Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Nutella!!!


Το αν προτιμάς Nutella, Merenda ή κάποια homemade έκδοση δεν με αφορά και πάρα πολύ στο συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα με απασχολεί αυτή η γεύση του λιωμένου φουντουκιού, η πηχτή υφή και το αναμνησιακό σοκ από απογεύματα με νουτέλα απλωμένη σε ψωμί ή κέικ. Πάρε δύο βαζάκια νουτέλα. Ένα για να το φας όπως είναι με το κουτάλι και ένα για να φτιάξεις κάποιο από τα παρακάτω γλυκά.


Κάποια είναι δύσκολα. Κάποια θέλουν ψήσιμο και άλλα όχι. Κάποια απαιτούν πολύ από τον χρόνο σου και άλλα θα μπορέσεις να τα φτιάξεις σε 10 λεπτά. Μην φοβηθείς να πειραματιστείς όμως. Όσο και να τα μπερδέψεις, είναι δυνατόν να μην βγει νόστιμο κάτι που έχει π.χ. αλεύρι, αυγά και νουτέλα;




Cheesecake bars


2 κούπες τριμμένα μπισκότα Oreo

250
γρ. βούτυρο

450
γρ. cream cheese

2
αυγά

Μισή κούπα ζάχαρη

Μισή κούπα διπλή κρέμα γάλακτος

1
κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Μισή κούπα νουτέλα

Προετοιμασία

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνεις ένα μεσαίου μεγάθους ταψάκι και τοποθετείς χαρτί ψησίματος, προσέχοντας την εφαρμογή στις γωνίες. Σπας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα, προσθέτεις το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και το ανακατεύεις για να ποτίσουν τα μπισκότα. Απλώνεις το μείγμα αυτό στο ταψάκι ομοιόμορφα και το ψήνεις για 12 λεπτά. Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Ανακατεύεις σε ένα μίξερ το cream cheese (οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν Philadelphia), τα αυγά, τη ζάχαρη, την περισσότερη από την κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάς μέχρι να έχεις μια κρέμα χωρίς κομματάκια από το τυρί. Βάζεις τα 2/3 του μείγματος σε ένα μπωλ και το αφήνεις στην άκρη. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και την νουτέλα. Χτυπάς για λίγο. Κατά σειρά βάζεις πάνω από τη βάση σου, πρώτα το λευκό μείγμα και ύστερα εκείνο με την νουτέλα. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρεις.



Stuffed french toast



8 φέτες ψωμί του τοστ
Όση νουτέλα θες
Μία μεγάλη μπανάνα (προαιρετικά)
3 αυγά
Μισή κούπα γάλα
Λίγη κανέλλα

Προετοιμασία

Αλείφεις κάθε φέτα ψωμιού με όση νουτέλα επιθυμείς. Κόβεις την μπανάνα σε ροδέλες και την τοποθετείς στις 4 από τις 8 φέτες πάνω στην νουτέλα. Κλείνεις τα σάντουιτς. Σε ένα μπωλ χτυπάς ελαφρά με ένα πηρούνι το γάλα με τα αυγά και την κανέλλα. Βουτυρώνεις ελαφρά ένα βαθύ τηγάνι και το βάζεις σε μέτρια φωτιά. Βουτάς τα σάντουιτς στο μείγμα ώστε να ποτίσει κάθε πλευρά του τοστ. Μην τα αφήσεις ώρα στο μείγμα. Τα βάζεις στο τηγάνι και τα αφήνεις και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν λίγο και να πάρουν χρώμα.


Chocolate pizza



1 κουταλιά βούτυρο
Μισό βαζάκι νουτέλα
Μισή λευκή σοκολάτα
Μισή σοκολάτα υγείας
Λίγο orange zest

Προετοιμασία

Παίρνεις ένα ζυμάρι για πίτσα ή ακόμα καλύτερα φτιάχνεις το δικό σου. Το απλώνεις στο ταψί, το τρυπάς λίγο με το πηρούνι, λιώνεις το βούτυρο και το απλώνεις πάνω στο ζυμάρι. Ψήνεις μόνο του το ζυμάρι με το βούτυρο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρείς την πίτσα από τον φούρνο και απλώνεις την νουτέλα. Κόβεις τις δύο σοκολάτες σε κομματάκια και τα ρίχνεις διάσπαρτα πάνω από την νουτέλα. Το ίδιο κάνεις και με το ξύσμα που έχεις πάρει από το πορτοκάλι. Βάζεις την πίτσα ξανά στον φούρνο μόνο για 2-3 λεπτά, ίσα – ίσα για να λιώσουν λίγο τα κομμάτια της σοκολάτας. Την σερβίρεις ζεστή.


