Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παύλος Παυλίδης: Μωρά, σπαθιά και μια καλή ροκιά

Ο Παύλος Παυλίδης είναι από τις παλιές καραβάνες της ελληνικής ροκ σκηνής. Στιχουργός, μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, άρχισε το… ταξίδι του, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 μετά τα Μωρά της Φωτιάς, ακολούθησαν τα Ξύλινα Σπαθιά ενώ από το 2003 και μετά συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή με συνοδοιπόρους του, τους Β - Μovies.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου, ο Παυλίδης θα πραγματοποιήσει το τακτικά… έκτακτο ραντεβού με τους φίλους του παρουσιάζοντας τραγούδια από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές_ από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, καθώς επίσης και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Η τελευταία του δουλειά, με τον τίτλο «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει», επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα έχει «περιφρουρήσει» το χώρο του με αξιοπρόσεχτο το ζήλο του. Άλλωστε όπως ο Παυλίδης είχε δηλώσει στο «Βήμα», «σε μια κοινωνία του φαίνεσθαι μου αρέσει να περνάω απαρατήρητος». Εκτός από απαρατήρητος παραμένει επίσης προσηλωμένος στη δουλειά του. Ενίοτε ησυχάζει, «εξαφανισμένος» κάπου στη Χαλκιδική (έχει γεννηθεί στη Βέροια και ζει στη Θεσσαλονίκη) επειδή «ο θόρυβος και η… ανησυχία δεν είναι για μένα». Όντως εντυπωσιακή δήλωση από έναν ροκά, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια γοητεύεται και γοητεύει με τις μελωδίες και τις μπαλάντες.

Από την αρχή της πορείας του ως σήμερα, ο Παύλος Παυλίδης, δεν μιλά πολύ. Στο παρελθόν ό ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει να πει το λέει με τη μουσική και τα τραγούδια του. «Κανείς δεν γράφει ένα τραγούδι επειδή το οφείλει. Ο τρόπος που το κάνει εκφράζει τον δημιουργό. Ο μηχανισμός είναι αυτός που μας καθορίζει. Η … κατασκευή, η… μαστοριά που έχει ένα κομμάτι είναι και το μήνυμα που έχει. Η μουσική είναι άλλωστε σαν ένα όχημα. Μπαίνεις μέσα, πηγαίνεις βόλτα εφόσον έχουν καταργηθεί πολλοί νόμοι της μηχανικής για να γίνει η βόλτα αυτή».

Μαζί του στο Gagarin 205 και οι B - Movies, με έναν ήχο που άλλοτε είναι μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός, δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει. Το γκρουπ αποτελείται από τους: Τόλη Δεληγιάννη (μπάσο), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα), Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα), Θανάση Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα).

Πληροφορίες Εισιτηρίων
Εισιτήρια ήδη προπωλούνται προς 12 ευρώ στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντός στοάς) και ηλεκτρονικά στο ticketpro.gr
Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο 15 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...