Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ΕΡΤ, λέει η Κυβέρνηση

Σε μια εντυπωσιακά ριζοσπαστική λύση κατέληξε η ηγετική ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ και τα πολιτικά προβλήματα που έχουν προκύψει. Η λύση θα συζητηθεί μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στη σημερινή απογευματινή σύσκεψη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εγκριθεί ομόφωνα και θα ανακοινωθεί στον ελληνικό λαό εντός της εβδομάδος.



Όπως πρώτο το «Κουλούρι» μετέδωσε, η απάντηση στο γρίφο έρχεται από τον κόσμο της αγοράς καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες μετά από συνεννόηση με τα καταστήματα ηλεκτρονικών έχουν ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουν τηλεχειριστήρια χωρίς τα πρώτα τρία κουμπιά. Τη δημιουργική αντίδραση της αγοράς υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης ο οποίος σύμφωνα με διαρροές δηλώνει «περήφανος για το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων και ευχαριστημένος με το βαθμό ετοιμότητας της Οικονομίας».

Η κατάργηση των τριών πρώτων κουμπιών στο χειριστήριο της τηλεόρασης λύνει τα χέρια της κυβέρνησης, μιας θα εξαφανιστεί το ‘μαύρο’ χωρίς να αναγκαστούν να επαναπροσλάβουν όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας τηλεόρασης. Όπως δήλωσε ο Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο εγκέφαλος που είχε αρχικά την ιδέα, «το 99,5% των Ελλήνων έχουν την ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 αποθηκευμένες στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου τους. Είναι μια ‘τεχνική’ λύση που λύνει το πρόβλημα μια και καλή».

Iδιαίτερα γρήγορη ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που έχει ήδη καταφέρει να ‘αδειάσει’ την αγορά από τα κανονικά τηλεχειριστήρια, εν αναμονή των καινούριων. Στον αντίποδα,τηλεχειριστήρια με τα τρία πρώτα πλήκτρα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους στη μαύρη αγορά, σε ήδη αρκετά υψηλές τιμές που αναμένεται να ‘εκτοξευθούν’ τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως ενήμερη για τα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η Ελληνική Αστυνομία καθώς συζητείται η ποινικοποίηση της πώλησης, αγοράς και χρήσης των παλιών χειριστηρίων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα έρθει σε μερικές μέρες στη Βουλή. Η πράξη αυτή εκτός των άλλων θα ρυθμίζει και θέματα όπως το κάθετο παρκάρισμα, η υποχρεωτική εξαέρωση των καλοριφέρ και η αλόγιστη χρήση αντικουνουπικών σπρέι σε ανοιχτούς χώρους.

Τέλος, πολιτικοί αναλυτές προσθέτουν πως το θέμα προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να εξαργυρώσει τις καλές σχέσεις που έχτισε τόσο καιρό με την κυβέρνηση της Κίνας. «Οι γεωπολιτικές ισορροπίες και οι πολιτικές συγκυρίες μας επιτρέπουν να ζητήσουμε από την Κίνα να συμμετάσχει στην παραγωγή, προμηθεύοντας μας αποκλειστικά με τεράστιες ποσότητες τροποποιημένα τηλεχειριστήρια» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο βετεράνος κατάσκοπος Σάββας Καλεντερίδης, «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού σε θέματα διπλωματίας.

http://www.tokoulouri.com/politics/the_ultimate_solution/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...