Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Fashion Hotels

Όταν φοράς ένα επώνυμο ρούχο νιώθεις μια υπεροχή. Φαντάσου πώς θα είναι να κοιμάσαι σε έναν επώνυμο χώρο. Με διάσημες υπογραφές, από τον Giorgio Armani και την Diane von Furstenberg μέχρι τον Lacroix και τον Philip Treacy, αυτά είναι τα καλύτερα fashion ξενοδοχεία, όπως τα διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Madame Figaro΄.

Armani
Armani Hotel, Ντουμπάι



Που βρίσκεται: Στον Burj Khalifa, τον πιο ψηλό ουρανοξύστη στον κόσμο.
Το ξενοδοχείο: Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική του κτιρίου, τα 160 δωμάτια και σουίτες έχουν κυκλικούς τοίχους καλυμμένους με πολυτελή υφάσματα και χειροποίητα δέρματα από τη Φλωρεντία. Τα μάρμαρα στα μπάνια είναι από τη Βραζιλία, τα χρώματα σοφιστικέ και τα έπιπλα bespoke, σχεδιασμένα από το Armani Casa
Η συμβολή του σχεδιαστή: O Giorgio είχε τον έλεγχο σε κάθε λεπτομέρεια -ακόμη και στα bath cents- προκειμένου να διασφαλίσει υψηλά αισθητικά στάνταρ, άνεση και λειτουργικότητα, ενώ έχει σχεδιάσει προσωπικά τις Premiere και Dubai suites.
Άλλες παροχές: 8 εστιατόρια για casual, ethnic ή gourmet γεύμα, ένα bar, το Prive lounge με guest DJs, σημείο συνάντησης των VIP, ένα outlet και το Armani/Dolci με γλυκά αριστουργήματα, σοκολατάκια από το Πιεμόντε, μέλι από τη Σικελία και αμυγδαλωτά από τη Φλωρεντία.
Must do: Να κλείσεις ένα ραντεβού στο Spa, μια όαση 12.000 τ.μ. με tailored made θεραπείες.
Info: www.armanihotels.com.

Bulgari
Bulgari Hotel, Μπαλί



Που βρίσκεται: Κοντά στο χωριό Pecatu, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Το ξενοδοχείο: Χτισμένο και επιπλωμένο με ηφαιστειακή πέτρα, συμπαγές ξύλο και ραφινάτες υφές. Οι 59 βίλες αποτελούν μια σύγχρονη ερμηνεία του παραδοσιακού μπαλινέζικου design, τα δωμάτια ατενίζουν τον ωκεανό και τα μπάνια έχουν γυάλινους τοίχους που βλέπουν σε ιδιωτικούς κήπους με πριβέ πισίνα και sundeck.
Η συμβολή του οίκου: Ο οίκος και οι αρχιτέκτονες Antonio Criterio & Partners συνεργάστηκαν με ντόπιους καλλιτέχνες και σχεδιαστές, οι οποίοι δημιούργησαν αποκλειστικά για το resort έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικές λεπτομέρειες.
Άλλες παροχές: Ένα ατμοσφαιρικό ιταλικό εστιατόριο, ένα casual για all day dining στην άκρη του γκρεμού, ένα σοφιστικέ μπαρ με υπέροχο lounge, ένα spa με παραδοσιακές θεραπείες και wedding planners που οργανώνουν το γάμο των ονείρων σου.
Must do: Να δοκιμάσεις τη θεραπεία Royal Lulur, μια βασιλική ιεροτελεστία μασάζ με δύο θεραπευτές να «δουλεύουν» επάνω σου απόλυτα συγχρονισμένα.
Ιnfo: www.bulgarihotels.com

Christian Lacroix
Bellechasse, Γαλλία



Που βρίσκεται: Στη συνοικία Saint Germain στο Παρίσι, ακριβώς δίπλα στο Musee d΄Orsay.
Το ξενοδοχείο: Ένα κολάζ τέχνης, ιστορίας και haute couture. Η κλασική του πρόσοψη δεν προδίδει με τίποτα αυτό που βρίσκεται στα 34 διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια: βαριά, πλούσια υφάσματα, έντονα χρώματα, ταβάνια με νωπογραφίες και αισθητική Moulin Rouge σε όλο της το μεγαλείο.
Η συμβολή του σχεδιαστή: Ο Christian Lacroix επιμελήθηκε τα δωμάτια ένα προς ένα, ενώ σχεδίασε και όλες τις ταπετσαρίες.
Άλλες Παροχές: Ένα μικρό γοητευτικό μπαρ και μια ταράτσα που τη λούζει ο ήλιος.
Must do: Να πεις ότι έμεινες στο ξενοδοχείο που σχεδίασε ο Christian Lacroix στο Παρίσι. Αυτό αρκεί.
Info: www.lebellechasse.com

