Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ελευθερία έκφρασης δεν θέλετε;

Ακροδεξιές κατασκηνώσεις έχουν ξεφυτρώσει στη Γερμανία. Πιέσεις στην γερμανική κυβέρνηση για να πάρει τα παιδιά των νεοναζί!
Πιέσεις να αφαιρέσει από τους «χειρότερους νεοναζί» την επιμέλεια των παιδιών τους δέχεται η γερμανική κυβέρνηση. Μια αμφιλεγόμενη πρόταση, την οποία όμως πυροδοτεί η ανησυχία για την τακτική των νεοναζί να στέλνουν τα παιδιά τους σε ειδικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, όπου τους γίνεται η δέουσα πλύση εγκεφάλου.
 
Στη διάρκεια πρόσφατης εφόδου σε μια τέτοια κατασκήνωση, οι Αρχές ανακάλυψαν παζλ που απεικόνιζαν τα σύνορα της Γερμανίας προ Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μπλοκ ζωγραφικής όπου τα παιδιά ενθαρρύνονταν να γεμίζουν με κραγιόνια το μουστάκι του Χίτλερ, κέικ διακοσμημένα με το σύμβολο των Ες-Ες και κεντήματα με σβάστικες. «Οταν η άσκηση ιδεολογικής επιρροής προσλαμβάνει τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να απειλήσει την ανάπτυξη και την ψυχολογία των παιδιών, η πολιτεία οφείλει να παρέμβει», λέει ο Γκίντερ Χόφμαν, ειδικός στην παιδική πρόνοια. «Ειδάλλως, θα αντιμετωπίσουμε μαζικό πρόβλημα στο μέλλον».
 
Σύμφωνα με γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, «αρκετές χιλιάδες» οικογένειες στη Γερμανία μεγαλώνουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να νιώθουν θαυμασμό για τους Ναζί. Τα στέλνουν λοιπόν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις
«Volk und Vaterland» (λαός και πατρίδα), που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη τη Γερμανία. Τα παιδιά κάνουν εκεί όλα όσα συνηθίζονται σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση - κολύμπι, ιππασία, κανό, τρέκινγκ, διανυκτέρευση στην ύπαιθρο... Παράλληλα, όμως, διδάσκονται πως η δημοκρατία είναι για «ανθρωπάρια» και μόνο μια «λαϊκή κοινότητα», όπως την κήρυσσαν οι Ναζί, μπορεί να σώσει τη χώρα υπό έναν νέο Φύρερ - ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα.
 
Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» κατάφερε να εξασφαλίσει αντίγραφο ενός e-mail για ένα νεοναζιστικό ησυχαστήριο στο Αχρενσφελντε, έξω από το Βερολίνο, όπου τα παιδιά (πέραν της ιππασίας) χωρίζονταν σε ομάδες ανάλογα με την «κοσμοθεωρία» τους. Στα προτεινόμενα μαθήματα, περιλαμβανόταν η άνοδος των Ναζί και πώς αυτοί «έσωσαν» τη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, μετά την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Μια άλλη συνήθεια των νεοναζί είναι να εγκαθίστανται μαζί με πεθερικά και παππούδες σε περιοχές όπου όλοι αλληλοστηρίζονται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τζαμάλ του Μεκλεμβούργου, 170 χιλιόμετρα από το Βερολίνο, όπου το 99% των κατοίκων είναι Ναζί και υπερήφανοι γι' αυτό. «Τα παιδιά των ακροδεξιών εξτρεμιστών μεγαλώνουν μέσα σε κολεκτίβες "συντρόφων"», ανέφερε πρόσφατη έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών στο Βρανδεμβούργο.
 
Η απαγορευμένη οργάνωση Γερμανική Νεολαία Πιστή στην Πατρίδα (HDJ) διατηρεί έναν σκληρό πυρήνα μελών που συναντώνται μυστικά και νοικιάζουν αγροτόσπιτα σε παραθεριστικά πάρκα στη Σαξονία, ένα κρατίδιο με υψηλό ακροδεξιό έρεισμα. Οπως έγραψε στην εφημερίδα του το (ακροδεξιό) Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, που έχει διαφύγει πολλών προσπαθειών της κυβέρνησης να το απαγορεύσει, «αποστολή ζωής ενός εθνικιστή είναι να μεγαλώσει την επόμενη γενιά σκληροπυρηνικών δεξιών».

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...