Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η γυμνή φωτογράφιση- διαμαρτυρία των παχουλών μοντέλων για την ανορεξία!

dimarturiaΔεν είναι η πρώτη φορά που το Plus Μagazine περιοδικό που απευθύνεται σε εύσωμες κυρίες... ξεγυμνώνει τα ...στρουμπουλά μοντέλα του για να πολεμήσει τη μάστιγα που λέγεται ανορεξία.
Το περιοδικό κατηγορεί τα μοντέλα πασαρέλας ότι προβάλλουν ένα άρρωστο πρότυπο το οποίο οδηγεί τα νεαρά κορίτσια σε λανθασμένα συμπεράσματα για το τι είναι όμορφο. Ισχυρίζεται μάλιστα ο δείκτης μάζας σώματος σχεδόν όλων των μοντέλων στις επιδείξεις μόδας αντιστοιχεί σε αυτόν που έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από νευρική ανορεξία!


Όπως βλέπεις στην τολμηρή φωτογραφία το μοντέλο με τα παραπάνω κιλάκια φωτογραφίζεται αγκαλιά με το "κοκκαλιάρικο" μοντέλο. Και οι δυο είναι ολόγυμνες, προκειμένου να φανεί η διαφορά... Το μήνυμα που θέλει να δώσει το περιοδικό είναι ότι αν τα νέα κορίτσια προσπαθήσουν να γίνουν σαν τα μοντέλα που βλέπουν στις πασαρέλες θα καταλήξουν στον εφιάλτη της ανορεξίας...
fat
Εκτός από τις φωτογραφίες όμως έχει ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα της έρευνας του περιοδικού: Πριν 20 χρόνια τα μοντέλα ζύγιζαν περίπου 8% λιγότερο από τη μέση γυναίκα. Σήμερα τα μοντέλα έχουν φθάσει να ζυγίζουν 23% λιγότερο από τη μέση γυναίκα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον τα πρότυπα γυναίκας που λανσάρονται από τη βιομηχανία της μόδας είναι ...αυτά της ανορεξίας- σύμφωνα πάντα με το περιοδικό.
fat
tragiko
fat
fat

fat
http://www.tuned.gr/kosmos/kosmos/9319-diamarturia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...