Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τα μυστικά του Ιησού στο Διαδύκτιο

Διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, αλλά και όλοι όσοι έχουν σύνδεση με το Ιντερνετ θα μπορούν πλέον να ρίχνουν μια φρέσκια ματιά στο βιβλικό παρελθόν μέσω ενός on line αρχείου με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης των Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας.

Η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων (ΙΑΑ), η οποία έχει αναλάβει τη φύλαξη των χειρογράφων που ρίχνουν φως στη ζωή του Ιησού και των πρώτων χριστιανών, ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Google στο Ισραήλ ώστε να "κατέβουν" οι εικόνες όλης της συλλογής.

Με την εγκατάσταση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στα εργαστήρια του ΙΑΑ τα 30.000 κομμάτια των παπύρων θα μπορούν να είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω Ιντερνετ.

"Οι εικόνες θα έχουν την ίδια ποιότητα και θα δίνουν την ίδια αίσθηση σαν να βλέπει κάποιος από κοντά τα χειρόγραφα, αλλά παράλληλα θα συμβάλουν στην άψογη διατήρησή τους ", επισημαίνει η ΙΑΑ.

Τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας είναι τα παλαιότερα αντίγραφα της εβραϊκής βίβλου και περιλαμβάνουν και κοσμικά κείμενα που χρονολογούνται από τον 3ο π.Χ. ως τον 1ο μ.Χ αιώνα, είναι γραμμένα σε περγαμηνή και πάπυρο και η ανακάλυψή τους σε έντεκα σπήλαια της Νεκράς Θάλασσας θωρείται από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

Μερικά μεγάλα τμήματα των παπύρων εκτίθενται στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...