Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

MK-ULTRA: Πλύση εγκεφάλου δια χειρός CIA (Video)


Η δεκαετία του 1950 ήταν η εποχή του αμερικανικού ονείρου. Οι ταινίες θύμιζαν στις αμερικανικές οικογένειες ότι αποτελούν πρότυπο ευτυχίας σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας. Σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό, σαν σήμερα στις 13 Απριλίου το 1953, πίσω απ’ το αμερικανικό όνειρο και τις ταινίες του Hollywood ξεκίνησαν στη CIA μυστικά προγράμματα Mind Control (Έλεγχος μυαλού) με πειράματα σε ανυποψίαστους πολίτες.
Χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα ουσίες για την προώθηση της παράλογης σκέψης, ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου με σκοπό να εξαρτάται από άλλο άτομο, μέθοδοι που προκαλούν σοκ και σύγχυση για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, μέθοδοι και ουσίες που επιφέρουν φυσική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία και πολλά άλλα ακόμη.
Γιατί όλα αυτά; Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου. Επρόκειτο για πολεμική προετοιμασία ώστε οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες σε κάθε ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τη σοβιετική και κινεζική απειλή θεωρώντας πως η KGB και αντίστοιχες κινεζικές μυστικές υπηρεσίες κατείχαν μεθόδους πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου του ανθρώπινου ψυχισμού ή ο σχεδιασμός ήταν πιο μεγαλόπνοος; Μάλλον αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όλα υποτίθεται πως ξεκίνησαν ως αντίδραση στα επιτεύγματα των κομουνιστών πάνω στις τεχνικές «πλύσης εγκεφάλου».
Το 1953, στις 13 Απριλίου, ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Allen Dulles ενέκρινε το πρόγραμμα MK-ULTRA. Επρόκειτο για ένα παράνομο πρόγραμμα, στο οποίο ενεπλάκησαν πράκτορες και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της CIA και χρησιμοποιήθηκαν Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες ως πειραματόζωα. Υπόκειντο σε χρήση ναρκωτικών ουσιών (όπως LSD) και άλλων μεθόδων για το χειρισμό μεμονωμένων νοητικών καταστάσεων καθώς και για την αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας. Διεξάγονταν σε πάνω από 30 πανεπιστήμια και ιδρύματα.
Μέχρι το 1963 το πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA διενεργούσε πειράματα χορηγώντας κυρίως LSD σε στρατιώτες και πολίτες των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό βοηθήθηκε σημαντικά με την ανακάλυψη νέων χημικών ουσιών, οι οποίες καθιστούσαν πολύ ελκυστική την προοπτική να «καθαριστεί» το μυαλό του θύματος και να επαναπρογραμματιστεί στη συνέχεια.
Επιπλέον, η CIA νοίκιαζε πολυτελή διαμερισματα διακοσμημένα σαν οίκους ανοχής κι εφοδιασμένα με ψεύτικους “διπλούς” καθρέφτες, κάμερες και μικρόφωνο. Ο στόχος των επιχειρήσεων ήταν να καταφέρουν να δίνουν ναρκωτικά στους ανύποπτους πελάτες. Τα αποτελέσματα καταγράφονταν πίσω απ τους καθρέφτες ενώ οι ανύποπτοι επισκέπτες των Η δεκαετία του 1950 ήταν εποχή του αμερικανικού ονείρου.
Η υπόθεση είδε το φως τις δημοσιότητας με τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA Τζον Μαρκς το 1977. Το σχέδιο MK ULTRA είχε ήδη σταματήσει το 1973 μετά από διαταγή του τότε αρχηγού της CIA, Ρίτσαρντ Χελμς, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε τα έγγραφα που αναφέρονταν στο σχέδιο αυτό να καταστραφούν. Παρ’ όλ’ αυτά ο Μαρκς κατόρθωσε να βρει ντοκουμέντα.

2 σχόλια :

  1. Η εξήγηση είναι απλή. Οι Ρώσσοι πήραν τον έλεγχο των μυαλών των Αμερικάνων και τους κάνανε να πιστέψουν ότι οι Ρώσσοι μπορούν να ελέγχουν το μυαλό, πράγμα που είναι αλήθεια επειδή ήδη έλεγχαν το μυαλό των Αμερικάνων, με σκοπό να τους περάσουν αυτή την πεποίθηση (ότι δηλαδή τους ελέγχουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός θα πρεπε να είναι ο τίτλος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...