Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιξαν οι κάνουλες της μπύρας στο Μόναχο

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, το Oktoberfest, άνοιξε τις πύλες του και τα βαρέλια του στο κοινό το Σάββατο το πρωί. Με το παραδοσιακό σύνθημα "O'zapft is" ο δήμαρχος του Μονάχου άνοιξε στις 12 το μεσημέρι το πρώτο βαρέλι μπύρας και πρόσφερε το πρώτο ποτήρι στον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.



Τα πλήθη των επισκεπτών είχαν αρχίσει να συρρέουν και να συνωστίζονται έξω από τις τεράστιες τέντες από τις οκτώ το πρωί. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του φεστιβάλ περιμένουν φέτος πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα καταναλώσουν επτά εκατομμύρια λίτρα μπύρας κάτω από τις 35 γιγάντιες τέντες συνοδεύοντάς τη με γερμανικά πρέτζελς, χοιρινά κότσια και άλλες παραδοσιακές βαυαρικές λιχουδιές.

Το φεστιβάλ διαρκεί 16 μέρες και διοργανώθηκε πρώτη φορά πριν από 202 χρόνια, όμως το φετινό είναι το 179ο αφού δεν έγινε στη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, της επιδημίας χολέρας, της επίθεσης του Ναπολέοντα και του υπερπληθωρισμού τη δεκετία του '20. Παραδοσιακά γινόταν τον Οκτώβριο αλλά τα τελευταία χρόνια αρχίζει νωρίτερα για λόγους καιρού.










1 σχόλιο :

  1. Δεν θέλω ούτε το πανηγύρι, ούτε τη μπύρα σας, ούτε πρέτζελς και γουρουνίσια κότσια.
    Όταν έλληνες που πηγαίνουν ταξίδι στη χώρα αναγκάζονται - όταν δεν το παίζουν μουγκοί - να λένε πως είναι από Κύπρο προς αποφυγή δυσμενών σχολίων, χλευασμού και ειρωνικών απροκάλυπτων μειδιασμάτων στο άκουσμα της ελληνικής τους καταγωγής (ακόμα και μέσα στο ταξί), ας προτιμήσουμε να την πιούμε στα λημέρια μας με πίτσα ή σουβλάκι. Εδώ! Εμείς κι η κρίση μας.

    Άντε, φέρτε και κοπέλες και αναλαμβάνω να γίνω στυλίστριά και να τις ντύσω βαυαρέζες. Καλά, καλά! Θα τους φτιάξω και κοτσιδάκια "πίπι φακιδομύτη"! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...