Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Pad Men




Όταν η Apple κυκλοφόρησε ίο iPad, τον Απρίλη του 2010, κάποιοι έβαζαν το χέρι χους στη φωτιά ότι πρόκειται για ένα περιττό και κάπως αστείο gadget. Τώρα δεν βλέπουν την ώρα να βάλουν το χέρι τους πάνω σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Το αυθεντικό iPad έχει ήδη αποκτήσει διάδοχο, μιμητές και ανταγωνισμό. Η αγορά των tablets προσφέρει πια μια χορταστική ποικιλία.

Toshiba Thrive
Για όσους δεν πετάνε στο «cloud» και χρειάζονται συνδεσιμότητα. Η ταμπλέτα της Toshiba διαθέτει θύρα USB, θύρα mini USB, HDMI port και υποδοχή για κάρτα SD. Αυτοί είναι τέσσερις πραγματικά καλοί λόγοι για να μη νοσταλγήσεις το laptop σου.

Motorola Xoom




Τι παίζει; Ταχύτητα. Το όνομά του δεν παραπέμπει τυχαία στο «βρουμ»: το νέο λειτουργικό σύστημα της Google πάει σφαίρα.
Μπορώ να στελνω e-mail, να βλέπω ταινία και να φωτογραφίζω τη μασχάλη μου ταυτόχρονα; Φυσικά. Αυτή η ταμπλέτα μπορεί να τρέξει πολλαπλές εφαρμογές με την ευκολία ενός PC.
Δε γουστάρω να χάνω το χρόνο μου με βίντεο χαμηλών αναλύσεων. Κανείς, άλλωστε. ι κάμερες που υπάρχουν στο μπρος και στο πίσω μέρος είναι υψηλής ευκρίνειας.
Με δυο λόγια. Με ένα: Honeycomb. Το ταχύτατο λογισμικό της Android.

Apple iPad 2



Τι παίζει; Πρωτοπορία. οι υπόλοιποι άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι, ο Στιβ Τζομπς άλλαξε πίστα και έφτιαξε το κορυφαίο (ως τώρα) tablet.
Γιατί να το πάρω αν έχω iPad 1; Είναι πιο όμορφο. Είναι και πιο ελαφρύ (κατά 80 γραμμάρια) και λίγο πιο λεπτό. Βγαίνει και σε λευκό χρώμα (που κάνει ωραία αντίθεση με το μαύρισμα των διακοπών).
Καλά όλα αυτά, αλλά έχει... Κάμερα; Ναι. Δύο κάμερες, μπρος πίσω. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για το Skype να αποκτήσει το gadget που του αξίζει.
Με δυο λόγια. Είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το iPad 1.

Blackberry Playbook



Τι παίζει; Παίζουν όλα, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Η Apple πρέπει να προσέχει τα νώτα της.
Θέλω τις ευκολίες μου Θα τις έχεις. Το PlayBook είναι πανεύκολο στη χρήση και φιλικό στο άγγιγμα. Ακόμα και το πλαίσιο που περιβάλλει την οθόνη είναι touch sensitive.
Από αντοχές πως πάει; Σε ξεπερνάει σίγουρα. Εσύ μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα δύο ταινίες και να παίζεις κι ένα game; Αυτό μπορεί να τα τρέχει - σε HD, φυσικά.
Με δυο λόγια. 1 GHz Cortex -A9-Dual Core: ο επεξεργαστής που θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος.

LG Optimus



Τι παίζει; Τρίτη διάσταση. Αλήθεια. Αυτή είναι η πρώτη 3D ταμπλέτα της αγοράς.
Ξέρει από κάμερα; Καλύτερα απ΄ όλους. Χάρη στις δύο διαφορετικές κάμερες, που βρίσκονται στο πίσω μέρος, έχει τη δυνατότητα της καταγραφής βίντεο σε 3D.
Ρίξε και τα κακά νέα τώρα. Δεν είναι και η φτηνότερη ταμπλέτα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Από την άλλη, αν ψάχνεις μια πραγματικά φτηνή ταμπλέτα, μάλλον δε θα σε απασχολεί αν έχει τρισδιάστατη οθόνη, αλλά αν διώχνει τα κουνούπια...
Με δυο λόγια. Στερεοσκοπικές προβολές. Τα home videos δε θα είναι ίδια μετά απ΄ αυτές.

Δημόσιες... Ταμπλέτες
Ο καθηγητής και συγγραφέας William Webb, σύμβουλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Μηχανικής, οραματίζεται: Σε δέκα χρόνια από τώρα τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια θα είναι μια μακρινή ανάμνηση. Στο απώτερο μέλλον θα ξεπεραστεί και η ιδέα της ταμπλέτας, της προσωπικής ταμπλέτας, τουλάχιστον. Τα tablets θα αντιμετωπίζονται όπως αντιμετωπίζονται σήμερα τα post-it. Όταν χρειαζόμαστε ένα, θα χρησιμοποιούμε το πρώτο που θα βρίσκουμε μπροστά μας. Στο μελλοντικό κόσμο έτσι κι αλλιώς θα περιστοιχιζόμαστε από οθόνες και διαδραστικές επιφάνειες. Θα υπάρχουν παντού γύρω μας: στο πίσω μέρος των αεροπορικών καθισμάτων, στα τραπέζια, στα αυτοκίνητα, στα μάτια της κουζίνας, στις βιτρίνες των καταστημάτων. Η κινητή συσκευή μας θα προσαρμόζει την πλησιέστερη οθόνη στα μέτρα μας. Θα μιλάμε στις οθόνες, θα του ς κάνουμε χειρονομίες, θα γράφο υ με πάνω τους και όταν θα αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τη βόλτα μας, τα δεδομένα μας θα μεταφέρονται αυτομάτως στην επόμενη πλησιέστερη οθόνη. Δε θα χρειαζόμαστε τη «δική μας ταμπλέτα».




1. Χρήσιμη, αλλά άσχημη Η Assero Defender είναι μια θήκη που σου λύνει τα χέρια, αλλά σου δένει το στήθος και την ωμοπλάτη, μετατρέποντας μια κομψή και όμορφη ταμπλέτα σε γκροτέσκα πανοπλία. Από την άλλη, είναι κάτι σαν φορητό γραφείο: έχει χώρο και για πορτοφόλια, κινητά, φορτιστές, μπαταρίες και κάρτες. Στην τελική, φοριέται και στην πλάτη (σαν κόσμημα).

2. Άχρηστη, αλλά όμορφη Είναι η κασετίνα που σχεδίασε για το iPad ο Γιόνας Ντέιμον, creative director της νεοϋορκέζικης Frog. Λάτρης του ρετρό και νοσταλγός της ενωμένης και ποτέ νικημένης αμερικανικής οικογένειας των περασμένων δεκαετιών, βόλεψε την ταμπλετίτσα του σε ένα πλαίσιο με σχήμα (πολύ) παλιάς τηλεόρασης. Το όλο πράγμα είναι ακριβώς όσο κιτς πρέπει για να το αγαπήσεις. Προς τιμήν του, σχεδίασε και το Screensaver με τα «χιόνια», που συμπληρώνει το εφέ. Προς γενική απογοήτευση, δεν πωλείται. Την έφτιαξε για το δικό του iPad και μόνο!

3. Μια πραγματικά κακή ιδέα από τους Μohan΄s. Καταστρέφει τη γραμμή του σακακιού, σε κάνει και να μπατάρεις.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Αυγούστου - Σεπτεμβρίου Νο1 του περιοδικού ΄Esquire΄.
 
http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=1276581&ppg=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...