Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

by Αθλητικοκάφρος


   Με μεγάλες και ιστορικές νίκες συνέχισαν οι ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.   Ξεκινάμε από τον Άρη, ο οποίος πέτυχε την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία. Οι παίκτες του Κουπερ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του αρχηγού της ομάδας, Σερχιο Κόκε.
Η συνεχεία δεν ήταν ανάλογη καθώς τα αστέρια της ισπανικής ομάδας, Φορλαν και Αγουερο γύρισαν το παιχνίδι μέσα σε διάστημα 5 λεπτών. Αρχικά ο Ουρουγουανος στο 11 και στη συνέχεια ο Αργεντινός στο 16ο λεπτό διαμόρφωσαν το 2-1 το όποιο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ο Άρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και έτσι  αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι του Κόκκε στο 51ο λεπτό και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 81ο λεπτό ο Λαζαριδης μετά από φάση διαρκείας στην εστία της Ατλέτικο. Τελικό σκορ 2-3 με τον Άρη να καταφέρνει να κερδίσει την κάτοχο του τροπαίου εντος και εκτός και αν κατορθώσει να κερδισει στο Βικελιδης την αδιάφορη Ροζεμποργκ περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Λεβερκούζεν 11 (7-1)
Άρης 7 (5-5)
Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (8-6)
Ρόζενμποργκ 3 (3-11)


    Μεγάλο διπλό σημείωσε και η ομάδα της ΑΕΚ μέσα στην Κροατία απέναντι στην Χαιντουκ. Οι κιτρινόμαυροι , αφού κατάφεραν να αποκρούσουν την πίεση που άσκησαν οι κροάτες στο πρώτο μέρος , πήραν με εμφατικό τρόπο τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νατσο Σκοκο άνοιξε το σκορ για την Ένωση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 51ο λεπτό. Ο Μανωλάς με κεφαλιά έγραψε το 0-2 στο 61 μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Ισμαελ Μπλανκο τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του στο 84ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ. Οι Κροάτες το μονό που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις σε 1-3 , που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η Ένωση ακόμα και με ισοπαλία  στον τελευταίο της αγώνα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην αδιάφορη Ζενιτ εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση του europa league.
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Ζενίτ 15 (15-6)
2. ΑΕΚ 7 (9-10)
3. Άντερλεχτ 4 (6-8)
4. Χάιντουκ 3 (5-11)



    Τέλος, ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε και κρατούσε τη νίκη στα χεριά του απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ πραγματικά αυτοκτόνησε…. Ο Βιερινια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και όλα έδειχναν πως στη Τούμπα ο δικέφαλος του βορρά θα έπαιρνε άλλη μια νίκη. Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ θέλησε να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ και δεν κυνήγησε το 2-0 και το πλήρωσε στο 89ο λεπτού Στσέποβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έτσι οι θεσσαλονικείς θα πάνε τελευταία αγωνιστική στην Κροατία για να μην ηττηθούν , ώστε να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Η βαθμολογία:

1. Βιγιαρεάλ 9 (6-4)
2. ΠΑΟΚ 8 (4-3)
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-4)
4. Μπριζ 2 (3-6)
    
     Στο μπάσκετ , τώρα, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός επικρατήσαν και είναι τα φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης των ομιλών τους. Στο ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να πάρουν ρεβάνς  από την Μπαμπεργκ για την ταπεινωτική τους ήττα στη Γερμάνια . Το ξεκίνημα των παικτών του Ίβκοβιτς ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτικό….Το σκορ 18-18 με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται…Οι φωνές του Ντουντα έπιασαν τόπο και η εικόνα βελτιώθηκε κάπως και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με σκορ 48-34. Στο δεύτερο μέρος  η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και έτσι η νίκη ήρθε φυσιολογικά με σκορ 86-69. Κορυφαίος για τους νικητές ο αρχηγός Θοδωρής Παπαλουκας , ο οποίος είχε όρεξη στην άμυνα, αλλά άλλαξε και το ρυθμό της ομάδας ,έτρεξε περισσότερο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μπαμπεργκ. Πολύ καλοί και οι Λουκάς Μαυροκεφαλιδης και Κώστας Παπανικολαου , που πέτυχαν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα και βοήθησαν στη  επίτευξη της νίκης, όπως και ο Σπανουλης, ο οποίος όμως για άλλη μια φορά έκανε πολλά λάθη…..Σε κακή μέρα ο Μιλος Τεοντοσιτς. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού παρά την νίκη ήταν κακή. Η ομάδα έχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ στην άμυνα και γενικά επιβάλλεται να τρέξει , μιας και στο πέντε εναντίον πέντε έχει πρόβλημα, καθώς δεν έχει αξιόπιστο σουτέρ αυτή τη στιγμή από το τρίποντο και είναι αρκετά  προβλέψιμος, άρα και εύκολα αντιμετωπίσιμος από μεγάλες ομάδες.. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα η ομάδα….




