Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

"Παράνομη η anti-gay κατασκήνωση στην Μαλαισία"

Το άκρον άωτον της ρατσιστικής συμπεριφοράς ίσως να αντικατοπτρίζεται σε μια κατασκήνωση στη Μαλαισία, όπου ο πρωταρχικός στόχος των υπευθύνων είναι να “διορθώνουν” τις αποκλίνουσες θηλυπρεπείς συμπεριφορές μουσουλμάνων μαθητών.


Εξήντα έξι αγόρια ενός σχολείου, που έχουν χαρακτηριστεί από τους δασκάλους ως “θηλυπρεπή”, έχουν σταλεί στην κατασκήνωση, όπου και δέχονται ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μην παρουσιάσουν ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές.


Το “πρόγραμμα” περιλαμβάνει τέσσερις ημέρες θρησκευτικής εκπαίδευσης καθώς και φυσικής αγωγής.

Ένας εκπαιδευτικός υπάλληλος δήλωσε ότι η κατασκήνωση στοχεύει στο να κατευθύνει τα νεαρά αγόρια προς ένα “σωστό δρόμο στη ζωή.

Αλλά η υπουργός, Shahrizat Abdul Jalil, υπογράμμισε ότι η επιλογή αυτών των παιδιών, η οποία βασίζεται μόνο σε φερόμενες ως θηλυπρεπείς συμπεριφορές, μπορεί να είναι τραυματική και επιβλαβής για την ψυχοσύνθεσή τους.

Τόνισε ακόμα, ότι η κατασκήνωση παραβιάζει το νόμο και πρέπει να κλείσει.

Η κατασκήνωση έχει αποδοκιμαστεί και από ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, με το σκεπτικό ότι προωθεί την ομοφοβία, σε μια χώρα που πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, είναι παράνομες στηΜαλαισία, ενώ μποροεί να τιμωρηθούν ακόμα και με 20 χρόνια φυλακή.

2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...