Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ......


    Με τον Κέβιν Μιραλάς να κάνει ο,τι θέλει την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός συνέτριψε το δικέφαλο του βορρά στο κατάμεστο Καραισκάκη με σκορ 3-0. Οι παίκτες του Χάβου μπήκαν καλά στο παιχνίδι και κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους ερυθρόλευκους στο πρώτο ημίχρονο. Με πολύ καλό pαssing game και με τον Πάμπλο Γκαρσία να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου ο ΠΑΟΚ κρατούσε μακρυά από την εστία του Κρέσιτς και μάλιστα με τον Φωτάκη είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο του ματς. Οι πειραιώτες ,όμως, διαθέτουν ποιότητα και το pressing που ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει προσθέσει στο παιχνίδι τους απέφερε καρπούς στο 37ο λεπτό. Ο Ριέρα έκλεψε την μπάλα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβγαλε μαγική πάσα στον Μιραλάς ο οποίος πλάσαρε άψογα , άνοιξε το σκορ και το γήπεδο πήρε φωτιά! Τ ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται αλλά να μην πείθει με την απόδοση του εξαιτίας και των πολλών τραυματισμών(Μέλμπεργκ,Μπράβο,Τοροσίδης και Ιμπαγάσα). Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι την αποβολή του Βλάνταν Ιβιτς για τον ΠΑΟΚ με δικαιολογημένη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59ολεπτό. Απο εκείνο το σημείο τα πάντα κρίθηκαν. Ο Ολυμπιακός πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο72ο λεπτό μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ουρτάδο και ιδανικό γύρισμα της μπάλας απο τον Ρόμενταλ ο συνήθης ύποπτος, Μίραλάς, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πλέον ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 87ο λεπτό ο Ρόμενταλ έφυγε στην πλάτη της αάμυνας του δικεφάλου του βορρά και έκανε το 3-0 με εκπληκτικό σουτ στην κλειστή γωνία του Κρέσιτς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρολεύκων.Παραλλήρημα στις εξέδρες με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην σταματούν λεπτό να τραγουδούν και να ενισχύουν την ομάδα τους, δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα. Με τη νική αυτή ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμος με τον Παναθηναικό, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.  
  Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναικός πέτυχε επική ανατροπή απέναντι στον Ηρακλή και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. Οι Θεσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και σε ένα δίλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με 0-2 εξοργίζοντας τους φιλάθλους του τριφιλλιού ,που αποδοκίμαζαν την ίδια τους την ομάδα. Οι πράσινοι δεν είχαν πει την  τελευταία τους λέξη και με τον Λουις Γκαρσιά κατάφεραν αρχικά να μειώσουν στο 30ο λεπτό. Ο Τζιμπριλ Σισε στην εκπνοή του ημιχρόνου με κεφαλιά έκανε το 2-2 και έστειλε το τριφύλλι στα αποδυτήρια με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν και στο 50 ο μέγαλος πρωταγωνιστής του Παναθηναικού με ένα πολυ ωραίο γκολ έκανε το 3-2 και έφερε το τριφύλλι στη θέση του οδηγού.Το σκορ έκλεισε ο Αντωνης Πετροπουλοςδιαμορφώνοντας το τελικό 4-2. Οι πράσινοι προετοιμάζονται για τον πολυ κρίσιμο αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει και τη συνέχεια τους στο θεσμό.     Τραγική εμφάνιση για την ΑΕΚ, η οποία υποχρεώθηκε σε ήττα απο την Καβάλα με σκορ 2-1. Οι αργοναύτες ηταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Βουτσιτσεβιτς στο 17ο λεπτό και Ονουατσι στο 46.Το μόνο που κατάφερε η Ενωση ήταν να μειώσει στο 86 με τον Νατσο Σκοκο.Οι περίπου 2500 φίλοι της ΑΕΚ έφυγαν απογοητεύμενοι απο το γήπεδο και αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους,που περιμένουν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Αρης πήρε τη  νίκη απέναντι στην Κέρκυρα στο Κλεανθης Βικελιδης με σκορ 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Τσεζαρεκ στο 36ο λεπτό και ο Πορτιγιαλ στο 94 έγραψε το τελικό 2-0. Εντονες διαμαρτύριες για τους Κερκυραίους καθώς ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Πρασκευαιδη στο 92ο λεπτό. Στο τελευταίο παιχνίδι της στην ιστορική της έδρα,το Αλκαζαρ η Λάρισα γνώρισε οδυνηρή ήττα απο τον Πανιώνιο με σκορ 0-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , όμως οι κυανέρυθροι κατάφεραν να κλέψουν το ματς με γκολ του Σαμαρη στο 42ο λεπτό. Στο Περιστέρι ο Ατρομητος προηγήθηκε του Εργοτέλη με γκολ του Σαγκανοφσκι στο 7ο λεπτό και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και άλλες φορές , όμως ένα τραγικό της άμυνας του εκμεταλεύτηκε ο Λεαλ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 65ο λεπτό. Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα επικράτησε του Πανσεραικού με σκορ 2-0 με γκολ των Μαρσελινιο και Ελλιγκτον, ενώ στο Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-1. Για τους φιλοξενούμενους άνοιξε το σκορ ο Ορόθκο και ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό ο Μαρτιν ισοφάρισε δίνοντας πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.
  Στην επόμενη αγωνιστική δεσπόζει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ,ενώ ο Παναθηναικός ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Τεννε.Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα μεταξύ Μιραλλάς και Σισε για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ.

4 σχόλια :

  1. O Cisse δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, εκτός και αν αρχίσει να επιτίθεται πιο ορθολογικά ο ΠΑΟ με τον Φερρέιρα και σκοράρει και κάνας άλλος :P Αργά ή γρήγορα, πιστεύω γρήγορα, ο Μιραλάς θα σταματίσει να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό.

    Προβλέπω άνετη νίκη στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ και ισοπαλία (!) με Εργοτέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ένα στοιχηματάκι θα το ρίξω πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. timiotate badstuber exeis dikio pws logika o cisse tha vgei prwtos skorer mias k o pao oxi mono dn anaptysetai orthologika alla polles fores dn anaptysetai...katholou....psaxnoun oloi me giomes to cisse k gia ayto k einai tersatio favori na vgei prwtos skorer.ston olympiako skoraroun k oi plagioi(riera fetfa romendhal)k yparxoun voitheies k apo torosidi melberg sta stimena.i niki stn ergoteli irthe....gia aek vlepoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...