Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Παιδικό βιβλίο, καλές μου διακοπές & δυο λόγια… ηλικιωμένα.


Δεν υπάρχει καλή επίδραση. Κάθε επίδραση είναι ανήθικη από επιστημονική άποψη. Το να επηρεάζω έναν άνθρωπο σημαίνει να του δίνω την δική μου ψυχή. Δεν σκέφτεται με φυσικό τρόπο, ούτε φλογίζεται με τα δικά του πάθη. Οι αρετές του είναι ψεύτικές. Τα αμαρτήματα του – αν υπάρχει κάτι στον κόσμο που να μπορείς να το πεις αμάρτημα – είναι δανεικά. Σκοπός της ζωής είναι η αυτοανέλιξη. Ο καθένας βρίσκεται εδώ για να πραγματώσει στην εντέλεια τις φυσικές του ιδιότητες. Οι άνθρωποι σήμερα φοβούνται τον εαυτό τους. Το υψηλότερο καθήκον μας είναι το χρέος απέναντι στον εαυτό μας.  Αν ο άνθρωπος έδινε μορφή σε κάθε του αίσθημα, έκφραση σε κάθε του σκέψη, πραγματοποίηση σε κάθε του όνειρο, ο κόσμος θα κέρδιζε μια τεράστια ορμή χαράς. Και ο γενναιότερος ανάμεσά μας φοβάται τον εαυτό του. Τιμωρούμαστε για τα όχι μας. Κάθε εσωτερική παρόρμηση που πασχίζουμε να πνίξουμε, στρογγυλοκάθεται στο μυαλό μας και μας δηλητηριάζει.





Οι πιο γνωστοί πίνακες όλων των εποχών – Το Φιλί, Η Μόνα Λίζα, Η Κραυγή & Η Έναστρη Νύχτα – εξαφανίζονται ταυτόχρονα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ θα πρέπει να λύσουν το μυστήριο και ν’ αποτρέψουν μια παγκόσμια συνωμοσία. Κι ενώ αναζητούν στοιχεία σε Νορβηγία, Αυστρία, Αμερική, Γαλλία, Σουηδία… η απάντηση θα έρθει από την Ελλάδα.
*(Προτείνονται ανεπιφύλακτα και τα 4 βιβλία των Αόρατων Ρεπόρτερ)

10 – 14 ετών


*****

Η συναρπαστική ιστορία ενός κόκκινου γιλέκου που έκανε τον γύρο του κόσμου, είναι ένας εύκολος τρόπος για ν’ ανακαλύψουν μικροί & μεγάλοι τι πραγματικά σημαίνει ο όρος «παγκοσμιοποίηση» και πως επηρεάζει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε άραγε ν’ αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας;

12 ετών +


*****


Η εταιρία Νίποκον έχει κατασκευάσει ένα μικροτσίπ που θα συμβάλει σημαντικά στην πρόοδό της. Το τσιπ χάνεται και μαζί του χάνονται κι όλα τα στοιχεία κατασκευής του. Η Μαρίκο - και οι φίλοι της Τσιχίρο & Τάρο - αποφασίζει να βοηθήσει τον πατέρα της ακολουθώντας τα ίχνη των εγκληματιών.  Πολύ σύντομα θα είναι αυτή που καταδιώκεται…

10 – 12 ετών





*****

Ένας πελαργός, ένας χιονάνθρωπος, ένας κόκκινος ιππόκαμπος, δυο παιδιά, δυο πειρατές, ένα βαρελάκι με φάρμακο ιλαράς, μια καταχθόνια μάγισσα, ένα ανομολόγητο μυστικό, δύο σοφοί εντομολόγοι, ένα χαμένο ζουζούνι, ένας φουσκομπαλονότης, ένα ανεμολούλουδο, δώδεκα μπαλαντέρ, πάρτι μεθυσμένων φαντασμάτων, μυστικά λιμάνια, κακόφημα πανδοχεία, μυθικά παλάτια, ανεξερεύνητες ζούγκλες, φουρτουνιασμένοι ωκεανοί, συνθέτουν μια περιπέτεια πιο παράξενη από τη γύρη των ονείρων, πιο φανταστική από το μυστικό της φεγγαροπεταλούδας…
Ένα μικρό αριστούργημα από τον καλύτερο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας!!!

8 ετών +



*****


Εννιά μαγευτικά παραμύθια που δείχνουν τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της αλληγορίας και του συμβολισμού.
Για μικρούς και μεγάλους!

10  ετών +




*****


Ένα μικρό μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι για όσους αποζητούν μια διέξοδο από τους φόβους, τις αγωνίες και την μοναξιά τους.  Μια γεμάτη χιούμορ ταξιδιωτική περιπέτεια που βοηθά τον αναγνώστη να φτάσει στο γνώθι σαυτόν.
Εξαιρετικό!  

14 ετών +



*****


Ο Τάσι είναι γλυκούλης, τρυφερούλης, πονηρούλης, τοσοδούλης αλλά… τολμηρός και γενναίος επίσης. Επίσημες πληροφορίες λένε πως αφηγείται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες του κόσμου.

6 – 8 ετών




*****


Ράβδοι χρυσού ανακαλύπτονται θαμμένες στο υπόγειο του σχολείου. Ένας νέος με απόκοσμη όψη επιχειρεί να τις μεταφέρει στο σπίτι του. η Αναστασία με τους φίλους αναλαμβάνουν την υπόθεση. Προσπαθώντας να ρίξουν φως στο μυστήριο μιας ληστείας που φαίνεται να κρύβει πολλά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα φοβερό ερώτημα: είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μείνει φυλακισμένος τριάντα χρόνια για μια ληστεία που δεν έκανε;

10 – 12 ετών



*****


Την πρώτη μέρα που ξυπνάει ο Άρτι για να πάει στο σχολείο, πέφτει από το κρεβάτι και χτυπάει το κεφάλι του. όταν παραπονιέται στην μαμά του, εκείνη του απαντά: δεν είναι τίποτα, απλώς έχεις αγχωθεί που θα πας σ’ ένα καινούργιο σχολείο.
Στο πρωινό ο αδερφός του τον γεμίζει παντού με σιρόπι κι αναγκάζεται να φύγει γλιτσιασμένος, στο δρόμο βρέχεται με λασπόνερα κι αναρωτιέται, πως αυτή δεν είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι η χειρότερη μέρα στο σχολείο.
 Την πρώτη μέρα που ξυπνάει ο Άρτι για να πάει στο σχολείο, πέφτει από το κρεβάτι και χτυπάει το κεφάλι του. όταν παραπονιέται στην μαμά του, εκείνη του απαντά: δεν είναι τίποτα, απλώς έχεις αγχωθεί που θα πας σ’ ένα καινούργιο σχολείο.
Τι; Αυτή η μέρα είναι ολόιδια με την χθεσινή…

9 – 11 ετών




*****


Συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που μας μοιάζουν, αλλά και ανθρώπους μ’ εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τον δικό μας. Ιδεαλιστές & ρεαλιστές, εμπειρικοί & εγκεφαλικοί, εσωστρεφείς & εξωστρεφείς…
Σιγά σιγά ανακαλύπτουμε ότι κανείς δεν είναι μονοδιάστατος κι ότι δεν είναι καθόλου απλό να χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση για να κατανοήσουμε την ψυχολογία των ανθρώπων που μας περιστοιχίζουν, χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτούς αλλά και προς εμάς τους ίδιους.  
Δέκα ζευγάρια αντίθετων ψυχολογικών τύπων, μέσα από απλά κείμενα και υπέροχες εικόνες, για μικρούς και μεγάλους.

10 ετών +































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...