Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΧΙΛΗ: Ενας 16χρονος νεκρός και 1.400 συλλήψεις στις φοιτητικές διαδηλώσεις - Δείτε φωτογραφικό υλικό


ρεπορτάζ: alfavita.gr, Κλειώ Ιωάννου
 
Ενας νεαρός, 16 χρονών, σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος κατά τη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στη Χιλή.
Ο νέος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκών την Παρασκευή 26/7 στο Σαντιάγκο.
 
 
Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων μιλούν για συμμετοχή 600.000 ανθρώπων ενώ το Reuter εκτιμά ότι δεν ξεπερνούσαν τους 200.000
 
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά του κόσμου. Η αστυνομία διαψεύδει τους μάρτυρες υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποίησαν όπλα. Η κυβέρνηση του Πινιέρα ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του εφήβου..
 
 
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν συλληφθεί 1.400 διαδηλωτές κατά τα επεισόδια της Τετάρτης και της Πέμπτης.
 

Οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν συχνά τους τελευταίους τρεις μήνες απαιτώντας δωρεάν, δημόσια και ποιοτική παιδεία. Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται την τελευταία περίοδο στη Χιλή, είναι οι μεγαλύτερες μετά το τέλος της δικτατορίας στη Χιλή το 1990.




Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση όμως, ο Πινιέρα είναι ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη χώρα από τις ημέρες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990), στο μέσον της θητείας του. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησής του τον περασμένο μήνα, ο δεύτερος αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2010, δεν μετέβαλε το πολιτικό κλίμα όπως ήλπιζε ο ίδιος.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...