Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Birdy κι όποιος δεν, να…!






+ από τα λίγα soundtrack

 

8 σχόλια :

  1. Προσωπική άποψη, ο Alan Parker σ' αυτή τη ταινία είναι στη καλύτερη του στιγμή, μέσα στην ιδιόρυθμη αλλά ποικίλη θεματολογία της δουλειάς του.
    Ο Birdy δεν απέδρασε ποτέ. Υπήρχε ο Αλ που απεγνωσμένα προσπαθούσε να τον "γυρίσει πίσω", όταν κι ο ίδιος -εκείνος ο allegro τύπος- παρασύρθηκε από ποτάμια απόγνωσης. Όταν πληγώθηκε τόσο σωματικά και πνευματικά, ώστε να γίνει ένα με το αγόρι "πουλί", να καταλάβει. Ποια διαφορά είχαν πλέον? Ο κολλητός που κατάφερε στο τέλος.. να γελάσουν κι οι δύο.

    Το Birdy πονάει όχι μόνο όταν το παρακολουθείς, αλλά και στην ανάμνησή του. Το βλέπεις με φίλους για να θυμάσαι κι εκείνους. Ίσως χρόνια μετά να είναι λιγότεροι, μπορεί και ένας, όμως οι εναπομείναντες θα είναι οι άξιοι να γυρίσουν ο ένας τον άλλον πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα ανάγνωση φιλενάδα. Πράγματι, ο Πάρκερ χωρίς να προδίδει τα στερεότυπα, βρήκε το κάτι περισσότερο και απογείωσε την ταινία. Εξαιρετική, το μόνο που μπορώ να της καταλογίσω, είναι μια political correctness που στην εποχή της όμως δεν θα φάνταζε και τόσο ανορθόγραφη. Η απόλυτη ανάγνωση όμως, είναι ότι ο Πάρκερ υποστηρίζει την άποψη του σεναρίου του αριστοτεχνικά σε όλα τα επίπεδα.
    Τι μου θύμισες..

    Coco de Fiongo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα τώρα ποιον κέρασα νερατζάκι... Το Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο!!!
      Τα ξεχνώ όλα, του φτιάχνω tarte tatin και τον καλώ να μην αλλάξουμε δεκαετία, να παρακολουθήσουμε Coppola και μόνο το "Rumble Fish". Άμα είναι καλό παιδί θα δούμε και... Brian De Palma!!! Την καλύτερη γκαγκστερική όλων των εποχών "The Untouchables". Άφθονο αλκοόλ (όχι μαρτίνι) και στο τέλος θα μου πεις τι θυμήθηκες.

      Διαγραφή
  3. Αμάν! Να κι ο "ταξιτζής"! Πάμε για μια δεκαετία πιο πίσω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Άννα Μαρία είναι ή η Ντέπυ Γκολέμα ή άντρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μπορώ να αντέξω την ωμή βία, αλλά η ωμή λογική είναι ανυπόφορη."
      ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

      Διαγραφή
    2. Άφησες τον Καμύ κι έπιασες τον Ουάιλντ... πρόοδος!

      "Ο ασφαλέστερος τρόπος να διασωθεί η αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι το χιούμορ"
      mathepeze

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...