Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

MANU CHAO


By Musicholic

To 2001 έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς χωρίς ποτέ ο ίδιος να το επιδιώξει, η συναυλία του στη Γένοβα λίγο πρίν την πορεία και την τραγική κατάληξη με τη δολοφονία του Carlos,τον κατέστησε στα μάτια των διαδηλωτών ως το soundtrack ενός κινήματος που εναντιωνόταν στους ισχυρούς της γης.Μέσα απο τους στίχους των τραγουδιών του μιλά για αγάπη,για την ζωή στο περιθώριο,για την ελευθερία και την μετανάστευση.

Το πρώτο του συγκρότημα είναι μαζί με τους Mano Negra ενα πολυμελές συγκρότημα που χαρακτηρίζεται απο την ζωντάνια και την φρεσκάδα στη μουσική τους,ενα μείγμα folk ethnic ska και reggae συνθέτει το εκρηκτικό μείγμα των τραγουδιών τους.Κυριότερες κυκλοφορίες τους συγκροτήματος ειναι το ‘’Μala Vida’’και το ‘’Casa Babylon’’.To 1995 το συγκρότημα διαλύεται λόγω εσωτερικών διαφορών.

Ο Μanu Chao το 1998 θα συνεργαστεί με τους Radio Bemba Sound System το συγκρότημα αυτό πήρε το όνομα του απο το σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποοιούσαν στην κουβανική επανάσταση.
Το 1998 θα κυκλοφορήσουν το ‘’Clandestino’’το οποίο θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και πως αλλιλως θα μπορούσε να είναι όταν στο δίσκο αυτό περιέχονται κομμάτια όπως το ‘’Clandestino’’,’’Desaparecido’’,το δυνατό ‘’Bongo Bong’’,το ΄΄Μentira’’,το ‘’Lagrimas de oro’’καθώς και το ονειρικό ‘’Welcome to Tijuana’’,o δίσκος αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ως best of.Το 2001 κυκλοφορεί το Proxima Estacion:Esperanza ο δίσκος αυτός περιέχει τα κομμάτια ‘’La Primavera’’,η μεγάλη εμπορική επιτυχία ’’Me Gustas Tu’’,το ‘’Mi Vida’’ και το ‘’Μr. Bobby’’.2002 και κυκλοφορεί μαζι με τους Radio Bemba Sound System ένα live album το οποίο ενθουσίασε και ξεσήκωσε το κοινό.Το 2004 θα κυκλοφορήσει το γαλλόφωνο Siberie metait conteee και το 2007 θα κυκλοφορήσει το ‘’La Radiolina’’ τα κομμάτια που ξεχωρίζουν απο το δίσκο είναι το ‘’Politik Kills’’,’’Rainin In Paradize’’και το ‘’El Hoyo’’ο δίσκος αυτός χαρακτηρίζεται απο την έντονη κατακραυγή στη πολιτική των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Βush.

Eίναι απο τους καλλιτέχνες που παρέμεινε πάντα πιστός στι ιδέες του και δεν αναμείχθηκε ποτέ ιδιαίτερα με μεγάλες εταιρείες η με τηλεοπτικές εκπομπές.Το καλοκαίρι του 2008 οταν μαθεύτηκε πως θα συμμετάσχει στο rockwave festival ζήτησε ο ίδιος η ανώτερη τιμή του εισητηρίου να μην ξεπεράσει τα 25 ευρώ γιατί θα ακύρωνε ο ίδιος τη συναυλία.Μια συναυλία που παραμένει ως σήμερα η καλύτερη συναυλία του γράφοντος.

Ο Manu Chao μέσα απο τα τραγούδια του μας θυμίζει πως οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να είναι ελεύθεροι να μπορούν να χαίρονται να χαμογελούν με τις απλές στιγμές της ζώης,να ερωτεύονται να μεθούν σε παραλίες  να τραγουδούν με μια κιθάρα γυρω απο μια φωτιά...

7 σχόλια :

  1. respect o tupos!!isws o pio anagnwrismenos apo olous!!!well done musdicholic.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oti 8a egrafa gia to manu chao kai 8a xionize den to perimena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άπειρα LIKES!!!
    Υ.Γ αν γράψεις για μενα άρθρο η συντέλεια θα'ναι δεδομένη,χα!
    Με αγάπη,
    ανώνυμη Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Enas kallitexnis me oli tin simasia tis leksis.Apodiksi oti akoma kai se aftes tis meres an thes meneis analiotos apo tin maziki paragogi kai mporeis na dimiourgiseis aristourgimata.Bravo aderfe mou oreo afieroma.To live album pou anafereis me tous radio bemba einai to Babylonia en Guagua.Opoios den to exei dei xanei.Ektos apo to live (to opoio spernei) exei kai ena road movie apo tin periodia...

    ps mavri selida stin istoria tou manu to prasino kseskonopano pou tou dosane na foresei se mia sinavlia.Pou an iksere vevea ti foraei tha to ekege epitopou...;-)

    keep on blogging...
    Tis kalimeres mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxa eisai 8eos re to vale epeidh htan klasmenos you know ontws an h3ere ti antiproswpeue den 8a to vaze pote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aderfe o manu kanei balkan tour..Den erxete ellada alla paei voulgaria tourkia servia kai ola ta trigiro...Orea ekdromoula genikotera ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...