Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο μαφιόζος που έσπασε το ομερτά

Στοιχεία για τη δράση και τον τρόπο ζωής της μαφίας της Νέας Υόρκης έδωσε στο δικαστήριο ο Joseph Massino, ο αρχινονός που οργάνωσε την επίθεση που σκότωσε τον Donnie Brasco.
 

Στην κατάθεση του σε δίκη στο Μπρούκλυν, εναντίον του άλλου “νονού”Vincent Basciano, την Τετάρτη (13/4), ο Massino αφού υπέδειξε ως “αρχηγό” της οικογένειας Bonnano τον κατηγορούμενο προχώρησε σε αποκαλύψεις για τη δράση της μαφίας στη Νέα Υόρκη.

“Συνεργάζομαι με την Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι παραβιάζω τον ιερό όρκο που έδωσα κατά τη διάρκεια της τελετής το 1977 να προστατεύσω την μυστική κοινωνία μας”, είπε ο Massino.

“Ξέρετε, μόλις η πρώτη σφαίρα φύγει από το όπλο, δεν μιλάς ποτέ γι'αυτή ξανά”.  



Σε ερώτηση για τη “δραστηριότητα” του ως αφεντικού της μαφίας, ο Massino είπε:

“ Φόνοι... Δημιουργίες αρχηγών. Δολοφονίες αρχηγών. Πρέπει να έχεις ταλέντο στους φόνους. Αλλιώς, κάτσε σπίτι σου”. 

“Χρειάζεται πολλά είδη κρέατος για να κάνεις μια καλή σάλτσα. Μερικοί άνθρωποι σκοτώνουν. Άλλοι κερδίζουν λεφτά. Αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν”.  

Ο 68χρονος Massino ξεκίνησε να συνεργάζεται το 2004 μετά την καταδίκη του, όπου είχε κατηγορηθεί για πολλούς φόνους, καθώς ανέβαινε στην ηγεσία της οικογένειας Bonnanos.

Ανάμεσα στις αιματοχυσίες που είχε προκαλέσει συγκαταλέγεται και αυτή του Donnie Brasco, ενός undercover αστυνομικού του FBI, που είχε γίνει και ταινία με τους Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο. 



http://www.cosmo.gr/News/USA/318572.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...