Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η ιστορία ενός "Πρίγκιπα"!

Πολλοί τον είχαν τελειωμένο, άλλοι πάλι τον κατηγόρησαν ότι μετακόμισε στο Γκεζελκίρχεν για λογαριασμό της Σάλκε μόνο και μόνο για να κάνει μία «αρπαχτή» στη δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όμως το αστέρι του Ραούλ έλαμψε και στους «βασιλικούς μπλε» διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» για το αντίθετο.

Μπορεί ο 31χρονος Ισπανός να μην έχει βάλει τα γκολ με το τσουβάλι, ούτε να έχει πραγματοποιήσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις που έκανε άλλοτε στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον έχουν καθιερώσει ως ένα ζωντανό θρύλο της «βασίλισσας», όμως αδιαμφισβήτητα αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για το σύνολο των παικτών του γερμανικού συλλόγου.
Άλλωστε αποκτάς έξτρα κίνητρο όταν ξέρεις ότι στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας σου βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λίγκ!
ά είναι τα λόγια του δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου τον προηγούμενο Αύγουστο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Σάλκε.
Ο νεαρός αμυντικός και πολύτιμο γρανάζι της μηχανής των «μπλε» είχε τότε δηλώσει σχετικά με τον Ισπανό στράικερ:
«Είναι καταπληκτικός! Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του και όμως είναι τόσο απλός. Με συμπαθεί ιδιαίτερα. Είναι απίστευτη προσωπικότητα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί και μου μιλάει συνέχεια κατά την προπόνηση. Θέλει να με βοηθάει και εκτιμάει το στιλ παιχνιδιού μου!»






Επιγραμματικά οι... "άθλοι" του Ραούλ στην "Βασίλισσα"
Ο παίκτης «σημαία» για τη «βασίλισσα» και νυν ποδοσφαιριστής της Σάλκε είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού φτάνοντας τα 71 τέρματα (66 με τη Ρεάλ και 5 με τη Σάλκε), αλλά και πρώτος σε συμμετοχές έχοντας φτάσει αισίως τις 146.
Στην πρώτη θέση των σκόρερ φιγουράρει και στο σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με 73 γκολ, 3 πάνω από τον Πίπο Ιντζάγκι. Με την ομάδα της καρδιάς του (της οποία τη φανέλα φορούσε για 16 χρόνια) μετρά 741 συμμετοχές και 323 γκολ (περισσότερα από κάθε άλλο), έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και 4 Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα δύο από αυτά έχει αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ.
Εξάλλου παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Πριμέρα Ντιβιζιόν με 228 τέρματα. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν στο μπράτσο του για 7 χρόνια, από το 2003 ως το 2010, όταν και το παρέδωσε στον Ίκερ Κασίγιας.



Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα προσωπικά του ρεκόρ πρόσφατα δήλωσε:
«Είναι ωραίο συναίσθημα να κατέχεις την πρωτιά σε γκολ ή σε συμμετοχές. Συχνά με ρωτούν αν υπάρχει «κόντρα» με τον Πίπο Ιντζάγκι. Τίποτα από αυτά ισχύει. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πρώτος, αλλά γνωρίζω ότι σύντομα είτε ο Μέσι είτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνουν τα δικά τους ρεκόρ».
Το θαύμα της Σάλκε

Η ομάδα του Ραούλ λοιπόν, η οποία αν και στη Μπουντεσλίγκα διανύει μια πολύ άσχημη χρονιά, στο Τσάμπιονς Λίγκ έφερε τα πάνω κάτω.
Η αρχή έγινε στους ομίλους, όπου οι «μπλε» κληρώθηκαν με την Λιόν, Μπενφίκα και Χάποελ Τελ Αβίβ. Οι Γερμανοί όχι μόνο προκρίθηκαν, αλλά με το 3-0 στο «Αουφσάλκε Αρίνα» επί της πολύ πιο έμπειρης Λιόν κατέκτησαν και την πρώτη θέση του ομίλου.
Στους «16» βρήκαν απέναντι τους τη Βαλένθια. Η ισοπαλία με 1-1 στο Μεστάγια (με ισοφάριση του Ραούλ) άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη ρεβάνς του Γκεζελκίρχεν. Εκεί όμως οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, φιλοδώρησαν με τρία γκολ τους Ισπανούς και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση.
Το θαύμα ολοκληρώθηκε με την επική πρόκριση απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Ίντερ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και πλέον η Σάλκε για να ολοκληρώσει το θαύμα… θα πρέπει να περάσει και το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ για να βρεθεί στον τελικό του Γούεμπλεϊ.
Με την ομάδα του Γκεζελκίρχεν ο Ραούλ έχει βρει 12 φορές δίχτυα στο πρωτάθλημα, μια στο Κύπελλο και 5 στο Τσάμπιονς Λίγκ.



οιχείο που ίσως διαφεύγει από πολλούς, ομολογουμένως όμως δίνει παραπάνω πόντους σε αυτόν τον μεγάλο παίκτη, είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει δώσει αφορμή για κριτική εξαιτίας εξωαγωνιστικών του παραπτωμάτων. Οικογενειάρχης, low profile τύπος, που ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να «παίξει» με τα media ή να προκαλέσει για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.
Από το 1999 έχει ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με το μοντέλο, Μαμέν Σάνζ, (στην οποία αφιερώνει τα περισσότερά του γκολ, φιλώντας τη βέρα του) και μαζί της έχει 5 παιδιά. Αλλά και μέσα στο γήπεδο ποτέ δεν μπλέχτηκε σε «φασαρίες». Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι σε 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας δεν έχει δεχτεί ποτέ κόκκινη κάρτα(!), κάτι που το δίνει επάξια τον τίτλο του «άρχοντα» του fair play.

Τι έχουν πει γι' αυτόν μεγάλες προσωπικότητες...
Με αφορμή της συμπλήρωσης 15 χρόνων του Ραούλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Οκτώβριο του 2009, ορισμένοι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών είχαν πει:
Αλφρέντο Ντι Στέφανο: «Έχει τρομερό χάρισμα και εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα. Είναι ένας πύργος στον κόσμο του ποδοσφαίρου»
Πελέ: «Είναι πανέξυπνος και ξέρει να χειρίζεται την πίεση. Είναι εξαιρετικός παίκτης, είναι πολύ δύσκολα να παίζεις σε αυτό το επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια»
Μαραντόνα: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα, Μιλάει μέσα στο γήπεδο. Δεν αμφέβαλα ποτέ για αυτόν, είναι μια ιδιοφυΐα».
Κρόιφ: «Είναι πάνω από όλους. Είναι πραγματικά το νούμερο ένα».
Ιέρο: «Από το ντεμπούτο του φαινόταν ότι είχε απίστευτες ικανότητες. Η νοοτροπία του όμως είναι αυτή που ξεχωρίζει και τον έχει φέρει στην κορυφή».
Καπέλο: «Ο Ραούλ είναι κληρονομιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Μπεκενμπάουερ: « Αποτελεί έμπνευση για τους συμπαίκτες του. Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς της Ευρώπης».
Αυτός δύο χρόνια μετά συνεχίζει να τους βγάζει ασπροπρόσωπους.
Σκοράρει ακόμα, οδηγεί τη Σάλκε στη μεγαλύτερή της ευρωπαϊκή διάκριση (μετά την κατάκτηση του UEFA CUP το 1997 στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ) και πλέον το ερώτημα είναι στα πόσα θα σταματήσει;
Κανείς δεν ξέρει…



http://www.woop.gr/content/24027/e-istoria-enos-prigipa

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...