Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

24 New Classic Things (Μέρος ‘Α)

01. Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Η νέα Κορίνα Τσοπέη

Στην Ηλιάνα έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες της Ελλάδας να ανεβάσει σε τρεις τους παγκόσμιους τίτλους ομορφιάς που έχει κατακτήσει η χώρα μας. Τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε αν θα είναι η νέα Μις Υφήλιος. Οι προοπτικές της, πάντως, δεν εμφανίζονται καλές. Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν 34 άλλα κορίτσια (σε σύνολο 89) ως επικρατέστερα, ενώ οι ΗΠΑ (δικός τους ο διαγωνισμός) έχουν στείλει μια κοκκινομάλλα κούκλα. Όμως, η 23χρονη από την Πάτρα δε «μασάει». Στα λίγα χρόνια που ασχολείται με το μόντελινγκ έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα, όπως η συμμετοχή της στη διαφημιστική καμπάνια των Dolce & Gabbana. Ακόμη κι αν δεν κατακτήσει τον τίτλο, σίγουρα θα κάνει μεγαλύτερη διαδρομή από την Κορίνα Τσοπέη στο πεδίο της κλασικής ελληνικής ομορφιάς.

02. Power Balance


Τo νέο κομποσκοίνι
To ενεργειακό βραχιόλι υπόσχεται ισορροπία, δύναμη, ευλυγισία, ενέργεια και ταχεία ίαση. Πολύ περισσότερα, δηλαδή, απ΄ ό,τι το αγιορείτικο κομποσκοίνι. Η παρουσία του στο χέρι του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί αποδεικτικό της καθιέρωσης του - μην ξεχνάμε πως ήδη έκανε μόδα το ποδήλατο και τον ασκητικό τρόπο ζωής.

03. Άκης Πετρετζίκης


Η νέα Βέφα


Μπορεί το γυαλί να χάρισε στους τηλεοπτικούς μαγείρους πλούτη και δόξα, δε βελτίωσε όμως την τέχνη τους. O νικητής του Master Chef δείχνει να προτιμά σαφώς τα πρώτα. Μαγειρεύει απλά, π.χ. στραπατσάδα ή παντσέτα στο φούρνο με μυρωδικά, για τις «εργαζόμενες νοικοκυρές», όπως και η Βέφα, και δεν ξεχνάει να βάζει όλα τα υλικά.

04. Ρακόμελο


Ο νέος περιπατητής
Μια απλή αύξηση στη φορολογία και στο ΦΠΑ και σύμπαν το έθνος επέστρεψε στις ρίζες του. Χύμα ρακόμελο και τσίπουρο έστειλαν το «καραβάκι», την «πέρδικα» και τον «Τζόνι» να αραχνιάζουν στα οικιακά μπαρ, ευελπιστώντας να καταναλωθούν σε πολύ σημαντικά γεγονότα (π.χ. στην εκταμίευση της 6ης δόσης).

05. Νάντια Μπουλέ


Η νέα Χρουσαλά
Χτυπάνε και οι δύο υψηλές τιμές στις μετρήσει του ασεξουαλόμετρου. Με μέτρια ελέη και οι δύο για το λειτούργημα της τηλεπαρουσιάστριας και απόλυτη έλλειψη έμφυτης σεξουαλικότητας, προσέχουν επιμελώς τη χρήση του προφίλ τους από τα έντυπα κοινωνικής κριτικής. Αποτέλεσμα; Η μία αποσύρθηκε από το γυαλί μόλις βρήκε τον πρίγκιπα της, ενώ η άλλη ετοιμάζεται για υπερέκθεση αν της το ζητήσει ο πρίγκιπας της.
 
06. Μπιστρό



Τα νέα γκουρμέ εστιατόρια

Στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε εστιατόρια-υπερπαραγωγές με πανάκριβες διακοσμήσεις, φωτισμούς, κρυστάλλινα ποτήρια Ρίεντελ και πιάτα Λιμόζ, στα οποία φιλόδοξοι σεφ εναπόθεταν ψήγματα ακριβών υλικών σε ευφάνταστους σχηματισμούς. O ΄Eλληνας όμως δεν το έχει στο DNA του να τρώει κοστουμαρισμένος με μαχαιροπίρουνο και με το μετρ μπαστακωμένο δίπλα του. Τα μπιστρό, πιο μικρά και χαλαρά, με κεφάτες μουσικές και με δυνατότητα να τρώει κανείς ακόμη και στον πάγκο, είναι πιο οικονομικά για το σεφ ιδιοκτήτη τους και πιο ταιριαστά στο χαρακτήρα μας. Ο Χριστόφορος Πέσκιας έκανε την αρχή με το Πbox, ακολούθησε o ΄Aρης Βεζενές με το Vezene και έπεται ο Λευτέρης Λαζάρου με ένα πιο cosy Βαρούλκο και πολλοί άλλοι από τα αστέρια της γαστριμαργικής μας σκηνής.