Moschino
Maison Moschino, Ιταλία



Που βρίσκεται: Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα Corso Como και Corso Garibaldi, στην καρδιά του Μιλάνο.
Το ξενοδοχείο: Ήταν ο πρώτος σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, που μετατράπηκε σε ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από τα παραμύθια.
Η συμβολή του οίκου: Όπως είναι αναμενόμενο γα τη Moschino, κυριαρχεί ο παραμυθένιος σουρεαλισμός. Καθένα από τα 65 δωμάτια και junior σουίτες έχει διαφορετική διακόσμηση και είναι σαν να χάνεσαι όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων στην τρύπα του λαγού. Οι διακοσμητικές λεπτομέρειες (φορέματα ως κεφαλάρια, origami σύννεφα και φωτιστικά σε σχήμα γόβας) μοιάζουν με art installations.
Άλλες παροχές: Το κομψό Cult Spa και το εστιατόριο Il Clandestino.
Must do: Να φας το πιο σουρεαλιστικό δείπνο της ζωής σου στο Il Clandestino. Ο σεφ Moreno Cedroni σερβίρει πολύχρωμο σούσι, απεριτίφ πάνω σε οδοντόβουρτσα και γλυκά μέσα σε κουτιά παπουτσιών.
Info: www.maisonmoschino.com

Missoni
Missoni Hotel, Ιταλία

Που βρίσκεται: Στην καρδιά του Εδιμβούργου, ανάμεσα στην παλιά και την καινούργια πόλη, πολύ κοντά στο κάστρο και στα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα. Το ξενοδοχείο: Ακολουθεί τη λογική «οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά». Στα 136 δωμάτια και σουίτες -πολλά με απίστευτη θέα- θα βρεις μηχανές espresso, iPod, LCD τηλεόραση 26΄΄, αφράτα μπουρνούζια και παντόφλες Missoni. Η συμβολή του σχεδιαστή: Η creative director και μία από τους ιδρυτές του οίκου, Rosita Missoni, είδε το ξενοδοχείο ως καμβά, δημιουργώντας πολλές λευκές και μαύρες επιφάνειες και προσθέτοντας πολύχρωμες πινελιές - στους τoίχους, στα βάζα, στα μαξιλάρια, στα πιάτα, ακόμη και στις πετσέτες μπάνιου. Άλλες παροχές: Το ιταλικό εστιατόριο Cucina στον πρώτο όροφο και το bar με εκτενή cocktail list. Must do: Να κάνεις κράτηση στο δωμάτιο 507 με το τεράστιο βικτοριανό παράθυρο -από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι- που βλέπει στο κάστρο της πόλης. Info: www.hotelmissoni.com
Philip Treacy The G, Ιρλανδία


Που βρίσκεται: Στο κέντρο του Γκάλγουεϊ, μιας πόλης γεμάτης ζωή και ενέργεια.
Το ξενοδοχείο: Διάσημο γα το VIP σέρβις του. Τα 101 δωμάτια και σουίτες είναι φωτεινά, πολύχρωμα και πολύ ευρύχωρα, με cutting edge συστήματα διασκέδασης και τέλεια μπάνια - με showers για δύο, Etro προϊόντα και μπουρνούζια του σχεδιαστή.
Η συμβολή του σχεδιαστή: Ο τρελός καπελάς επέλεξε από τις ταπετσαρίες, τα φωτιστικά και τα έργα τέχνης μέχρι τα έπιπλα και τα δάπεδα. Εμπνεύστηκε από το τοπίο της περιοχής και χρησιμοποίησε χρώματα, υφές και υλικά που αντικατοπτρίζουν την παράδοση και παράλληλα είναι απόλυτα σύγχρονα.
Άλλες παροχές: Ένα εστιατόριο με ιρλανδέζικη κουζίνα, τρία lounges, ένα cocktail bar, με σήμα κατατεθέν το χαλί με τα χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski, και ένα spa.
Must do: Να δοκιμάσεις πώς είναι να έχεις μπάτλερ.
Info: www.theghotel.ie

Αναδημοσίευση από το τεύχος Νοεμβρίου Νο193 του περιοδικού ΄Madame Figaro΄.


http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1098244&ppg=2

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...