Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Debtocracy: Το πρώτο ντοκιμαντέρ για το χρέος! (vid)


Το πρώτο ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα με παραγωγό το θεατή είναι γεγονός. Το Debtocracy διαπραγματεύεται το θέμα της κρίσης, το χρέος της χώρας μας, ενώ αναζητά και προτείνει λύσεις, που δεν παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης και από την κυβέρνηση.
Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν, από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστοντρεις γλώσσες.
Συντελεστές του ντοκιμαντέρ, θα είναι οΆρης Χατζηστεφάνου και ηΚατερίνα Κιτίδη, οι οποίοι θα συζητούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδαστην παγίδα του χρέους, τη χρεοκρατία.
Το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού, Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνοςσκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation).
Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.
Την παραγωγή του Debtocracy ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes, ενώ το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ
Uploaded by fotnak. - Up-to-the minute news videos.
http://www.cosmo.gr/Media/Hellas/312338.html

1 σχόλιο :

  1. «Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν, από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες».
    Και ενώ αυτό και μόνο φτάνει, ακούω κάτι «μπαγλαμάδες» – πνιγμένους στο συντηρητισμό – να λένε:
    Η κοινωνία μας πάει πίσω. Δράμα, δράμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...