Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Cassandra’s Dream


By Freud

Συνήθως διακρίνεις στο πρώτο 10λεπτο μια ταινία του Woody Allen ακόμα και αν δεν γνωρίζεις ότι είναι δική του. Είναι από τους σκηνοθέτες που αφήνουν τα αποτυπώματα τους έντονα πάνω στις ταινίες τους. Κυνικός σε σημεία ακρότητας, ιδιαίτερο humor, σαρκαστικός απέναντι στην πολυπλοκότητα και το δράμα της ζωής, σκηνοθέτης χαρακτήρων, με αγαπημένο θέμα τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν η αντίληψη του για την ζωή είναι κωμική ή τραγική, ολόκληρη ταινία άλλωστε έχει γράψει βασισμένη πάνω σ’ αυτό το ερώτημα (Melinda & Melinda). Έτσι λοιπόν όταν τελείωσε το Cassandras Dream και είδα στους τίτλους του τέλους “ directed by Woody Allen ” ήταν έκπληξη για μένα. Φυσικά στην ταινία υπάρχουν κάποια από τα στοιχεία του σκηνοθέτη όμως δεν θα το μάντευα ποτέ ότι ήταν δική του. Δύο αδέρφια ο Terry και ο Ian ζουν τις ζωές τους στο Λονδίνο, ζωές οι οποίες δεν τους ταιριάζουν. Ο Terry είναι εθισμένος στον τζόγο, ενώ ο Ian έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για τον εαυτό του προσπαθεί να αναδειχθεί στον επιχειρηματικό τομέα χωρίς μεγάλη επιτυχία. Όταν ο επιτυχημένος και ισχυρός θείος τους έρχεται να τους επισκεφθεί στο Λονδίνο τους ζητάει να του κάνουν μια “χάρη“ και προτίθεται να τους πληρώσει πολλά λεφτά. O Terry που χρωστάει πολλά λεφτά σε τοκογλύφους και ο Ian που θέλει να ξεφύγει επιτέλους από αυτήν την ζωή και να κάνει μια μεγάλη επένδυση στην California, αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν την επιθυμία του θείου τους. Ο Tom Wilkisnon  υποδύεται τον θείο, οι τρομεροί στους ρόλους τους Colin Farell και Ewan McGregor υποδύονται τους Terry και Ian  αντίστοιχα. Μια φοβερή ταινία που αναφέρεται στην απληστία, την εξάρτηση, τις σχέσεις και τις λεπτές ισορροπίες  μεταξύ των ανθρώπων, την επικινδυνότητα της φιλοδοξίας.



5 σχόλια :

  1. epeidh thn eida prosfata, exw na pw oti dn tha borouses na perigrapseis kalutera authn tn tainia!!
    to diko mou sxolio: para polu idiaiterh tainia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ταινία. Διακύβευμα διαστάσεων αρχαίας τραγωδίας. Ανεπανάληπτος ο Γούντυ Άλλεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. an kai den mou aresei polu o woody allen, auth einai apo tis kales tou tainies kai esu freud eisai master stis perigrafes cou!...perimenoume kai alles!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. an kai mou arese...itan apo tis kakes tainies tou... mallon pargluka8ike apo tin epityxia tou matchpoint, paleye pali sto scoop kai kateli3e se auto... telospantwn genika oi tainies tou einai polu wraies (+mcgregor sumpa8eia), aplws h sygkekrimenh tainia oxi kati to idiaitero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. woody allen einai foveros..... alla 8a diafwnisw ka8eta mazi s..... h sugkekrimenh tainia einai arketa idiaiterh. mcgregor safestata 8eos... opws kai colin farell!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...