Τρίτη 22 Μαΐου 2012

O Banksy για την επέτειο της Βασίλισσας

Η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο», δηλαδή τα 60 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Γιορτή εθνική, που επισφραγίζεται με μεγαλόπρεπη παρέλαση από τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ ως το Βρετανικό Κοινοβούλιο, με τιμές από την RAF, με κοινό στις εξέδρες να κουνάει σημαιάκια για την «γιαγιά του λαού» όπως την αποκαλεί ο βρετανικός τύπος.



Σημαιάκια; Σαν αυτά που «ράβει» γονατιστό ένα παιδί, στο ασπρόμαυρο stencil του αόρατου γκραφιτά. Εμφανίστηκε στον τοίχο του καταστήματος Poundland στη συνοικία Haringey. Το μήνυμα του καλλιτέχνη σαφές όπως πάντα και έξτρα πινελιά τα αληθινά σημαιάκια που μοιάζουν να βγαίνουν από την ραπτομηχανή. Φυσικά το graffiti έγινε γνωστό σε ελάχιστο χρόνο, και διάφοροι θαυμαστές του Banksy έτρεξαν από όλες τις γωνιές του Λονδίνου να το απαθανατίσουν.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος πάντως δήλωσαν «φαν» του Banksy αλλά και υποστηρικτές του Ιωβηλαίου και έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η εταιρία τους έχει σαφή κώδικα ηθικής ως προς τους προμηθευτές και σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα.



Σχόλιο: και διερωτώμαι,μα πόσο χαζοί είναι αυτοί οι Βρετανοί; Χίλια κακά έχει ο Έλληνας συμφωνώ,ψηφίζει και Άκη στο τσακίρ κέφι αλλά τέτοιες μαλακίες δεν κάνει ρε αδερφέ..Άκου εκεί παρέλαση για το ραμολιμέντο,μνήσθητί μου,Κύριε(το κ κεφαλαίο mathepeze)
 
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2227

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...