Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Είναι η Μπαρτσελόνα η κορυφαία ομάδα στην ιστορία;

Κάποτε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο και του Πούσκας, αργότερα ο Άγιαξ του Μίχελς και του Κρόιφ, πιο πρόσφατα η Μίλαν του Σάκι και των Ολλανδών αστέρων και σήμερα η Μπαρτσελόνα του Μέσι και της παρέας του. Σημείο αναφοράς η αναγνώριση των ειδικών και πολύ περισσότερο του κόσμου ότι διέθεταν την καλύτερη ομάδα της εποχής τους.
Αλήθεια οι «μπλαουγκράνα» έχουν δημιουργήσει την κορυφαία ομάδα στην ιστορία;

Παλιοί και σύγχρονοι άσοι του ποδοσφαίρου -εντός και εκτός των τειχών της Καταλονίας- καταθέτουν την άποψή τους.








«Με το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα, πρόκειται να καθορίσει μια εποχή, ένα στυλ. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Πάντως είναι η καλύτερη από όσες έχω δει εγώ» (Λιονέλ Μέσι: ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα στο χορτάρι)

«Δεν θα ήταν φρόνιμο να πω κάτι τώρα. Προτιμώ να περιμένω να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους» (Τσάβι Ερνάντεζ: εκ των αρχηγών της Μπαρτσελόνα)

«Η σημερινή Μπαρτσελόνα είναι η πιο δυνατή ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου» (Μιρτσέα Λουτσέσκου: προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ)

«Για μένα, είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει» (Τιερί Ανρί: πρώην επιθετικός της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα)

«Πολλές ομάδες είναι προικισμένες τεχνικά, αλλά καμία δεν διαθέτει την ικανότητα να 'πνίγει' τον αντίπαλο με την εξαιρετική τακτική της αλλά και ποδοσφαιριστές με υψηλή ευφυΐα. Στις περισσότερες ομάδες συνήθως τέσσερις με πέντε παίκτες έχουν εξαιρετική τεχνική και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο. Στην Μπαρτσελόνα κανείς δεν υστερεί (Εμανουέλ Πετί: παλαίμαχος άσος της Μπαρτσελόνα και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας)

«Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ‘κοίτα να μείνεις μακριά από τη Μπαρτσελόνα. Μην τα βάλεις μαζί της’ αλλά εγώ το βλέπω ως ένα τεστ μια πρόκληση αν προτιμάτε και ελπίζω να τους συναντήσουμε ξανά σε ένα σημαντικό παιχνίδι για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα» (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

«Γράφει ιστορία… Η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή» (Μπακαρί Σανιά: αμυντικός της Άρσεναλ)

«Δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με μια ομάδα όπως εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε πέντε συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης. Απέχουν αρκετά ακόμα από να τεθεί θέμα σύγκρισης» (Χοσέ Σανταμαρία: μέλος της χρυσής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης τη δεκαετία του ’50)

«Δεν νομίζω πως είναι σωστό να ξεχωρίσουμε μία ομάδα. Αυτή η Μπαρτσελόνα είναι εξωπραγματική, αλλά όχι ανώτερη για παράδειγμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο» (Τζίτζι Ρίβα: πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας)

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/470378

1 σχόλιο :

  1. pleon den sxoliazw kan to poso podosfairofilos exeis ginei-teleutaia anafora, oti k na anevaseis den me ekplhssei.. oi 2 teleutaies apoyeis einai fovera antikeimenikes... aplws merikoi den katalavainoun poso exei alla3ei to podosfairo se sxesh me thn epoxh tous, kai einai ligo krima

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...