2ος ΟΜΙΛΟΣ


Μπάμπεργκ – Ολυμπιακός        69-86
Σαρλερουά – Ρόμα       83-95
Ρεάλ Μ. – Μάλαγα        71-75

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 12        5-2       562-505
2. Ρεάλ Μ.        11        4-3       493-485
3. Μάλαγα        11        4-3       528-532
4. Ρόμα            11        4-3       520-534
5. Μπάμπεργκ  9          2-5       499-519
6. Σαρλερουά   8          2-5       504-531

  

    Μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του έκανε ο Παναθηναϊκός, ο όποιος επικράτησε της CSKA στη Μόσχα με σκορ 68-72. Οι πράσινοι με τον Δημήτρη Διαμαντιδη για άλλη μια φορά κορυφαίο του αγώνα , αλλά και τον Περπερογλου να ακολουθεί, πήραν σπουδαία νίκη στη Μόσχα απέναντι σε μια τραγική τη φετινή χρονιά CSKA. Οι παίκτες του Ομπραντοβιτς πήραν το προβάδισμα από την αρχή και δεν το έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά μόνο στο 62-61 όταν και είχαν να σκοράρουν για 6 ολόκληρα λεπτά. Αρκετά καλός και ο Τεπιτς. Οι πράσινοι προηγήθηκαν ακόμα και με 50-61 , όμως οι κακές επιλογές στην τέταρτη περίοδο παραλίγο να στοιχίσουν τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Παναθηναϊκός έβαλε μόλις 12 πόντους στην τελευταία περίοδο ,χωρίς μάλιστα να σκοράρει δίποντο!!!!!O Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη χάρη στην ευστοχία του στα τρίποντα αλλά χρειάζεται παρά πολύ δουλειά στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και πρέπει να τρέξει περισοτερο, αλλιως θα έχει πρόβλημα. Φυσικά για να τρέξεις πρέπει να παίξεις καλή άμυνα και να ελέγξεις τα ριμπάουντ και οι πράσινοι λογω και των απουσιών δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό του.







4ος ΟΜΙΛΟΣ


Εφές Π. – Βαλένθια       56-62
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ            72-68
Αρμάνι – Ολίμπια Λ.      75-82

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 12        5-2       536-474
2. Ολίμπια Λ.    12        5-2       543-538
3. Εφές Π.         11        4-3       538-528
4. Αρμάνι          10        3-4      531-528
5. Βαλένθια      10        3-4       473-485
6. ΤΣΣΚΑ          8          1-6       460-528

3 σχόλια :

  1. na pros8esw pws to diplo tou ari htan k to prwto ellhnikis omadas stn ispania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγουρα τεραστια η νικη του αρεως ωστοσο ας μην γελιομαστε...σε διαδικασια νοκ αουτ αγωνων αυτα τα αποτελεσματα δεν ερχοντουσαν για κανενα λογο

    ευκαιρια να δωσουν βαθμους επιτελους κ αλλες ομαδες φετος περα απο τον κλασσικο αιμοδοτη της χωρας μας,τον παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. isws na mn erxontousan an kai o aris kerdise mesa exw tin atlentico k malista itan monodromos i niki k gia tin ispaniki omada gt twra p exase einai apo katw.....oso gia tn presvi k aimodoti opws les ena vathmo k ena goal exei prosferei sti xwra mas k exei dextei 10....gia tn olympiako dn milame kan apokleisteike apo kati anyparktous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...