Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η μαριχουάνα ήταν η "Ιουλιέτα" του Σαίξπηρ!

Η μαριχουάνα φαίνεται πως ενέπνεε το Σαίξπηρ όσο ζούσε, αφού βρέθηκαν στον κήπο του υπολείμματα χασίς μετά από ανακάλυψη ανθρωπολόγου από τη Γερμανία!

Η διαπίστωση αυτή πρέπει όμως να επιβεβαιωθεί: έτσι, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Εξέλιξης του Πανεπιστημίου Witwatersrand του Johannesburg, Φράνσις Θακερέι, μετά την εύρεση υπολλειμάτων χασίς στον κήπο του Σαίξπηρ το 2001, ζητά την εκταφή του, ώστε να προχωρήσει την άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη της! Μια τρίχα ή κερατίνη από νύχι του αποθανόντα είναι αρκετά ώστε να προβεί σε χημική ανάλυση για να αποδείξει τη θεώρηση της, τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια.
H Θακερέι χρειάζεται για την εκταφή την άδεια της Εκκλησίας της Αγγλίας πράγμα που φαίνεται αδύνατο να γίνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαριχουάνα χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή στην Αγγλία στα προιόντα κλωστοϋφαντουργίας, γεγονός που φανερώνει πως δεν είναι απαραίτητο ο κλασσικός συγγραφέας να κάπνιζε μαριχουάνα, σύμφωνα με το LiveScience.
Mένει λοιπόν να δούμε αν η πηγή έμπνευσης των σπουδαίων ιστοριών του Σαίξπηρ ήταν αποκύημα της χρήσης μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών ουσιών-σε συνδυασμό με το ποιητικό ταλέντο του, φυσικά!

http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Germany/332277.html

3 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...