Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ζώδιο Τραπεζίτης με ωροσκόπο Νεοφιλελεύθερο

Η εφημερίδα Occupied Times του Λονδίνου λανσάρει τα ζώδια της σεζόν

ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ


Μπάτσος: Μετά τα τελευταία γεγονότα γεννήθηκε μέσα σου η επιθυμία να πας με το μέρος εκείνων που εδώ και καιρό ήσουν αντιμέτωπος. Αντί να είσαι σε άρνηση ή να νιώθεις ενοχές, δες το σαν ευκαιρία να εξελιχθείς. Συχνά νιώθεις γεμάτος εξουσία, αλλά είσαι στην πραγματικότητα τόσο δυνατός όσο νομίζεις; Αυτό το καλοκαίρι οι υπηρεσίες σου θα είναι σε μεγάλη ζήτηση, τελικά όμως υπηρετείς την κοινωνία ή κάποιους άλλους;




Τραπεζίτης: Κάπου στην αρχή του μήνα, πράξεις από το παρελθόν σου μπορεί να επιστρέψουν για να σε στοιχειώσουν. Ευτυχώς, με την επιρροή σου σε ανθρώπους της εξουσίας, η βοήθεια είναι στο τσεπάκι σου. Ωστόσο, θυμήσου: μην πάρεις ρίσκα εις βάρος της ευημερίας άλλων ανθρώπων, όπως δεν θα έκανες για τη δική σου. Στο τέλος του μήνα θα δεχτείς ένα τεράστιο bonus, αλλά για να εξιλεωθείς για το παρελθόν σου, φρόντισε για το μέλλον σου.



Εθνικιστής: Σε καιρούς κρίσης, έχεις την τάση να παίζεις το παιχνίδι «σε ποιον να φορτώσω το φταίξιμο», αλλά πρέπει να κοιτάξεις ψηλά για να δεις ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά σε ρίχνουν χαμηλά. Για να κατακτήσεις την ευτυχία μάθε την αξία της ποικιλομορφίας και ξεπέρνα τους φόβους σου για οτιδήποτε είναι νέο και διαφορετικό. Παρά το σκληρό σου εξωτερικό περίβλημα, είσαι συναισθηματικός τύπος κατά βάθος. Ήταν όντως τόσο καλά τα πράγματα παλιότερα;



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

Anonymous: Η σκανταλιάρικη πλευρά του χαρακτήρα σου είναι στο ζενίθ της αυτό το μήνα, αλλά ένα εξωτερικό εμπόδιο κρύβει τον πραγματικό εαυτό σου. Είσαι η επιτομή των αντιθέσεων -άλλοτε εσωστρεφής, κι άλλοτε επιζητείς την προσοχή- και αυτό μπορεί να συγκαλύψει το ποιος είσαι πραγματικά πίσω από τη μάσκα. Δοκίμασε να βγεις από το σπίτι για να φτιάξει η διάθεση σου, και θυμήσου άνθρωπε στο γυάλινο σπίτι… το γράμμα V φέρνει τύχει.



Ειρηνιστής: Η βίαιη ρητορική στα μέσα ενημέρωσης ηχεί ανεπιθύμητη στα αυτιά σου, αλλά μην αφήσεις αυτή την παραφωνία να γίνει το σάουντρακ του Μαΐου -γιατί αυτό το μήνα τη μουσική την γράφεις εσύ. Όπως λέει και το τραγούδι “there may be trouble ahead”, αλλά μην ψάχνεις στο φεγγαρόφως τις απαντήσεις, το φως πηγάζει από μέσα σου. Αυτή η επίγνωση θα σε βρει μόνο σου, όταν «αυτό» το τραγούδι έχει κολλήσει στο κεφάλι σου.



Αναρχικός: Νιώθεις παρεξηγημένος; Έχουν παρουσιάσει λάθος εικόνα για σένα; Φοβάσαι ότι ο «εχθρός» έχει παρεισφρήσει στο χώρο σου; Μην αφήσεις αυτούς τους παρανοϊκούς συλλογισμούς να κυριαρχήσουν αυτό το μήνα, γιατί χρειάζεται να έχεις καθαρό μυαλό. Όταν οι «αρχές» θα προσπαθήσουν να καταστείλουν την εξέγερση των μέσων του μήνα, αυτή η διαύγεια θα κατευθύνει την αντίδραση σου. Να είσαι έτοιμος να τεκμηριώσεις και να εξιδανικεύσεις την αντίδραση αυτή, αλλά όταν τα βλέμματα θα στραφούν επάνω σου για την ηγεσία, να θυμάσαι ότι η αναρχία είναι μια λέξη με τρία γράμματα (ε-γ-ώ).



