Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Johnny Cash


By Musicholic
Eίναι αυτό που ονομάζουμε μουσικος χωρίς καμία ταμπέλα χωρίς κανένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, είναι αυτός που άκουγαν οι γονείς και όταν είμασταν μικροί δεν καταλαβαίναμε και τώρα που μεγαλώσαμε κι εμείς οι μουσικές του μοιάζουν να μην αλλοώθηκαν στο χρόνο όπως όλα όσα είναι αληθινά άλλωστε.
Πέρα απο τη δεδομένη ενασχόληση του με το γράψιμοκαι την ερμηνεία τραγουδιών,ασχολήθηκε με την ηθοποιία και την συγγραφή.Σε 48 χρόνια κυκλοφόρησε 55!!! Studio albums,6 ηχογραφημένα live και 184 singles.
Πολλοί δίσκοι,πολλές δισκογραφικές και ακόμη περισσότερα βραβεία ήταν ο τελικός απολογισμός του μουσικού απο το Arkansas.
Tα δεκάδες Grammy και τα υπόλοιπα λιγότερα γνωστά βραβεία είναι ίσως ο πιο επιφανειακός τρόπος για να δείξει κανείς την αγάπη του στη μουσική του γερο-Johnny.Eίναι απο τους μουσικούς εκείνους που μάλλον είναι άσκοπο να ασχοληθεί κανείς μεμονωμένα με τη δισκογραφία του.Θεμέλιος λίθος της country μουσικής έδωσε μέσα απο τα τραγούδια του το συναίσθημα της μελαχγολίας και της νοσταλγίας που συνόδευσαν τόσες ταινίες του Hollywood μόνο που στη περίπτωση του Cass τα συναισθήματα αυτά έδειχαν δυνατότερα και αληθινότερα απο ποτέ λόγω του παρελθόντος του ίδιου.


Οι άνθρωποι που αγάπησαν τη μουσικη του διαφώνησαν μεταξύ τους για το πως λέγεται αυτο που άκουσαν και αγάπησαν φυσικά η country κέρδισε το μεγαλύτερο κομμάτι των ακροατών του με το rock n roll,blues,folk να είναι κάποιες απο τις μουσικές ταμπέλες που προσπάθησαν πολλοί ανεπιτυχώς να βάλουν στο μεγάλο αυτό μουσικό.


Κάτι που προκαλεί αίσθηση είναι πως σε κάποιο απο τα tour του μαζί του βρισκόταν ο Elvis,σε ένα απο τα tour του θα γνωρίσει τη June Carter την οποία ερωτεύτηκε αλλά τότε και οι 2 ήταν παντρεμένοι,αργότερα θα τον συλλάβουν για ναρκωτικά και θα περάσει ενα χρονικό διάστημα στη φυλακή,ένα επίσης χαρακτηριστικό του ήταν τα πάντα μαύρα ρούχα που φορούσε.Βγαίνοντας απο τη φυλακή θα κάνει απεξάρτηση απο τις ουσίες και θα δώσει αρκετές συναυλίες σε φυλακές,το πλήρωμα του χρόνου θα τον δέσει με τα δεσμά του γάμου με τη June Carter σε αρκετά μεγάλη ηλικία μαζί θα γράψουν το Ring of Fire και θα κερδίσουν δυο Grammy για τα ντουέτα τους θα ζήσουν μαζί 35 χρόνια και θα φύγουν με διαφορά 6 μηνών.


Φυσικά το μεγαλείο της μουσικής του αποδεικνύεται στο στίγμα που άφησε σε τόσες γεννιές μετά αλλά και στο ότι οι ‘’ειδικοί’’ όσο και αν προσπάθησαν να τον κατατάξουν κάπου δεν το κατάφεραν ποτέ.Μέσα απο τη προσωπική του ζωή απέδειξε πως δεν υπάρχει τίποτε πιο αλήτικο απο το να μπορείς να μιλάς μέσα απο τη μουσική σου για συναισθήματα.

3 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...