07. Αλέξης Τζόρβας



Ο νέος Νικοπολίδης

Η ομοιότητα τους δεν εξαντλείται μόνο στο ότι εγκατέλειψαν την ομάδα που τους ανέδειξε ή στις φάπες που έφαγαν. Είναι που και οι δύο έχουν ιδιαίτερη πέραση στο αδύνατο φύλο, την οποία ο μεταγενέστερος Αλέξης δε φρόντισε να εκμεταλλευτεί, όπως άλλωστε και ο προγενέστερος Αντώνης. Μικροπαντρεμένοι γαρ και οι δύο...

08. Σουβλάκι
Το νέο σούσι


Μια ελληνική γαστριμαργική αρχή υποστηρίζει πως οι Έλληνες δοκιμάζουμε οτιδήποτε εξωτικό, επιστρέφουμε όμως πάντοτε στις δικές μας γεύσεις. Το σούσι μπορεί να εξαπλώθηκε με ρυθμούς γρίπης Η1Ν1, όμως ήρθε η ώρα που το τζατζίκι πήρε τη θέση του μίσο στους κοσμικούς ουρανίσκους και ο γύρος του μαύρου μπακαλιάρου. Λέτε να έπαιξε ρόλο η προγραμματισμένη άνοδος της τιμής του (λόγω ΦΠΑ) που έβγαλε το σουβλάκι από τη λίστα των λαϊκών εδεσμάτων και το έβαλε πανηγυρικά στην Ψαρού, στις Σπέτσες και στα βόρεια προάστια;

09. Μουρίνιο



Ο νέος Αλέφαντος

Η αμφισβήτηση ή η μη αναγνώριση της ανωτερότητας του οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε «αλεφαντοποίηση» τον «The Special One». Σπάνια παρακολουθεί ήρεμος αγώνα της ομάδας του, ενώ οι δηλώσεις του πυροδοτούν συζητήσεις και σχόλια. Ίσως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να τον δούμε να καταθέτει τις κριτικές του για την Μπαρ-τσελόνα και τις απόψεις του για τη Ρεάλ, συμβουλεύοντας τον πρόεδρο της για παιχταράδες. Τραγούδι πάντως δύσκολα θα γίνει, μιας και η Σακίρα προτίμησε τον Πικέ της μισητής αντιπάλου.

10. Τα spreads
Ο νέος ΓΔ του ΧΑΑ

Τα ίδια νούμερα που κατέγραφε ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου το 1987 καταγράφουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων σήμερα. Μοιραίο; Δε νομίζω...

11. Βουλιαγμένη
Η νέα Γλυφάδα


Μπορεί να άργησε χαρακτηριστικά, αλλά επιτέλους η Βουλιαγμένη απέκτησε την πιάτσα που της ταιριάζει. Εδώ και κάποιους μήνες η απροβλημάτιστη μείξη της creme de lacreme με τους hipsters των νοτίων προαστίων έχει ρίξει άκυρο στη «λαϊκή» περαντζάδα της Ζησιμοπούλου χτίζοντας νέο γκέτο στα λημέρια του ελληνικού «Μονακό». Στη Βουλιαγμένη, η οποία εδώ και χρόνια περιοριζόταν ως προς τις προτάσεις για έξοδο στις γνωστές μαζικές καφετέριες πάνω από την πλαζ, την ταβέρνα του Λουιζίδη και τον Ζάχο, ο αέρας κοσμικής ανανέωσης φύσηξε πρώτα μέσα από τις περιζήτητες παγωτοθήκες του Waffle House. Σήμερα πλέον, μετά την άφιξη του hype Πιάτσα Καλαμάκι στον παράδρομο, στην πάνω πλευρά της Ποσειδώνος, δίπλα από τη Σχάρα και το Ψαράκι, τα τραπέζια του Sloop, του Rumors και του ΑΙ Bacio είναι τόσο περιζήτητα όσο το ασβεστωμένο πεζούλι έξω από του Καίσαρη. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

12. Γιάννης Βαρουφάκης



Ο νέος Ασκητής

Τον καιρό της χρηματιστηριακής ευδαιμονίας που το μόνο μας πρόβλημα αποτελούσε το κρεβάτι, ο Θάνος Ασκητής εμφανιζόταν σε δεκάδες εκπομπές (απόκτησε μάλιστα κάποτε και τη δική του) και έδινε πειστικές απαντήσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Το ίδιο κάνει τώρα και ο Γιάννης Βαρουφάκης, μόνο που αυτή τη φορά το πρόβλημα μας είναι η οικονομία.

13. Τα 40 είναι
τα νέα 30

Η πλαστική χειρουργική και το Photoshop έριξαν μια δεκαετία στην οπτική ηλικία των MILFs. Έτσι, παρακολουθούμε την επιστροφή των supermodels των ΄90s, ενώ η Σαρλίζ Θερόν, η Νικόλ Κίντμαν, η΄Ελλη Κόκκινου, η Βίκυ Χατζή βασιλείου και πολλές άλλες αποτελούν ονείρωξη ακόμη και συνομήλικων τους αντρών.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Σεπτεμβρίου Νο189 του περιοδικού ΄Playboy΄.


http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1293348&ppg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...