Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μαύρες μέρες με "λευκές απεργίες"

Share

Τι είναι η «λευκή απεργία»; Ένας ακόμη τρόπος για να τινάξουμε τα μυαλά μας στον αέρα! Σε μία περίοδο που έχουμε απόλυτη ανάγκη τον τουρισμό, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες του κόσμου: «Πηγαίνετε όπου αλλού θέλετε. Όχι στην Ελλάδα». Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ κάνουν λάθος με τη στάση τους. Δυστυχώς, η κοινή λογική ήταν πάντα το ζητούμενο σε αυτή τη χώρα...

Ο ξένος τουρίστας θέλει να ζήσει τον «μύθο» του στην Ελλάδα. Για πολλούς η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι προσκύνημα. Η γνωριμία με τα ελληνικά νησιά όνειρο μιας ζωής. Κι όμως! Κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν το όνειρο σε εφιάλτη.

Έχουν δίκιο ή άδικο οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, είναι κάτι που ειλικρινά ελάχιστα με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι τραυματίζεται για άλλη  μία φορά η ήδη εύθραυστη εικόνα της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού.

Δεν έχουμε να περιμένουμε από αλλού, παρά μόνο από τον τουρισμό. Κι είναι έγκλημα σε βάρος της Οικονομίας της χώρας να πυροβολούμε και μάλιστα με τόση ευκολία την μοναδική πιθανότητα που έχουμε για να δούμε μία κάποια ουσιαστική βελτίωση στη ζωή όλων μας.

Κι οι εργαζόμενοι; Δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους; Ναι, αλλά με νόμιμο τρόπο. Εκτός κι αν η «λευκή απεργία» είναι νόμιμη και δεν το γνωρίζουμε.

Πως θα φαινότανε στους εργαζόμενους της ΥΠΑ αν χρειαζόντουσαν επειγόντως τη βοήθεια της αστυνομίας στο σπίτι τους και οι αστυνομικοί έκαναν «λευκή απεργία»; Είναι ένα ακόμη φαινόμενο κοινωνικού κανιβαλισμού. Έτσι μάθαμε να λειτουργούμε όλα αυτά τα χρόνια και η νοοτροπία αυτή δεν αλλάζει εύκολα. Πρώτα ο εαυτούλης μας και μετά όλοι οι άλλοι. Ας σωθεί η χώρα, αρκεί να μην πειράξουν τα δικά μου μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα. Ας πληρώσουν οι «άλλοι»...

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...