Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Φον Μαζόχ και τα Αγγουράκια του Περιβολιού


Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας περίεργος ανθρωπάκος στην γειτονιά μας που όλοι τον προσφωνούσαν Φον Χέλιν. Αυτός λοιπόν ο κυριούλης παρότι δεν ήταν μορφωμένος ιδιαίτερα, είχε μια πολλή μεγάλη αγάπη (δύο όπως αποδείχθηκε αργότερα): την καλλιέργεια και φροντίδα της γης, και δει του κήπου του.




Αγαπημένος  προορισμός για όλους ο κήπος του Φον Χέλιν. Κάθε απόγευμα που σουρούπωνε και γέμιζε η γειτονιά από τα αιθέρια αρώματα που αναδυόντουσαν μέσα από το περιβόλι, έτρεχαν όλοι να τα απολαύσουν από κοντά. Γιατί εκτός από κήπο είχε σπείρει και ένα περιβόλι ζηλευτό απ’ όλους. Περνώντας από εκεί οι οικογένειες συνομιλούσαν για λίγο με τον Φον και αυτός χαρούμενος με την αναγνώριση των κόπων του, μοναδική στη ζωή του, τους χάριζε ντομάτες και αγγουράκια.



Επειδή η περιοχή αποτελούταν σε γενικές γραμμές από ευκατάστατες φαμίλιες, σε μία λαϊκή συνέλευση που έκαναν αποφάσισαν να επιδώσουν στον Φον μία χορηγία ώστε να καλλιεργήσει μεγαλύτερο κομμάτι γης και να τους δίδει όσα οπωροκηπευτικά μπορούσε. Η χαρά του μεσόκοπου άντρα δεν μπορούσε να κρυφτεί. Πριν όμως ξεκινήσει τους ζήτησε αν γίνεται να αποφασίσουν ποιο οπωροκηπευτικό προτιμούν περισσότερο. Τους παρέθεσε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός ξεχωριστά και εν τέλει τους έδωσε να δοκιμάσουν. Όλοι απάντησαν με μια φωνή «ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ».Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα αποκαλυπτόταν για αυτή την διάσημη γεύση των αγγουριών του Φον Χέλιν.



Στο περιβόλι πλέον δούλευαν και τρία παιδάκια που βοηθούσαν τον άντρα τις απογευματινές ώρες που δεν είχαν σχολείο, αφιλοκερδώς. Σα να πήγαιναν διακοπές σε μια αγροτική περιοχή. Μάζευαν τα αγγούρια και τα έδιναν στον Φον, όπως τους είχε προστάξει. Ποτέ όμως δεν έπαιρναν από αυτά στο σπίτι τους. Τους έφερνε κάποια άλλα που ήταν πιο ζουμερά και με ιδιαίτερη μυρωδιά. Ένα βράδυ τα τρία παιδιά δεν άντεξαν. Αποφάσισαν να παραφυλάξουν ώστε να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας των αγγουριών. Γλίστρησαν μέσα στο σπίτι  και καθώς δεν βρήκαν τίποτα στην κουζίνα και στο καθιστικό, αποφάσισαν να κινηθούν προς τα ενδότερα.



Όταν έφτασαν στην άκρη της μισάνοικτης πόρτας της κρεβατοκάμαρας δίστασαν. Ένας ήχος χαράς και ανακούφισης ακουγόταν σε όλο το δωμάτιο και μια μυρωδιά κοπράνων και αγγουριού έλουζε την ατμόσφαιρα. Δεν άντεξαν άλλο να περιμένουν και έκαναν το μεγάλο βήμα, κοίταξαν… Και τι είδαν… Ένα Φον Χέλιν αναψοκοκκινισμένο, ηδονισμένο και ταυτόχρονα αποκαμωμένο με ένα από τα πιο μεγάλα και αξιοζήλευτα αγγούρια μέσα στον πρωκτό του να εκτελεί παλινδρομικές κινήσεις. Δίπλα του απλωμένα όλη η υπόλοιπη σοδειά του απογεύματος.



