Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Αθήνα
Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και φοιτητών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φυσικό και Μαθηματικό Τμήμα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισέβαλαν στα κτίρια και άρχισαν να χτυπούν φοιτητές.

Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.


Η ομάδα των 15 ατόμων εισήλθε σε αμφιθέατρα και κεντρικούς διαδρόμους χτυπώντας με τους σιδηρολοστούς και τα καδρόνια πινακίδες ανακοινώσεων, τραπέζια κλπ. Φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με τη χρήση πυροσβεστήρων τους οποίους απέσπασαν από τα αμφιθέατρα του Τμήματος Μαθηματικών.

Στη συνέχεια εισήλθαν στο διπλανό κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής προκαλώντας και πάλι προπηλακισμούς και φθορές.

Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Οι τρεις φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και όπως αναφέρουν πληροφορίες δυο εξ αυτών φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γροθιές, ενώ ένας ανέφερε πως ανά διαστήματα έχει ζαλάδες.

Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
«Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και της Περιουσίας του Ελληνικού Λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
»Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν. Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήλωση Σπηλιωτόπουλου

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δήλωσε:

«Για πολλά χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε συνηθίσει να παρακολουθεί σαστισμένη τον εκφυλισμό του νόμου του πανεπιστημιακού ασύλου που οδήγησε στις γνωστές, τραγικές καταστάσεις βίας, βανδαλισμού και βεβήλωσης των πανεπιστημιακών χώρων.

»Σήμερα, ο νόμος του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν υπάρχει. Καταργήθηκε με απόλυτη πλειοψηφία 250 βουλευτών. Παρόλα αυτά, τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου από κουκουλοφόρους που έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, αφήνοντας πίσω τους ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και βαριά τραυματισμένους φοιτητές στο νοσοκομείο, κατέδειξαν ότι οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές.

»Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ πρέπει να εφαρμοστεί. Επιτέλους, οι πανεπιστημιακές αρχές, και κυρίως η Αστυνομία, αλλά και οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Τη Χρυσή Αυγή «δείχνει» η Νεολαία Συνασπισμού
«Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
»Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να 'νομιμοποιήσουν' την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό» λέει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής»

«Πολλά ιστολόγια και ΜΜΕ έκαναν αναφορά περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν, όπως λένε, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το Φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη Φιλοσοφική Σχολή. Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή της επεισόδια και καταγγέλει τους συκοφάντες της, που άρχισαν προεκλογικές προβοκάτσιες».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231188927

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...