Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Καντάφι vs LSE μηδέν

Με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι το βρετανικό πανεπιστήμιο LSE αποδέχθηκε πριν από δύο χρόνια δωρεά 300.000 λιρών (Μόνο??!! Τσιγκούνιδες) από τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιο του Λίβυου ηγέτη οδήγησε στη παραίτησή του διευθυντή του London School of Economics, σερ Χάουαρντ Ντέιβις ( άλλος ένας άνεργος, ενώ η ανεργία καλπάζει στο Νησί). Μα δεν είναι σύνηθες να γίνονται δωρεές στα πανεπιστήμια από τους κατέχοντες? Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής?Καλά με πόση λαμογία πήρε το διδακτορικό τίτλο, αφού δεν ξέρει από αντιγραφές τι τη κάνει? Μήπως τα λεφτά ήταν λίγα και τώρα που έγινε ντόρος στις εφημερίδες, στα κανάλια και στο ίντερνετ φοβήθηκαν ότι θα τους πούν καρμήρηδες?

Μετά από όλα αυτά οδηγήθηκα στο συμπέρασμα, ότι για να είσαι αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με διεθνές κύρος εκτός από τα genius παιδία πρέπει να έχεις στις τάξεις σου και τα παιδιά ηγετών και διδακτόρων (όχι αυτό το ήξερα και πρίν). Αφόυ έχει ανάγκη το ρευστό. Πόσο απλόχερα δίνουν, αυτοί οι ηγέτες τα παραπανήσια τους λεφτά για να πάρουν οι κανακάριδες τους ένα πτυχίο, μάστερ, διδακτορικό ενώ όταν ο λαός ζητήσει μια αύξηση στο μισθό ή μια μείωση στη τιμή των τροφίμων λεφτά δεν υπάρχουν. Τα λεφτά υπάρχουν!! αυτά όμως πάνε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, για τη μόρφωση άρα είναι προς όφελος της κοινωνίας και του γενικού συνόλου, κακώς διαμαρτυρόμαστε τότε.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι ότι για ακόμα μια φορά πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ενθουσιαστούν τα παπαγαλάκια. Αν ο λαός της Λιβύης δεν είχε ξεσηκωθεί ενάντια του Καντάφι κάνεις δεν θα μάθαινε και ούτε θα έβγανε προς τα έξω ότι ο υιός Καντάφι πλήρωσε για να έχει διδακτορικό τίτλο. Τότε όλα θα ήταν μέλι-γάλα το πανεπιστήμιο επωφελημενό από την απλόχερη χορηγία , ο υιός Καντάφι ένα εξαίσιο μυαλό με διδακτορικό τίτλο ,  ο πατήρ Καντάφι ηγέτης στη Λιβύη ενώ τώρα όλα έχουν γίνει αχταρμάς. Κάποιοι τρελλοί διαμαρτύρονται πάλι στους δρόμους για καλύτερη και ανθρώπινη ζωή, παίζει να μας κουβαληθούν και στην Ελλάδα μετά, ο Καντάφι είναι αποφασισμένος να αιματοκυλίσει τη χώρα του προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία (δια βίου ηγέτης), ο υιός Καντάφι θα πρέπει να πάει προς Αμερική πάλι για σπουδές επειδή στην Αγγλία δεν θα τον δέχονται, νέα έξοδα για την οικογένεια Καντάφι σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, πλήγμα για το κύρος του LSE και ήθελα κάποια στιγμή να σπουδάσω εκεί αλλά τώρα που θα πέσει στα rankings σιγά μην πάω.

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...