Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…..


γράφει ο Αθλητικοκάφρος

Η ευρωπαϊκή συγκομιδή των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης το διήμερο που μας πέρασε ήταν απλά απογοητευτική. Δυο …ολόκληρους βαθμούς κατόρθωσαν να μαζέψουν και αυτοί μάλλον καταδικαστικοί για τη συνεχεία τους στη διοργάνωση.


Πρώτος μπήκε στη μάχη ο Παναθηναϊκός, που υποδέχτηκε τη ρωσική Ρουμπιν Καζαν στο Ο.Α.Κ.Α για το Champions league και μπροστά σε 30000 οπαδούς του δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση παρά μονό στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και έτσι έμεινε στο 0-0.Το αποτέλεσμα αυτό τον αφήνει μόνο στην τελευταία θέση του ομίλου του με μόλις ένα βαθμό και το μόνο που του απομένει είναι να παλέψει για την τρίτη θέση του ομίλου ,που οδηγεί στο europa league. Επόμενο παιχνίδι για τους πράσινους είναι στη Ρωσία απέναντι στη Ρουμπιν και πάλι και ένα καλό αποτέλεσμα αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Νίκου Νιοπλια.
  

  Η Α.Ε.Κ.  συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα για τις ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης. Με τραγική εμφάνιση και πολλά κενά στην άμυνα ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ με το βαρύ 3-0.Ο Μπουσουφα άνοιξε το σκορ στο 31 και ο θηριώδης Λουκακου διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 72ο λεπτό, ενώ στο 76 ο Γιουχας με …τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.Η πρόκριση για την ομάδα του Μανολο Χιμενες δεν έχει χαθεί ακόμα ,αλλά με τέτοιες εμφανίσεις τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα .
    
 Στην Ισπανία και το el Madrigal αγωνίστηκε ο Π.Α.Ο.Κ. ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα ,αλλά από το ναυάγιο των ελληνικών ομάδων δεν διασώθηκαν ούτε οι Θεσσαλονικείς….Ήττα με σκορ 1-0 από την ανώτερη Βιγιαρεαλ. Ο Ρουμπεν ήταν αυτός που στο 38ο λεπτό έκανε το 1-0 και άνοιξε την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ ,αλλά η επιθετική ανυπαρξία του δικέφαλου του βορά δεν του επέτρεψε να πάρει κάτι θετικό από την Ισπανία. Όσον αφόρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του europa league  όλα είναι ρευστά.
   
 Τελος,ο Άρης στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελιδης υποδέχτηκε την  γερμανική Μπαγερ Λεβερκουζεν  και το τελικό 0-0 και ο βαθμός που απέσπασε από το ματς αφήνει μάλλον ικανοποιημένους τους παίκτες του Έκτωρ Κουπερ. Το γήπεδο για άλλη μια φορά έσπρωχνε τον Άρη προς τη νίκη όμως η μοναδική ευκαιρία του Κοκε δεν κατέληξε σε γκολ και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος. Με ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γερμάνια ο  Άρης θα  είναι μια ανάσα από τη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
    
     Για να μην ξεχνιόμαστε την εβδομάδα αυτή είχαμε και μπάσκετ…..16 …..στο κεφάλι έφαγε η 9 φόρες πρωταθλήτρια Ευρώπης  Ρεαλ Μαδρίτης από έναν ουσιαστικό και κατά διαστήματα εντυπωσιακό Ολυμπιακό  στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο ΣΕΦ μπροστά σε 10000 οπαδούς των ερυθρολευκων.82-66 το τελικό σκορ και ένα ιδανικό ξεκίνημα για τον Ντουντα Ίβκοβιτς και τους παίκτες του .Καλύτεροι παίκτες των νικητών ήταν οι Τεοντοσιτς,Μπουρουσης και Σπανουλης.     Φωτιές πεταγε η άμυνα του Παναθηναϊκού στην Ισπανία , όπου υποχρέωσε την Βαλένθια να σκοράρει μόλις 56 πόντους μέσα στην έδρα της και απλά να υποκλιθεί στην ανωτερότητα των πρασίνων με σκορ 56-72.Εκπληκτικος ο Διαμαντιδης διεύθυνε μαεστρίκα την ομάδα του και βοηθούμενος στα κρίσιμα σημεία από τον Σατο κατάφεραν να οδηγήσουν τον ΠΑΟ στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

5 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...