Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Και εγώ που νόμιζα πως μόνο ο τίμιος Scofield τα κάνει αυτά

"Αλκατράζ" ο ΚορυδαλλόςΤην παλιά αλλά δοκιμασμένη μέθοδο απόδρασης από λαγούμι, ήθελαν να ακολουθήσουν τρεις έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού. Οι άνδρες φαίνεται πως είχαν αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο για να σκάψουν το λαγούμι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε συνολικό μήκος 15 μέτρα.
Για κακή τους τύχη όμως σήμερα το πρωί οι φύλακες των φυλακών αντιλήφθηκαν την προσπάθεια τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η τρύπα εντοπίστηκε σε κελί της Γ΄ πτέρυγας κάτω από ένα κρεβάτι και η «διαδρομή» του θα τους οδηγούσε από το κελί τους στα γήπεδα του Δήμου Κορυδαλλού και από εκεί στην ελευθερία.
Όπως είναι φυσικό αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των κρατουμένων, ενώ ήδη ανακρίνονται τρεις για το περιστατικό. Στις επόμενες ώρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παρά το γεγονός του ότι πιάστηκαν πριν υλοποιήσουν το σχέδιο τους, για ακόμη μία φορά γεννιούνται ερωτήματα που αφορούν όχι μόνο θέματα ασφαλείας του προσωπικού και των κρατουμένων των φυλακών, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
Γιατί όπως και να το κάνει κανείς ένα τούνελ 15 μέτρων, δεν σκάβεται από την μία μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο και τεχνικά μέσα. Όμως οι τρεις κρατούμενοι κατάφεραν να δουλέψουν μεθοδικά κάτω από την μύτη των αρχών. Όλα αυτά τα ερωτήματα ελπίζουμε πως θα απαντηθούν από το αρμόδιο υπουργείο.

http://www.newstoday.gr/article/70340/alkatraz-o-korudallos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...