Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

BLACLKE, το μαύρο google,απάτη...

Το 2005, η διαφημιστική εταιρία της Αυστραλίας, Heep media, είχε μια πολύ έξυπνη ιδέα: έβαλε custom search της google, κάτι που έχουν και χιλιάδες ελληνικά blogs, ώστε να τσιμπάει φράγκα, από την αναζήτηση μέσω της εφαρμογής, που είναι μια δυνατότητα του διαφημιστικού προγράμματος google adsense. Αν κατευθυνθείτε σε..


κάποιο αποτέλεσμα μέσω του blackle, η heepmedia βγάζει λεφτά.


Οι τύποι "έντυσαν" το όλο εγχείρημα με ...περιβαλλοντική ευαισθησία, επικαλέσθηκαν ένα δημοσίευμα ενός ασήμαντου blog, του ecoiron, το οποίο μετέφεραν στο blackle, λέγοντας βέβαια, ότι δεν επιβεβαιώνεται, αλλά γίνεται ...κουβέντα.


Κάποιοι Έλληνες, προσάρμοσαν το hoax, επί το ελληνικότερον. Έτσι, θα πήρατε κι εσείς το παρακάτω βλαώδες μήνυμα:



Η μηχανή αναζήτησης Google χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το τεράστιο αυτό εύρος της χρήσης σημαίνει ότι, η μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε κάθε οθόνη που αξιοποιεί την υπηρεσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξεως του συνόλικου ρεύματος που παράγει η Ελλάδα από αιολικά πάρκα σήμερα! Αυτό καταδεικνύει η μελέτη φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία επισημαίνεται ότι αν η υπηρεσία Google Search είχε μαύρη οθόνη, κάθε χρόνο θα εξοικονομούνταν τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες σε κάθε χώρα! Η Google, ανταποκρινόμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια έκδοση της μηχανής αναζήτησης με την ονομασία "Blackle", που εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει τόσο το modem-router όσο και η οθόνη του υπολογιστή. Για να συμβάλετε στην καινοτομία της Google για εξοικονόμηση ενέργειας, αρκεί να αλλάξετε τη σελίδα αναζήτησης στο www.blackle.com .



Δυστυχώς, τα ίχνη του απατεώνα, που συνέταξε το αρχικό μήνυμα χάθηκαν, για να του ζητήσουμε να μας στείλει την υποτιθέμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης (όταν κάποιος αναφέρεται σε έρευνα στα σοβαρα, βάζει link και γράφει κάτι πιό συγκεκριμένο).


Anyway,


στους όρους χρήσης, αυτής της απατεωνοσελίδας, γράφει (για να μην πάνε φυλακή οι τύποι)


Εδώ: http://www.blackle.com/about/
Blackle was created by Heap Media* to remind us all of the need to take small steps in our everyday lives to save energy. Blackle searches are powered by Google Custom Search.
*Founded in Sydney, Australia in 2005, Heap Media is committed to developing and growing leading online services with global reach.



Φυσικά και δεν δημιούργησε τη σελίδα η google !



Φυσικά και δεν κάνει οικονομία το μαύρο χρώμα !


Περισσότερα:



και από το επίσημο blog της google:




Bέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η google, δεν πολυχαλιέται με αυτή τη μπούρδα, καθώς βγάζει κι αυτή λεφτά !



Συμπέρασμα: μην τρώτε εύκολα "παπάδες", που αναφέρονται σε δήθεν έρευνες, χωρίς να έχουν το link του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο οποίο δημοσιεύτηκαν.

Και συνεχίστε να ψάχνετε στο ...google. Μη στεναχωριέστε, ο πλανήτης θα σωθεί και με το άσπρο.
 

1 σχόλιο :

  1. Όχι τίποτα άλλο, να μην αισθανόμαστε άσχημα και εμείς που έχουμε άσπρο φόντο. Google+kaltses ΣΥΜΜΑΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...