Rice Krispy treats



6 κούπες δημητριακά Rice Krispy
1 σακούλα marshmallows
Βούτυρο
1 βαζάκι νουτέλα
Μισή κούπα κομματάκια σοκολάτας

Προετοιμασία

Βάζεις τα rice krispies σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο και τα marshmallows και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νουτέλα και ανακατεύεις. Ρίχνεις το μείγμα στα rice krispies και ανακατεύεις καλά να πάει παντού. Βάζεις τα rice krispies σε ένα χαμηλό πυρέξ ή σκεύος και τα πιέζεις να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνεις την υπόλοιπη νουτέλα με τα κομματάκια σοκολάτας και 1 κουταλιά βούτυρο. Αφού αναμειχθούν καλά, αφήνεις το μείγμα να κρυώσει λίγο και το απλώνεις πάνω από τα rice krispies. Βάζεις το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνεις να παγώσει. Κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και είσαι έτοιμος.


Sandwich cookies



Μισή κούπα βούτυρο
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
Νουτέλα

Προετοιμασία

Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα mixer και προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια. Στην συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Το μείγμα δεν είναι ομοιογενές και πρέπει να το πλάσεις λίγο με τα χέρια για να δημιουργήσεις ένα ζυμάρι. Το τυλίγεις με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο ή και την κατάψυξη για 20 λεπτά. Στην συνέχεια σχηματίζεις μικρούς “δίσκους” ίσου μεγέθους, μιας και θες να φτιάξεις σάντουιτς μπισκότων. Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα αλείψεις με νουτέλα και δημιουργήσεις τα μπισκοτο-σάντουιτς.


Crepe cake




280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια φουντούκια
2 κουταλιές ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
2 κούπες γάλα
6 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
Νουτέλα

Προετοιμασία

Τρίβεις τα 80 γραμμάρια από τα φουντούκια για να δημιουργήσεις φουντουκόψυχα (έτοιμη δεν θα βρεις όπως με την αμυγδαλόψυχα). Αναμιγνύεις το αλεύρι με την φουντουκόψυχα, τα αυγά, το γάλα, το λάδι, την βανίλια και το αλάτι σε ένα μπωλ. Ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνεις για 15 λεπτά να κάτσει. Ζεσταίνεις ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το λαδώνεις και βάζεις λίγο από το μείγμα για να φτιάξεις μία κρέπα. Περιμένεις να ψηθεί η μία μεριά και γυρνάς να ψηθεί και η άλλη. Τοποθετείς τις κρέπες που παρασκευάζεις με χαρτί ψησίματος ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Το τηγάνι χρειάζεται λάδωμα σε κάθε κρέπα που ετοιμάζεις.Αν έχεις παρασκευαστή κρέπας η ζωή σου είναι πολύ πιο εύκολη. Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος τοποθετείς μια κρέπα και την αλείφεις με νουτέλα. Από πάνω της τοποθετείς άλλη μια κρέπα και αλείφεις νουτέλα. Συνεχίζεις μέχρι να σου τελειώσουν οι κρέπες. Γαρνίρεις με τα υπόλοιπα φουντούκια.




4 σχόλια :

  1. ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!
    Εμείς ξέρουμε το νόημα! Τέλος!

    Κι ενώ έβλεπα Καμίλ Κλοντέλ (την τρελή, τη γκόμενα του Ροντέν) μαύρισε το μέσα μου, παίρνω κουτάλι και βάζο να γλυκαθώ μισοκλείνοντας τα μάτια, κοιτώ το κίνητρο ανάκατο με ενοχή σε κινούμενες, αναδιπλωμένες φωτό wallpaper στο ροζουλί. Φεύγει το σοκολατένιο νόημα, γλιστράει σε σταγόνες. Διαδοχικά, πηγούνι, λευκό νεγκλιζέ, στήθος. Φτου!!!!!!! Λεκιάστηκα!!!
    Και κουνιέται το τρωκτικό και εμφανίζονται οι ΚΑΛΤΣΕΣ. Refresh και αϋπνία. Αϋπνία και nutella!!! Απόλαυση. Απογείωση............. Όνειρο.

    Ποια tarte ganache au chocolat (θεϊκή την φτιάχνω), αύριο νουτελογλυκά. Σταθερά, το ένα βάζο ανόθευτο μες τη πολύ μεγάλη και πολύ άστατη ζωή μας.
    Για έλα!!!
    Karl, ξύπνα σου λέω...... (ο mathepeze εκδηλώθηκε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώ να διορθώσω το στυλ μου! Όντας αληθινός, θέλω να γίνω καθημερινός και μοναδικός…

    Η κοπελιά απογειωμένη σταθερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...