Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία 8.9 Ρίχτερ και Τσουνάμι

Ο μεγέθους 8,9 βαθμών σεισμός προκάλεσε επίσης ένα τεράστιο τσουνάμι που παρέσυρε κτίρια,σπίτια και αυτοκίνητα κατά μήκος των βορειανατολικών ιαπωνικών ακτών ενώ έσπειρε πανικό σε όλα τα κράτη που βρίσκονται στη λεκάνη του Ειρηνικού.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 637, ενώ 653 άνθρωποι αγνοούνται, 1.040 είναι οι τραυματίες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 400 πτώματα και αγνοείται η πόλη Μιναμισανρίκου με 10.000 κατοίκους.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές και έντονη είναι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, που υπέστη βλάβες από τον ισχυρό σεισμό.

Μετακίνηση του άξονα της γης κατά κάποιων εκατοστών.(δεν ξέρω πόσα εκατοστά ακριβώς, επειδή βρήκα από 8 εκατοστά έως 25).

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), στις 04:00 το πρωί σήμερα σημειώθηκε νέος ισχυρός μετασεισμός 6,8 βαθμών με σχεδόν το ίδιο επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...