Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Καλοί είναι οι Άγγλοι

Πίλσνερ είναι ένας τύπος lager μπύρας της οποίας το όνομα κρατάει απο την πόλη Pilsen της Τσέχικης Δημοκρατίας. Η ορίτζσιναλ πίλσνερ είναι η Pilsner Urquell της οποίας την ετικέτα βλέπουμε από κάτω:

Παιδιά, το παρακάτω άρθρο έχει τα πάντα


Μεσημέρι, καφές, καλοκαιρινές παρουσίες, cuba libre. Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό με το που ξαναπάτησα Ελλάδα. Και προσέξτε πως όλα συνδέονται μεταξύ τους, παρόλο που είναι σκέψεις της στιγμής:

Το μεσημέρι με τον καφέ εννοείται ταιριάζει και δεν χρίζει άλλης ανάλυσης. Τώρα(και εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα τεχνική που εφαρμόζω*) ο καφές με την μπύρα. Μπορεί να μην έχουν άμεση αναλογία αλλά: αν πας στην καφετέρια 6 το απόγευμα και θες να κάτσεις λίγο ακόμα γιατί να μην το πας στην μπύρα; και αν το πας στην μπύρα στις 7 γιατί να μην το πας στο cuba libre στις 9;

Τρύπια η λογική θα συμφωνήσω, αλλά εγώ βρήκα πάτημα να συνεχίσω. Στην Ολλανδία που πέρασα τις τελευταίες 8 μέρες οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

Ξημέρωμα, ποδήλατο, ψηλοί άνθρωποι, γ*μώ τους καιρούς

Προφανώς και δεν κολάνε. Πέρασα τόσο όμορφα, τα πράγματα είναι τόσο ωραία οργανωμένα, τα πάντα στη θέση τους ρε παιδί μου! Δηλαδή μια οργάνωση, που και να για να την οργανώσεις (μόνο την οργάνωση) θέλεις χρόνο και όρεξη. Και πάλι δεν ξέρω αν οργανώνεται. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα εκεί για μόνιμα βέβαια. Λέιπουν τα connections. Γιατί άντε τώρα να συνδέσεις το ποδήλατο με το ξημέρωμα ή με τους ψηλούς εκεί πέρα.

Συνεπώς, ταξιδιωτική οδηγία προς όλους εδώ:

Γαμήστε την Ολλανδία. Όλη η αλήθεια βρίσκεται στο λόγο του Θεού.
(για βιβλικές διαστάσεις, πατήστε στην φωτογραφία και μεγαλώνει)

Νομίζω ότι φτάσαμε πλέον σε μία εποχή στην οποία δεν μας μένει τίποτα να ονειρευτούμε, τίποτα ευχάριστο να περιμένουμε. Τίποτα; Όχι δα! Υπάρχει ο λόγος του Θεού!Και ο λόγος του Θεού είναι ένας: " Μην στερείστε τίποτα, κάντε οτιδήποτε έχετε όρεξη να κάνετε ΤΩΡΑ. Σπάστε τις αλυσίδες σας."
Εδώ όμως η δημοκρατία μας βάζει εμπόδια, γιατί βλέπετε ο "δήμος" θέλει να στερούμαστε. Σε αυτή τη συλλογιστική πορεία θα χρειαστώ μία βοήθεια γιατί κόλλησα. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν εμείς; ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο KROPOTKIN!

Μας λέει με απλά λόγια ότι μία κοινωνία η οποία έχει φθάσει να θεωρεί τους πολιτικούς "σκουπίδια" είναι και η κοινωνία που μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη τυρρανία και καταπίεση.

Πολύ μπροστά ή πίσω ο άνθρωπος. Ή πίσω ή μπροστά, αλλά πολύ. Θα το αφήσω εδώ να αιωρείτε για την ώρα μιας και το άρθρο είναι προφανώς μια πρόχειρη καταγραφή ιδεών και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί και "τελικό προιόν". Το τελικό προιόν θα έχει σίγουρα ακόμα καλύτερη δόμηση στον λόγο μου.( αν αυτό είναι δυνατόν)

Ο τίτλος "καλοί είναι και οι Άγγλοι" δεν ξέρω πως μου ρθε, δεν έχει κάποια άμεση ή έμμεση σχέση.


*Αν θέλετε βοήθεια στο πως να πείστε τους φίλους σας να πάνε απο τον καφέ στις μπύρες, στείλτε mail

2 σχόλια :

  1. Να κι ένα σοβαρό θέμα, μέσα από ένα σωστά δομημένο άρθρο και ας ισχυρίζεται ο υπογράφων ότι πρόκειται για πρόχειρη καταγραφή ιδεών.
    Άντε γιατί μας είχαν φλομώσει με πολιτικομπουρδολογία και δεν αντέχω άλλο αυτή τη βρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω. Και χαίρομαι που ήρθες έτσι ορεξάτος και μπομπώδης. (Μπόμπα το άρθρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...