νοιάζει αν ο Θεοδωράκης λαικίζει μου φτάνει οτι κάποιος έδωσε ένα βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους να πουν το προβλημά τους.Η κατάσταση στο θέμα αυτό είναι τραγική.Αφού δεν έχουμε την ανθρωπιά να το κοιτάξουμε εμείς κατάματα το πρόβλημα ας μας το δείχνει ο Θεοδωράκης (και ο κάθε Θεοδωράκης) και ας λαικίζει όσο θέλει.Έτσι κι αλλιώς δεν θα μου αλλάξει την άποψή μου για τους δημοσιογράφους απλά χαίρομαι που κάποιος ασχολήθηκε με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάτε σε διαφορετικόι μήκος κύματος. Δεν διαφωνείτε, απλά άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι η πληροφορία. Βλέποντας το, πήρα αρκετές πληροφορίες για ένα θέμα που δεν ξέρω και λίγα. Ο δημοσιογραφικός λαϊκισμός, έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ειδικά σε τόσο χαμηλά επίπεδα – κατά την γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επανέρχομαι και ευχαριστώ για την παρατήρηση Banksy_Acab_7 περί greeklish. Από τη συγκρότηση των σχολίων σου, φαντάζομαι ότι και εσένα θα πρέπει να σε ενοχλούν το ίδιο.
    Επί του θέματος τώρα, έχει γραφτεί (και ακουστεί) πολλές φορές ότι η πληροφόρηση είναι 'πλέον' προπαγάνδα. Δεν είναι έτσι όμως. Η πληροφόρηση πάντα ήταν προπαγάνδα, ενώ όσο προχωράμε στο τέλος του εικοστού και στην αρχή του εικοστού πρώτου αιώνα, τόσο η πληροφόρηση κερδίζει (ποσοστά) από την καθαρή προπαγάνδα. Από την άλλη μεριά όμως, κάθε πληροφόρηση είναι και προπαγάνδα, γιατί μπαίνουν διάφορες παράμετροι, όπως η επιλογή των ειδήσεων, η στιγμή που θα βγουν αυτές, ο τρόπος που θα ειπωθούν, η επανάληψή τους κλπ.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω μάθει να ζω σε κάποιο μικρόκοσμο και δεν αγνοώ ότι με ενοχλεί. Η κατάσταση των ανθρώπων αυτών είναι πολύ άσχημη, αλλά δεν περιμένω από το Θεοδωράκη να μου δείξει με αυτό τον αδόκιμο τρόπο (για πες μας ρε κολλητάρι, εσύ γιατί είσαι στο δρόμο;) ένα πρόβλημα που γνωρίζω και εγώ καλά. Η λογική να το πούμε και ας λαϊκίζουμε όσο θέλουμε, φτάνει μέχρι τον Καρατζαφέρη, που με τον ίδιο τρόπο λέει και αυτός την άποψή του για τους μετανάστες.
    Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι η ανθρωπιά που αναφέρεις, αλλά εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να κοιτάξω κάποιο πρόβλημα, παρά κατάματα. Πως αλλιώς δηλαδή, λοξά;
    Συμφωνώ για το σχόλιό σου σχετικά με την ποιότητα της τηλεόρασης, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αρκετοί σαν το Θεοδωράκη που δυσφημίζουν το μέσο. Ανέφερα τον Αυγερόπουλο, γιατί η καταφανέστατη ποιότητα των εκπομπών του, έχει ήδη βραβευτεί και προβληθεί εκτός Ελλάδας, βγάζοντάς μας από το μικρόκοσμο που ανέφερες, κάτι που ο Θεοδωράκης δεν μπορεί να πετύχει ούτε στον ύπνο του.
    Bad, δεν μιλάμε και σε τόσο διαφορετικόι μήκος...
    Mathepeze, η πληροφορία που αναφέρεις, νοθεύεται και κατευθύνεται από το λαϊκισμό και έτσι χάνει την πραγματική της αξία.
    ΥΓ. Το χρυσάφι τι έγινε; Το χάσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Επανέρχομαι και ευχαριστώ για την παρατήρηση Banksy_Acab_7 περί greeklish" Εισαι γλοιώδης

      Διαγραφή
  7. Άκου διαφορετικόι ! Μήπως έχουν πραγματικά αραιώσει οι ψεκασμοί; Ή μήπως να πω οι ψεκασμόϊ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α! ξέχασα να σχολιάσω τον τίτλο. Κάντε το εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ σε ότι έγραψες.
    Με μια διαφορά όμως.Υπάρχουν άτομα σαν και εσένα που ξέρουν να διαχωρίζουν την καλή ποιότητα μιας εκπομπής, που δεν ζουνε στον μικρόκοσμο τους και που επιλέγουν να την ψάξουν αλλιώς.Υπάρχει όμως και η πλειοψηφία των τηλεθεατών που τα περιμένουν όλα έτοιμα,που για αυτούς πραγματικότητα είναι η ειδήσεις του μέγκα και ο αντίλογος η άποψη του καψή του πρετεντέρη και του τσίμα.Εγώ για εκείνους μίλησα.
    Για να το δούμε πιο ρεαλιστικά σίγουρα για την ποιότητα της τηλεόρασης φταίνε κυρίως αυτοί που την κάνουν.Το βέλτιστο θα ήταν να άλλαζε ριζικά αλλα δεν γίνεται άμεσα δυστυχώς.Υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν.Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι η πλειοψηφία βλέπει τους τοξικομανείς ως αρρώστους που πρέπει να θεραπευτούν ή ως βδέλυγμα που πρέπει να εξοστρακιστεί σε ερημονήσια(βλέπε σαββόπουλο) επειδή παράγει βια και εγκληματικότητα?
    Μπορεί να είμαι και λάθος αλλά αφού η τελεόραση τους θα είναι συντονισμένη εκεί προτιμώ να δείχνει τέτοιες εκπομπές παρά το βρακί της πετρούλας.

    Για τον τίτλο μάλλον το να σοβαρευτούμε αναφερόταν στο θέμα.
    Αυτά.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εννοούσα τον τίτλο του βίντεο. 'Πεθαίνοντας στις πλατείες.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ. Είναι ευχαρίστησή μου να μιλάω με έξυπνους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...