Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

To CNΝ για την Αθήνα των αστέγων


Οι άστεγοι είναι η αποτυχία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Υπολογίζεται ότι φέτος οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25%. Το κράτος και οι δήμαρχοι προσπαθούν να κρύψουν τους άστεγους (ειδικά τις γιορτές και την τουριστική σεζόν όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στην Αθήνα). Οι δήμοι έχουν κομμένα κονδύλια βεβαίως αλλά ποιος έχει ανάγκη από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια 200 χιλιάδων ευρώ όταν οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά; Στην Αθήνα μοιράζονται ημερησίως 1.200 γεύματα με τη βοήθεια της Εκκλησίας και μοιράζονται άλλα 1.000 πακέτα ενώ 200 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο (σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία).

Πρόσφατα η Αθήνα έκλεισε το ξενοδοχείο των φτωχών για τους υπερήλικες άστεγους ενώ στη λίστα των άστεγων συμπεριλαμβάνονται πλέον εκτός από συνταξιούχους και μακροχρόνια άνεργοι. Όλοι οι σχετικοί οργανισμοί ομολογούν την ραγδαία αύξηση των «νέων άστεγων» ανθρώπων ανάμεσα στα 40-55 κυρίως που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Οι ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πλέον το «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» που ξεκίνησε σαν λάθος μιας ομιλίας του Γ. Παπανδρέου και μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Η ελληνική οικογένεια και η φιλανθρωπία δεν θα φτάσουν για να εξαλειφθεί ένα φαινόμενο σε έξαρση, αλλά η αλληλεγγύη είναι ο μόνος άσος που έχουμε στο μανίκι μας για το αύριο.

Για πληροφορίες μπείτε στο site της Κλίμακας.

 http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG1621

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...