Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι πτήσεις της χλιδής

Οι πτήσεις της χλιδήςΚρίση; Ποια κρίση; Οι βουλευτές δεν λένε να βάλουν στοπ στην κρατική σπατάλη και συνεχίζουν τη χλιδάτη ζωή, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα κυβερνητικά αεροσκάφη. Λίστα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας, δείχνει πως το ελληνικό δημόσιο από τα ταξίδια επιβαρύνεται με 5,8 εκατ. ευρώ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της σπατάλης είναι το ταξίδι του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην Ουάσινγκτον, τον περασμένο Απρίλιο του 2010, το οποίο επιβάρυνε την Ελλάδα με 145.000 ευρώ. Αντίστοιχα, ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στις Βρυξέλλες κόστισε πάνω από 60.000 ευρώ, την ώρα που το ακριβότερο εισιτήριο με αεροπλάνο της γραμμής δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ!

«Τί θα είχε πάθει ο κ. Παπακωνσταντίνου αν διανυκτέρευε στην Ουάσιγκτον και επέστρεφε την επόμενη μέρα; Το ταξίδι του κόστισε 145.000 ευρώ», αναρωτήθηκε ο κ. Τζίμας.
Το φαινόμενο βέβαια δεν σταματά εδώ… Ταξίδι με ελικόπτερο του Γιώργου Παπανδρέου από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χωριό της Ξάνθης κόστισε 16.000 ευρώ! Να σημειωθεί ότι με το αυτοκίνητο η απόσταση μπορεί να καλυφθεί μέσα σε μίση ώρα.
Ενδεικτικά παραδείγματα είναι και η πτήση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Βενιζέλου προς το Λουξεμβούργο που έφτασε τα 47.749 ευρώ, όπως και το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη το οποίο πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο 47.700 ευρώ. Παράλληλα, 84.966 ευρώ κόστισαν οι πολυτελείς πτήσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Πεταλωτή στη Δαμασκό.
Δείτε τον πίνακα με τα ταξίδια της χλιδής:


http://www.newstoday.gr/article/61405/oi-pteseis-tes-hlides

1 σχόλιο :

  1. Οι πολιτικοί μας εξακολουθούν να κοιμούνται κάπου μακριά από όλα αυτά που συμβαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...