Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Φόρος για τους "Ultra rich"

O φόρος "ultra rich" προτείνεται τώρα από τον Φρανσουά Ολάντ, τον σοσιαλιστή υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. «Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές» είπε ο Ολάντ υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα των γκόλντεν μπόι αυξάνονται σημαντικά ενώ υποσχέθηκε ότι θα αναιρέσει τις φορολογικές διευκολύνσεις που ο Σαρκοζί χάρισε στους πλούσιους.

Προηγήθηκε o «φόρος Μπάφετ» που πρότεινε ο ίδιος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ με μια δήλωση που θα μείνει στην σύγχρονη ιστορία και έσπευσε να υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα. Η ίδρυση του κινήματος Ρομπέν των Δασών σε πολλές χώρες της δύσης έχει την ίδια απαίτηση: τη φορολόγηση του 1%.
Ο Ολάντ είναι μέχρι στιγμής φαβορί στις δημοσκοπήσεις. Η ανακοίνωση του σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου ότι τα έσοδα άνω του ενός εκατ. ευρώ θα φορολογούνται με 75% προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στις συντηρητικές παρατάξεις.
Τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι ότι η επιχειρηματικότητα θα επιβαρυνθεί και οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τους φτωχότερους, ότι οι πλούσιοι θα μεταναστεύσουν για άλλες εξωτικές χώρες και ότι το έργο της φιλανθρωπίας θα διακοπεί.

 http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG1849

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...