Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σύντροφε Καρλ (Karl)… ο σύντροφος Κίνο (Quino)


Σε μια συζήτηση μας σύντροφε Καρλ, διεπίστωσα ότι δεν γνωρίζεις τον Κορνάρο και λέω στο άλλο μου μισό: λες να μην έχει συναντήσει ποτέ και τον Κίνο; Σύντροφος είναι κι αυτός – με την καλή έννοια πάντα – δεν κάνεις μια ανάρτηση…




Ο Κίνο είναι Αργεντινός, κομίστας, με πραγματικό όνομα κάποιο άλλο, γεννήθηκε κάποια στιγμή και σπούδασε Καλών Τεχνών – λες και υπάρχει Κακών Τεχνών, αλλά τέλος πάντων.

Ο σύντροφος, σύντροφε Καρλ, έγινε διάσημος κάποια δεκαετία με την Μαφάλντα – ελληνιστί Ματθίλδη – ένα πεντάχρονο κομμουνιστάκι, έξυπνο, ευγενικό, περίεργο, απαισιόδοξο, μελαγχολικό, μ’ έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνία, την επανάσταση, την παγκόσμια ειρήνη και φυσικά για τις σύγχρονες και διαχρονικές συμπεριφορές αυτού που ονομάζουμε… Άνθρωπο.



Όλα αυτά δλδ που μας συντροφεύουν (ωραία λέξη) με την μορφή ανησυχιών έως και την πρώιμη νιότη, δυστυχώς (για μας τους ιδεολόγους σύντροφε) μας εγκαταλείπουν δειλά δειλά με τα πρώτα -άντα και στο αμέσως επόμενο στάδιο… χμμ, ως εδώ, ας μην επεκταθώ περαιτέρω. 



Δεν ξέρω εσύ σύντροφε, αλλά η Μαφάλντα όταν μεγαλώσει ήθελε να γίνει διερμηνέας στον ΟΗΕ. Αυτό που κατάφερε ήταν να επιλεχθεί ως εκπρόσωπος για την «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNISEF» αλλά αυτό συνέβη πολλά χρόνια πριν γεννηθείς, οπότε μην αισθάνεσαι άβολα.




Τελειώνοντας αγαπητέ σύντροφε, ο καλλιτέχνης εκτός από κομίστας ήταν και χιουμορίστας κι εγώ παραθέτω αποδεικτικά στοιχεία για μια γρήγορη αξιολόγηση σου…









&

Σε παροτρύνω να πάρεις αυτό:





ΥΓ. Η αλήθεια είναι πως αναφερθήκαμε και στον δείκτη ευφυΐας γενικότερα. Πολύ θα ήθελα να σου γράψω κάτι και γι’ αυτό, μα από τότε που έκοψα το ποτό, έχω πάψει να σκέφτομαι.




1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...