Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αυτοί δεν ασχολούνται με Κούγια, κασέτες, Μπέο και τα λοιπά

Αλλά και πάλι μωρή Άρσεναλ, τι ματς ήταν το χτεσινό;


19-0 λοιπόν οι τελικές, 70-30 η κατοχή, 717-195 οι πάσες. 
Η Μπαρτσελόνα, έπαιξε ΠΑΛΙ το ποδόσφαιρό της, μάγεψε σε πολλές στιγμές (αποκορύφωμα η τρίπλα του Μέσι στον -πολύ καλό- Αλμούνια, αλλά και οι κάθετες που έβγαιναν κατά κόρον στον Άλβες) και επικράτησε με το φτωχό σε σχέση με τις ευκαιρίες που έβγαλε, 3-1. Κρίμα για την Άρσεναλ και για τον προπονητή της, που κατέβηκε στην Βαρκελώνη με πούλμαν μπροστά στην εστία της. Κατέβηκε και με νεύρα και όρεξη για ξύλο και καθυστερήσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις 2 κάρτες στον Φαν Πέρσι (δικαιότατες αλλά λίγο αυστηρή η δεύτερη). Ο Μπουσάκα δεν είδε και ένα πεναλτάκι στον Μέσι, αλλά εντάξει, αδιάφορος. 
Δεν αδικώ την Άρσεναλ από την μια, γιατί και πέρυσι που κατέβηκε 'αεράτη', έφυγε με ένα 4-1 στην πλάτη. Αλλά γιατί ρε γαμώτο δεν προσπαθείς κι εσύ να κάνεις το σύγχρονο;Το τέλειο; Να το πλησιάσεις έστω. Από τον Βενγκέρ, που είναι ότι πιο κοντινό σε Γκουαρντιόλα υπάρχει, περίμενα να αποκλειστεί σαν Άρσεναλ. Και όχι σαν ίντερ.Που πάμε σαν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Στην Ρεάλ των αστέρων που χάνει 5-0; Στην ίντερ που παίζει με σέντερ μπακ τον Ετό; Στην Μάντσεστερ που παίζει με δεξί μπακ τον Ρούνει? Γιατί κανείς δεν προσπαθεί να φτάσει την Μπαρτσελόνα και να της μοιάσει και όλοι πάνε να χαλάσουν το παιχνίδι; Ποιότητα έχουν πολλές ομάδες. Ο Ντιαμπί δεν είναι Σάβι βέβαια, ούτε ο Φλέτσερ Ινιέστα, αλλά ο Σάβι και ο Ινιέστα θα μεγαλώσουν, θα έρθουν κάποιοι άλλοι από τις ακαδημίες που θα παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Και τότε τι; Τι θα κάνουμε σαν Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;Πάλι θα γυρίσουμε στα παλιά; Η μεγάλη Μπαρτσελόνα της 4ετίας θα ξεχαστεί και θα γυρίσουμε στις ίντερ;
Εγώ είδα τον Μασεράνο και τον Αφελάι, να γίνονται σημαντικό γρανάζι του παιχνιδιού, να ζυμώνονται στο στυλ του Πεπ. Δεν μπορεί να παίξει έτσι και ο Ρόμπεν δηλαδή; Ο Ριμπερί με τον Μύλερ; Ο Φάμπρεγας με τον Αρσάβιν; Και τόσοι άλλοι.. Τέλος πάντων, τα έχουμε ξαναπεί σε αυτό το blog πολλές φορές.
Ας κάνουν ότι θέλουν, δεν με αφορά. Ακόμα και να μην κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και φέτος η Μπαρτσελόνα, ΟΛΟΙ θα ξέρουν ποιός είναι ποιός στο ποδόσφαιρο. ΟΛΟΙ έναν θα φοβούνται.

2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...