Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εγώ εντυπωσιάστηκα

Ο φωτογράφος David Jenkins τα είχε όλα έτοιμα, το ξημέρωμα της 5ης Ιουλίου του 2010. Είχε ρίξει στη θάλασσα μία ψεύτικη φώκια, ως δόλωμα, είχε πάρει θέση μπροστά από την ολόχρυση ανατολή, στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής, και περίμενε. 

Έπειτα από λίγο, η φύση του χάρισε εκπληκτικά «καρέ» από έναν μεγάλο κυνηγό των θαλασσών που αναδύθηκε από το νερό με όλη τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμή του: ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας πετάχτηκε μέσα από τη θάλασσα, διέγραψε την τροχιά του με φόντο τον ήλιο που ανέτειλε κι επέστρεψε στο νερό, προσφέροντας στον 41χρονο μία μοναδική φωτογραφική στιγμή. 


«Ένας συνάδελφός μου κι εγώ αποφασίσαμε να δέσουμε το δόλωμα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση ελπίζοντας να πετύχουμε αυτή ακριβώς τη φωτογραφία, αλλά κανείς από τους δυο μας δεν πίστευε πως θα γίνει», δήλωσε ο 41χρονος στη Daily Mail. 
«Μας σόκαρε αυτό που είδαμε, παρότι ξέραμε πως ήταν πιθανό να εμφανιστεί ένας μεγάλος λευκός. Όταν όμως συνέβη, ήταν απίστευτο», πρόσθεσε, «οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το χάραμα, ακριβώς τη στιγμή που ο ήλιος έβγαινε και έλουζε τη θάλασσα με φως και κατάλαβα αμέσως πως είχαμε ‘πιάσει’ τον μεγάλο λευκό καρχαρία σε όλη του τη δόξα».Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...