Τα νέα έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στη γειτονιά. Άλλοι ήθελαν να τον  διώξουν, άλλοι να τους αποπληρώσει την χορηγία. Δεν ήταν και λίγο να τους ταΐζει τόσο καιρό με τα ίδια του τα σκατά. Τελικά λόγω των χρόνων του  και της γκουρμέ γεύσης του αγγουριού, αποφάσισαν να τον αφήσουν να συνεχίσει να μένει στη γειτονιά, να εργάζεται παράγοντας αγγούρια με τον ίδιο τρόπο (απλά τους έριχνε ένα άοσμο φάρμακο στο τέλος ώστε να μη δημιουργούν τα κόπρανα που βρίσκονταν στον πρωκτό βακτήρια) αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα και σαν τιμωρία θα πήγαινε και θα καθάριζε απ’ όλες τις τουαλέτες τα σκατά των γειτόνων, με γάντια όμως γιατί αυτοί ήταν πολιτισμένοι, όχι άξεστοι και ανάγωγοι σαν αυτόν.



Και ζήσαμε εμείς καλά και ο Φον Χέλιν Μαζόχ χειρότερα από την αρχή αλλά με την ίδια ηδονή στην κωλοτρυπίδα του.



Ήταν ένα  Πολιτικό Παραμύθι από τον Mits_F


13 σχόλια :

  1. Kαλά ε, είναι τόσο -δεν ξερω και εγω τι, που είχα μαντέψει απο την αρχή οτι θα τα έβαζε στον κώλο του τα αγγούρια!

    Είναι καλό. Δεν έχει και happy end (ο κώλος του άρχισε α μυρίζει λεβάντα κτλ) οπότε, τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δη γράφεται με η και όχι με ει.. Ένα ταλέντο πρέπει να τα ξέρει αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ταλέντο δεν ασχολείται με τον ορθογραφικό έλεγχο.
    Η επιμέλεια είναι για τους ατάλαντους και τους κριτικούς.

    Έτσι… για να ‘χει το καθετί νόημα ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα 'ταλέντα' που δεν ασχολούνται με την ορθογραφία όσων γράφουν, είναι απλά αγράμματοι και ημιμαθείς, κάτι πολύ κοινό στους νεοέλληνες που κόπτονται κατά τα άλλα για τη γλώσσα μας συλλήβδην. Η υπεράσπιση της αγραμματοσύνης είναι άλλη μια πλευρά της. (Για να μαθαίνεις κι εσύ κάτι φίλε mathepeze, οι κριτικοί δεν κάνουν ορθογραφικό έλεγχο. Όσο για τους ατάλαντους, αυτό είναι υποκειμενικό, κάτι που δεν ισχύει για την ορθογραφία. Καλύτερα να μην απαντάς σε σχόλια αν δεν κατέχεις το αντικείμενο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο είχε ο xray που έλεγε… διαβάστε προσεκτικά τα σχόλια!

    Εγώ μίλησα για ορθογραφικό έλεγχο και όχι για ορθογραφία. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Mits_F δεν είναι ανορθόγραφος, πόσο μάλλον αγράμματος. Τώρα ημιμαθείς είμαστε όλοι. Σχώρα με ανώνυμε, ακόμη κι εσύ.

    Εγώ ειδικός δεν είμαι, μα γράμματα γνωρίζω – που έλεγε κι ό Ανέστης ο Σιλιβίθρας – κι εσύ που υπονοείς πως κατέχεις το αντικείμενο θα ξέρεις σίγουρα πως οι επιμελητές είναι ατάλαντοι. Όσο για τους κριτικούς, σαφώς και δεν κάνουν επιμέλεια γιατί είναι ανίκανοι ακόμα και γι’ αυτό. Απλά πετάγονται, χωρίς να έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν, διορθώνοντας λάθη που είναι ξεκάθαρο πως είναι της στιγμής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίο πράγματα δεν έχω συναντήση εις την ζοήν μου. Αριστερόν χοροφήλακα κε Έλληνα που να έχη καλήν ιδέαν διά τους ανωρθόγραφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω στο Θεό γιατί δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου.
    Κατά τα άλλα, ψηφίζω δαγκωτό ανορθογραφία. Ευχαριστώ.

    Coco de Fiongo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συμπληρώσω διευκρινιστικά ότι η δική μου ορθογραφία είναι καθαρά ζήτημα τύχης.
    Και πάλι ευχαριστώ.

    Coco de Fiongo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει και το autocorrect γιατί μας τα έκανες τσεκούρια... Καλημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου πως επίτηδες έγραψες τσεκούρια και όχι τσουρέκια... :)))

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...