ΠΟΛΙΤΕΣ

Εργάτης: Μπορεί να έχεις ακόμη δουλειά, και μετά από τόσους κόπους είναι κάτι που σου αξίζει, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι φόροι που πληρώνεις χρηματοδοτούν βόμβες και μνημόνια αποτροπής χρεοκοπίας. Αν σου μένει καθόλου μισθός αφού πληρώσεις το εξωπραγματικό ενοίκιο, την πανάκριβη βενζίνη, το λογαριασμό του ρεύματος καθώς και ότι χρειάζεσαι από τρόφιμα και ρούχα, τότε μπορείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με μερικές μπύρες στην καφετέρια της γειτονιάς. Θυμήσου: η δουλειά είναι η κατάρα της αλκοολικής τάξης!



Φοιτητής: Ο βαθμός στον οποίο επιτρέπεις την ευθυγράμμιση των πλανητών αυτό το μήνα να επηρεάσουν τις σπουδές σου οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση χρέους. Χρησιμοποίησε τα γεγονότα του Μαΐου προς όφελος των σπουδών σου. Σε στριμώχνουν οι μπάτσοι στο King’s Cross; Κράτα μαζί σου Το Κεφάλαιο του Μαρξ. Σε ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού στο Piccadilly; Γίνε προνοητικός και φόρτωσε το mp3 player σου με audiobooks. Θα διακριθείς σε σχέση με τους συμφοιτητές σε ελάχιστο χρόνο!



Συνταξιούχος: Μια επιστολή που ήρθε από το πουθενά σε ενημερώνει ότι το πολυαναμενόμενο εφάπαξ δεν θα το πληρωθείς ακόμη. Μπορεί να νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύτηκαν πρόσφατα και πιθανόν να έχεις υπάρξει ο αποδιοπομπαίος τράγος στην ατζέντα κάποιου άλλου, αλλά μη σε πάρει από κάτω η αυτολύπηση. Τα προνόμια που θεωρούσες δεδομένα σύντομα θα είναι ιστορία. Μπορεί να μην σου απομένει πολύ μέλλον, αλλά τουλάχιστον κάποτε είχες ένα.



ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Νεοφιλελεύθερος: Μετά από μια μακριά περίοδο που ένιωθες ικανοποίηση, τα πράγματα πρόσφατα πήραν μια κακή τροπή -για την υπόλοιπη κοινωνία τουλάχιστον. Μην αφήσεις τις φωνές του «99%» να επιβραδύνουν την ευγενή προσπάθεια σου για την απελευθέρωση των νέων αγορών. Υπάρχουν πολλοί «χασομέρηδες» για να καταλάβουν την ευλογία του παλιού καλού κόλπου του “trickle down” (κύλιση προς τα κάτω). Αν σε απασχολεί ο έρωτας, απλά θυμήσου: όλοι έχουν την τιμή τους.



Σοσιαλιστής της Σαμπάνιας: Μην στερέψεις όλα τα δάκρυα του μήνα στην σκληρή απεικόνιση μιας ντικενσιανής φτώχειας -στην τελική υπάρχουν και πολλοί λόγοι να είσαι χαρούμενος. Ας πούμε για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να υποφέρεις με όλους αυτούς που είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση προκειμένου να γίνεις ο προστάτης τους. Είσαι καλός στο να βρίσκεις που οι άλλοι υστερούν, αλλά μην βάζεις πάντα στον εαυτό σου ψηλά στάνταρτ -κάνε το αυτό και θα κερδίσεις σεβασμό.



Φιλελεύθερος: Μην εκπλαγείς αν κάνεις πολλές ενδοσκοπήσεις αυτό το μήνα, αλλά το να αυτομαστιγώνεσαι για το ότι είσαι τόσο εύπιστος δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από πράξεις. Η λέξη ελευθερία είναι σημαντική για σένα, οπότε μην σε πιάσουν κορόιδο σε συμφωνία που υπόσχεται πλούτη για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά τελικά τα προσφέρει μόνο σε λίγους. Θυμήσου: το να έχεις ισχυρές αρχές δεν είναι ελάττωμα, και το να ανέχεσαι τη δυσανεξία σε αφήνει αβοήθητο.


http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2169







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...