Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

The Darwin Awards...

H συναυλία των Metallica

Το 1996 η αστυνομία της Georgia ανακάλυψε τα πτώματα του 24χρονου Robert Uhlenake, και του 27χρονου Ormond D.Young, Παρασκευή βράδυ σε μια συναυλία των Metallica. Ο Uhlenake βρισκόταν μέσα σε ένα van, κάτω απο το οποίο βρισκόταν ο Young, μέσα σε ένα χαντάκι 6 μέτρων. Ο Young είχε πολλαπλές κακώσεις, σπασμένα κόκκαλα, ήταν καρφωμένος απο ένα κλαδί, και απο ένα μαχαίρι στο πόδι, και το παντελόνι του κρεμόταν απο ένα κλαδί στα 5 μέτρα απο πάνω τους.






Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, οι δύο φίλοι είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να αγοράσουν εισιτήρια για τη συναυλία, χωρίς όμως επιτυχία. Έτσι, έκατσαν στο parking, και κατανάλωσαν 18 μπύρες και χασίς. Αργότερα, ακούγοντας το αγαπημένο τους συγκρότημα να παίζει, αποφάσισαν να κάνουν οτι μπορούσαν για να μπουν στη συναυλία, και για την ακρίβεια να πηδήξουν τον φράχτη 2 μέτρων που ήταν μπροστά τους. Έτσι, πλησίασαν το van στον φράχτη, ανέβηκαν πάνω, και ο Young σκαρφάλωσε πρώτος στον φράχτη. Αυτό που δεν υπολόγισε όμως, είναι πως ναι μεν απο τη μεριά του parking ο φράχτης ήταν μόλις 2 μέτρα, αλλά απο την άλλη μεριά του φράχτη βρισκόταν ένα χαντάκι, και το έδαφος βρισκόταν 6 μέτρα πιο κάτω. Ο Young, καθ’ ότι λίγο παχύς, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έπεσε, αλλά ευτυχώς συνάντησε ένα δέντρο στα μισά της απόστασης, και το παντελόνι του σκάλωσε σε ένα κλαδί, με αποτέλεσμα να μείνει εκεί κρεμασμένος, με σπασμένο χέρι απο την πτώση. Δεν υπήρχε τρόπος να σκαρφαλώσει, και το χέρι του πονούσε πολύ, οπότε αποφάσισε να βγάλει ένα μαχαίρι και να κόψει το παντελόνι που είχε σκαλώσει, υπολογίζοντας να πέσει στους θάμνους πιο κάτω. Έτσι και έγινε. Ο Young ελευθερώθηκε απο το κλαδί, το μαχαίρι έφυγε απο το χέρι του, ο Young έπεσε σε έναν θάμνο, πολλά σκληρά κλαδιά τον τραυμάτισαν, ένα κλαδί τον κάρφωσε, και το μαχαίρι προσγειώθηκε στο πόδι του μαχαιρώνοντάς τον. Ο Young έμεινε εκεί βαριά τραυματισμένος.

Ο φίλος του ο Uhlenake που είχε παρακολουθήσει το περιστατικό, προσπάθησε να βρεί έναν τρόπο να βοηθήσει τον φίλο του. Έψαξε στο van, και βρήκε ένα σχοινί. Το σχέδιο λοιπόν, ήταν να φέρει το van μπροστά στον φράχτη, να δέσει το σχοινί στον προφυλακτήρα, να ρίξει την άλλη άκρη για να πιαστεί ο Young, και βάζοντας όπισθεν να τον τραβήξει πάνω. Έτσι και έγινε. Έδεσε το σχοινί, έριξε την άλλη άκρη στον Young, ο οποίος το τύλιξε γύρω του και κρατήθηκε. Ο Uhlenake μπήκε στο van, και λογω της επήρειας των ουσιών που είχε καταναλώσει, αντί για όπισθεν έβαλε πρώτη και πάτησε γκάζι. Το αποτέλεσμα ήταν το van να σπάσει τον φράχτη, να πέσει με τη μούρη στο χαντάκι και να προσγειωθεί πάνω στον Young σκοτώνοντάς τον, αλλά χάνοντας και ο ίδιος τη ζωή του απο την πρόσκρουση.

Το σημερινό βραβείο Δαρβίνου συνοδεύεται και απο βίντεο! Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα απο την ταινία «Darwin Awards», όπου δείχνει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Stubidity.gr




1 σχόλιο :

  1. Diavasa tin perilipsi tou arthrou kai auto pou katalava einai oti to na stolizeis xristougenniatiko dentro den einai toso apli ypothesi... Klaria, maxairia, 5 metra 6 metra, diaole, ta koumpia posi wra prin to stolisma ta fagane??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...