Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ηρωδιάδα 2011

Κόναν ο Βάρβαρος (3D)


Είσαι ο... Άρνι σε metrosexual και ιπογοητευτικά λιγότερο kinky βερσιόν.
Θυμίζεις: Τον τσατισμένο ξάδερφο της Ερατούς από τους Ψιθύρους καρδιάς. Διψάς για εκδίκηση γιατί σε ατίμασαν, δολοφόνησαν τον πατέρα σου και σφάγιασαν τους συγχωριανούς σου. Ουγκ.
Θα σε δούμε: Γιατί ετάζεις αίμα κι απ΄ τα αφτιά. Είσαι η ένοχη ποπ κορν απόλαυση του φετινού καλοκαιριού.

Captain America


Είσαι ο... «Φαρμακωμένος» σούπερ ήρωας που η Marvel θέλει να ξεχάσει.
Θυμίζεις: Κινητή διαφήμιση αναβολικών. «Ιδού, κυρίες και κύριοι, ο άλλοτε αναιμικός Human Torch των Fantastic Four είναι ο νέος ατρόμητος υπερασπιστής της αστερόεσσας. Πιάστε ποντίκι!».
Θα σε δούμε: Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα ένα κίνητρο για να μη χάνουμε προπόνηση στο γυμναστήριο.

Green Lantern (3D)


Είσαι ο... Χαλ, ένας συνηθισμένος τύπος με μια κρυφή CGI πλευρά χάρη στο πράσινο δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες. Κάτι από Σούπερμαν, αλλά σε μπιζού.
Θυμίζεις: Πράσινο ανθρωπάκι σε κουτί απορρυπαντικού με χρωματιστούς κόκκους που διαλύουν τα λίπη. Ο ήρωας της κάθε νοικοκυράς.
Θα σε δούμε: Γιατί αυτή τη φορά η Warner «κέντησε» στα οπτικά εφέ.

Priest


Είσαι ο... πνευματικός που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Καβαλάς μηχανάρα, είσαι τεκνό, δεν έχεις γενειάδα και κυνηγάς βρικόλακες. Το τατουάζ «σταυρός» στη μούρη να είχαμε αποφύγει, θα ΄ταν όλα καλύτερα βέβαια.
Θυμίζεις: Καθολικό παπα-ροκά, underground αποστάτη του Βατικανού.
Θα σε δούμε: Από αμαρτωλή περιέργεια.
 
Τρεις πίθηκοι
Από τον Χέστον στον Φράνκο, όλοι οι «πίθηκοι» δεν έχουν την ίδια μούρη.


Ο πλανήτης των πιθήκων, 1968


Ένα από τα πιο εμβληματικά, συγκινητικά, τρελά φινάλε στην ιστορία του σινεμά. Από τις πρώτες ταινίες που έβαλαν το θεατή στο κόλπο από νωρίς. Ο λόγος για τον οποίο επιτρέπεις στον εαυτό σου να συμπαθήσει αυτό το καθίκι τον Τσάρλτον Χέστον. Ο πρώτος Πλανήτης έριξε τα μπετά του sci-fi, δίδαξε ανθρωπιά, αλλά άφησε πίσω του «μπάζα»(σ.σ. κακά sequels).

Ο πλανήτης των πιθήκων, 2001


Αν έχει μείνει κάτι από αυτό το reboot film (γιατί ριμέικ δεν είναι) είναι ο Τιμ Ροθ στην καλύτερη ερμηνεία πιθήκου ever. Κατά τα άλλα, ο Τιμ Μπάρτον, στα όρια της δημιουργικής αποσύνθεσης, έπαιξε με το μύθο κι έχασε. Αντί για Όσκαρ, εισέπραξε Βατόμουρα και τις μνείες των απανταχού μακιγιέρ. Κρίμα το 20πλάσιο budget.

Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση, 2011


Για το νέο Χόλιγουντ αυτό το κινηματογραφικό φαινόμενο έχει όλο το πακέτο ώστε να μπει στο πλυντήριο και να πλυθεί με γερές δόσεις τεχνολογίας GCI. Στις 5/8, λοιπόν, σ΄ αυτή τη σάγκα προστίθεται το prequel, γιατί η ομάδα ειδικών εφέ του Avatar την είδε αυθεντία και αποφάσισε να κάνει ταινία με ξένα κόλλυβα.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Αυγούστου - Σεπτεμβρίου Νο1 του περιοδικού ΄Esquire΄.
 
http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1273887&ppg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...